Kystleden bød på alt - bortsett fra vann


Og det gjelder faktisk både vann fra oven og vann fra krus... Det første er positivt: vi fikk aldri noe av alt det voldsomme regnet vi var forespeilet :) Det andre er litt negativt: det var veldig vanskelig å få damene på drikkestasjonene til å servere meg helt vanlig vann - men saft hadde de i bøtter og krus. Jaja jeg overlevde...

Og når det gjelder selve løypa bød den virkelig på alt: asfalt, grus, rullestein, skogssti, sandstrand, gress - og endel gjørme! Variert med andre ord :) Jeg hadde ikke venta såpass mye asfalt, var glad da vi var ferdige med noen kilometer på flat asfalt med motvind - tror nesten det var bortimot storm i kastene! Kanskje...

Og gjørme ja... det hadde jo regnet rimelig bra før løpet, så løypa startet med litt gjørmete partier og de kom det mer av mot slutten. For å si det sånn: etter et par kilometer var det ikke lenger mulig å se hvem av oss to som hadde glemt å barbere leggene i morges - da var vi allerede ganske møkkete ;-)

Det litt sære med Kystleden er at alt det tyngste kommer i andre halvdel av løypa: motbakkene, skogsstiene, ura... hadde de snudd hele løypa hadde vi hatt dette unnagjort først. Men da hadde vi jo på den annen side ikke hatt noe å glede oss til :)

Det er ganske utrolig hva Kristine og jeg klarer å skravle om i løpet av en halvannen times kjøretur! Eller kanskje ikke helt utrolig for de som kjenner oss da... Vel, vi var innom ganske mange tanker og betraktninger om løping og hvorfor vi driver med disse løpene og hvor godt eller dårlig forberedt vi var og om dagsformen osv osv - men konklusjonen på det hele ble heldigvis at vi stilte til start i dag! Og som vanlig, etter løpet med runners high og alt det der, var vi lykkelige og på alle måter fornøyde igjen :)

Det vil si, ikke helt fornøyde, for min tredjeplass i dameklassen (og dermed et fint Kystledenkrus til å ha i pokalhylla) glapp med noen få lusne sekunder, og Kristines klasseseier likedan. Vi lurer litt på om den premieutdelingen egentlig foregikk helt etter boka, hun som vant Kristines klasse var for eksempel oppført som mann... så vi mener Kristine burde vært klassevinner!

Men hva er vel alt det mot at vi fikk testet en morsom løype i dag og at vi hadde en fin tur sammen. Og selvsagt stilte vi i TC-bunad!! Men i og med vi ikke var i stand til å spotte en eneste Kondisfotograf måtte vi sørge for å forevige oss selv :-)

Kommentarer

 1. Herlig rapport Marianne! Høres ut som et flott og slitsomt løp:-) men, hva er det med å ikke ha vann egentlig. Fatter ikke at det er det som nedprioriteres, skulle tro det var enklere enn saft og sportsdrikke! Det et vel notert for øl-løpskomiteen?

  SvarSlett
 2. De hadde vann på bordet, Siri, de ga det bare ikke til Marianne. Da jeg kom etter Marianne hadde hun vært så flink å gjøre dem oppmerksom på det, så jeg fikk masse vann. Der ser du ulempen med å være først, Marianne. Du må løpe saktere neste gang. Tusen takk for turen! Gleder meg allerede til neste tur sammen :)

  SvarSlett
 3. Ja huff jeg hadde vel vært litt for streng med dem... men hva er nå vitsen med å ha det vannet om de ikke klarer å servere oss det? Dere hadde jo det samme i Moss, Siri - men her var det altså hakket bedre i og med at vannet var der... Og det skal helt klart ikke serveres noe saft eller sportsdrikk under ølløpet!! Kristine takk for superflott tur - og jeg tar det med farten til etterretning :))

  SvarSlett
 4. Haha, Marianne enten må du skrike "VANN" ti meter før drikkestasjon eller så må du rer og slett løpe litt saktere;-)

  SvarSlett
 5. Haha, skrike VANN er vel kanskje noe man bør begynne med. Godt de i alle fall hadde vann da, selv om det ikke hjelper stort når man ikke får det.
  Jeg skal begynne å sende alle arrangører i løp jeg skal være med på, mail på forhånd om de kommer til å ha vann eller ikke. Man MÅ jo ha vann!
  Gøteborgsvarvet var veldig flinke på drikkestasjonene. Først bord med energidrikk og så rett nedenfor var det vann. Da visste man alltid hvor man skulle sette kursen på hver drikkestasjon.

  Jeg gleder meg til ølløp. Det blir så bra det! Selv om jeg må legge inn litt aksjer for å kunne drikke Smirnoff Ice eller noe i stedet. Jeg har ikke likt øl de siste 11-12 årene.

  Det hørtes ut som en fin og variert løype i alle fall, selv om jeg har innbilt meg at det går nedover. Sikkert siden det liksom går nedover i landet, fra Horten til Tønsberg. :oP

  SvarSlett
 6. Hihi Tone du er litt sånn som meg i hodet ditt du tydeligvis :) Når man løper sørover må jo løypa gå nedover :)) Det er herved motbevist :D

  SvarSlett
 7. Ja, går det sørover, må jo også løypa gå nedover. :oP
  Sykler man Trondhjem-Oslo må det jo være bare nedoverbakker, hehe.

  SvarSlett
 8. Takk for fin og morsom beskrivelse av løpet. Jeg løp i "kjølvannet" (gjørma) etter dere og fikk både saft og vann. Gleder meg til Oslo Maraton. Der blir det mindre gjørme og motbakker :o)

  SvarSlett
 9. Nice post thank you Tonya

  SvarSlett

Legg inn en kommentar