10 for Grete - OM2011

Det kommer nok både rapporter fra kveldens sosiale tilstelning og ikke de ulike distansene, etter hvert:-)

Siden jeg er fotballenke akkurat nå - og ikke fikk vært med på Yayas og skravla meg tom for løpsopplevelser kommer det noen ord her! 


Først, Campens 10 km travere: Ida, Janne, Maria, Morten, Pia, Pål, Randi Helen og Siri (kom gjerne med deres opplevelser i kommentarfeltet! )Dagens antrekk: Singlet og kort shorts, lange strømper og mine nye og über coole Aegis på beina! Selvsagt Nike GPS klokka på arma og pulsbeltet rundt brystet også.


Det ble tid til litt skravling på festningsplassen før vi la fra oss de varme klærne og jogget i lette, forventningsfulle steg ned til starten. Singlet og kort shorts var ikke det minste kaldt i dag, selv om vi måtte være på plass i puljen ca 20 min før. Tuuuusen takk for at starten er flyttet ut fra plassen og ned på en bred gate - dette fungerte tusen ganger bedre enn i fjor! Noen hadde studert løypetraseen, andre ikke - heldigvis lå det kart rundt omkring, så jeg fikk også tatt en liten titt på den og oppsummerte for meg selv: temmelig flatt, mye svinger. Først ned mot Aker Brygge og Tjuvholmen, deretter sentrum og rundt Festningen før en svipptur mot Basaren på Grønland - deretter nesten straka veien mot mål etter en liten snurr på Karl Johan. 

Taktikken? Tja, rolig ut og kjenne hva kroppen hadde å gi. Litt defensivt kanskje, men med tiern i Moss friskt i minne, der 10 km føltes mer som 42.2 var det det eneste fornuftige. Men, følelsen var helt fin i dag -  jeg mista mye i Moss, og siden da har jeg faktisk mista enda mer; 2 -3 kilo med sukker og fett er borte, og det kjennes på løpinga! Så, jeg glei framover i feltet og brukte de 2-3 første km til å løpe litt slalåm. Det kosta ikke så mye, men fikk litt dårlig rytme underveis når løpesteget ble for mye forstyrra av andres krumspring. 
Foto: Silja S Amundsen

Startpuljene, fire stk, fungerte også mye bedre i år. Det er likefullt noen som er i feil pulje eller som stiller seg helt i front uten å ha noe der å gjøre, men på 10 km var problemet mindre enn i fjor. I utgangspunktet skulle jeg være helt sist i pulje 1, siden målet mitt var ca 50 min. Det viste seg selvsagt å ikke stemme i virkeligheten, så jeg var glad jeg kom meg et lite stykke frem før start.

Syns løypa var fin, de fleste gatene var brede nok og forbiløping var ikke så problematisk som jeg har opplevd det i OM de siste 2-3 årene. Noen kjipe partier er det fortsatt, men kanskje oppdager publikum etter hvert at det fins flere steder å stå enn på Rådhusplassen. Grønlenderne f.eks glimret med sitt fravær, og den musikkgreia som var der ute virka litt stusselig på et øde Grønlandstorg. Det er litt mye svinger og hit og dit, men for meg som løper med ca 5:00 tempo er ikke det noe spesielt problematisk. Syns det gir løypa litt variasjon og mindre monotont preg. Jeg hadde det gøy i dag, og selv om jeg selvsagt ble sliten underveis greide jeg å nyte løpet. Noen tanker sendte jeg også til Astrid i Berlin, og håpte hun hadde samme gode følelse på sin maratondebut!

Publikum har virkelig kommet seg ut av sofaen nå og er nede i byen og flere steder for å heie under løpene. Det er veldig moro, selv om vi har langt igjen til Stockholm- og Gøeborgtilstander syns jeg definitivt noe er på gang! Veldig gøy å bli heiet på, tusen takk alle som ropte, hoiet og skrek. Jeg tok min del av den jobben nede på Skøyen rundt kl to i dag:-) 


Medaljen var forresten UTROLIG FLOTT!!


Tida mi ble ca 48:30 - og det er jeg kjempefornøyd med. 4 min(?) raskere enn i Moss, 1 min treigere enn i fjor og 3 min bak persen. Pyttsann, dette går da den riktige veien! "Verste" var plasseringen min, nr 12 av 324 i klassen. Det er helt sprøtt. Jeg har jo bare akkurat kommet i gang med løpingen etter fødsel!

 

PS! Kjære arrangør, kan dere gå i dialog med sporveien og t-banen slik at de kanskje kan vurdere noe annet enn halvtimes ruter en søndag der 16.000 løpere skal til sentrum?

Kommentarer

 1. Siri, du er sprek!!! Mer er det ikke å si om den saken!!!! Bøyer meg i støvet og repeterer "du kommer fort tilbake i form!!" :-)

  Og så må jeg bare si en ting til: TC bunaden er helt genial altså! Jeg kan ikke få sagt nok hvor bra det er med en drakt som skiller seg ut og som synes i folkehavet!! Når man står bak kamera har man ingen mulighet til å spotte folk hvis de ikke har synlig drakt; det er klin umulig med så mange løpere som i går!! ;-) Silja

  SvarSlett
 2. Enig, medaljen var kjempefin.
  Grattis med godt løp.

  Må si jeg ikke skjønte helt dette med puljene. Jeg skulle visstnok stå bak i pulje2, men ballongene for 2t og 2.05 var i pulje3. Hadde jeg ikke sett dette, hadde jeg automatisk havnet der framme med sprinterne.
  Lurer på hva som skjedde der?

  Du er og blir superwoman!

  SvarSlett
 3. Jepp, drakta er genial! Litt nøytral med sort som hovedfarge, men iøynefallende med orange skrift foran og felt på siden! Gull verdt der jeg stod på Skøyen og ropte også!

  Ingalill: tusen talk, og knallbra løp av deg da! Det hadde nok gått fint (bedre) i pulja foran, du måkke være så beskjeden!

  :-)

  SvarSlett
 4. Spreking Siri! Grattis med flott løp og veldig god formkurve.

  Jeg kan ikke si jeg var like godt fornøyd med gårsdagens opplevelse. Jeg løper jo aldri på formiddagen, så jeg ante ikke hvor mye jeg burde spise før start. Og jeg spiste alt for lite. Resultat: Sulten allerede før start, svimmel fra sånn ca 3 km og lavere tempo enn jeg håpet på hele veien. Moral: Spis en STOR frokost før løp!

  Løypa var ganske morsom, men det aller morsomste var at vi hadde fått startnummer med navn på. Det tok en liten stund før jeg tok koblinga, og skvatt litt når opptil flere helt ukjente brukte navnet mitt når de heiet.

  Alt i alt en ikke altfor avskrekkende opplevelse, og det kan jo bare bli bedre neste gang!

  SvarSlett
 5. Supersiri - du kommer til å ende øverst på pallen snart :)) Og takk for heiinga i svingen på Skøyen - dobbelt bra jobba i går!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar