Fordi jeg fortjener det!

Ikke har jeg bursdag, ikke har jeg nådd et spesielt mål - ikke har jeg vært spesielt snill heller. Men, Nike lanserte nylig en ny løpeklokke med GPS i Norge - og jeg har likt Sports bandet deres veldig godt, så dette måtte jeg bare teste! 

De siste 1-2 årene har jeg løpt både med Nike+ bandet og min gamle polar RS 400. Førstnevnte fikk jeg fra Nike til testing, og jeg falt raskt:-) Det er enkelt, på alle måter - samtidig som det gir massevis av motivasjon og det funker bra til å gi fart og distanse, samt puls og slikt. Grunnen til at jeg ikke kunne skrote polaren (som er en bra løpeklokke, men et helv... å få data fra, spesielt om man har en Mac) var at sports bandet ikke hadde skikkelig stoppeklokkefunksjon med laps. Dette er mest et problem for de som løper intervaller, og neppe et problem for de som jogger en vanlig tur uten behov for mellomtider og slikt. 

Med den nye GPS klokka får man vel i grunnen alt, til en veldig overkommelig pris; under 1500 kr (uten pulsbelte, man kan bruke samme som for sports bandet) på labbet om du er medlem hos kondis (noe du selvsagt er!). Her følger en omtale, etter kun en prøvetur:


Denne klokka er nok mer komplisert enn sports bandet, men det skulle igrunnen bare mangle, ettersom den faktisk "gjør og kan" mer. Den har i stedet for bandets to knapper, hele tre (2 scrollere og 1 select) - og for laps skal man tappe på skjermen (så, da blir det vel strengt tatt fire?). 

På skjermen kan man se to ting, ikke bare en som på bandet - og man velger selv den største ved å sette den som favoritt. På den øverste delen av skjermen er info som kan "rullere" ved å bruke scrollerne, og man kan velge bort de tingene man ikke vil scrolle forbi hver gang (som f. eks kalorier som jeg gir rimelig beng i). Dette kan endres fram og tilbake senere selvsagt, hvis man skulle få nye interesser i framtiden.
Det man kan velge mellom av info er: pulsen, distansen, gjennomsnittsfarten, farten akkurat nå, kalorier, klokka og hvor lang tid man har vært ute. Om man har valgt å sette på laps ser det ut som favoritten blir "overkjørt" av lap tiden, det er forsåvidt greit. Man må bare altså ikke sette på laps om man ikke har tenkt å bruke de! (Dette var min første brukerfeil.)

GPS: Jeg har aldri løpt med GPS før, og syns det tok i overkant lang tid å få startet. Så vidt jeg har skjønt er dette vanlig for denne funksjonen. Det går muligens raskere når den har lært seg til hvor jeg vanligvis starter? Uansett, med Nike kan man velge quick start også, slik at den lille fotsensoren tar seg av starten helt til GPSen er koblet seg til eller hva det heter. 
 
Fotsensoren er forresten utrolig liten, og om man ikke har sko med "lomme i sålen" kan ma kjøpe en dings til å ha i lissene. Jeg foretrekker denne varianten, fordi den er lettere å flytte på mellom skopar (man ser enkelt hvor den er), lettvektere har ofte ikke slik lomme og i tillegg opplevde jeg at kalibreringen varierte litt for mye mellom skopar. Fotsensoren er den samme som for sports bandet.

Se på økta: Jeg har ikke testet så mye hvordan man kan bla i data på klokka, det er en funksjon jeg ikke er så opptatt av. Men det å få data fra økta over på pc/mac er langt viktigere for meg, da jeg har slitt svært mye med dette på polaren.  Som sports bandet har klokka en usb-sak man bare skal plugge rett inn i maskinen (det medfølger også en kabel, hvis man ikke har et egnet sted klokka kan stå direkte i maskinen). Det tar litt lengre tid å få data over enn det gjorde for bandet, men dette skyldes antakelig det enkle faktum at det er mer data ifb med gps.Det går uansett som en lek i forhold til min gamle polar. 


Slik ser min prøvetur ut:
Det som gikk galt på min første tur var hovedsakelig to ting:
 • Jeg hadde valgt manual laps, fordi jeg trodde dette var en klokkesetting, og ikke en setting per økt. Det virker for meg nå som denne skal stå på av hvis jeg ikke har tenkt å bruke laps underveis på økta. Det er relativt enkelt å sette dette på klokka, må bare får det inn i fingrene. 
 • Det andre som gikk galt var at pulsen ikke kom opp. Jeg har lest meg litt opp nå i etterkant, og det ser ut som jeg må starte denne manuelt når jeg starter opp - det stod ikke noe om det på "how to get started" - men Nike vil gjøre det superenkelt å komme i gang ser det ut som, og det er jo prisverdig i seg selv! De er ikke så flinke til å få fram hvordan man kommer helt riktig i gang:-)
Jeg har dog ingen problemer med disse to startproblemene, jeg er sikker på at jeg får det til etter et par forsøk:-) Nevnte jeg at jeg allerede digger denne??

Kommentarer

 1. Jepp!
  Har brukt den en måned nå, og er veldig fornøyd!
  Noen minus er det selvsagt, men til mitt enkle bruk er den helt super:-)

  SvarSlett
 2. Jepp:-) Er veldig fornøyd med den jeg, selv om det foreløpig er litt begrenset analyseverktøy av treningsdata - jeg har uansett ikke tid til fordypning:-)

  Anbefales til alle folk i farta som vil ha noe som er enkelt og raskt å sette seg inn i.

  SvarSlett
 3. Kan man se gjennomsnittsfart for hele løpeturen eller kun siste km/målepunkt etc?

  SvarSlett
 4. Den har både kilometertid nå og gjennomsnitt for turen :-)

  Løp&kjøp&løp!

  SvarSlett
 5. Hei, jeg har klokken men får heller ikke opp pulsen. Den har funnet pulsbåndet, men det kommer likevel ikke opp.

  Hvordan fikk du til dette?

  SvarSlett
 6. Det hørtes rart ut, den finner altså enheten - men ingen puls?
  Sjekk på options at det står "on" på heartrate og gps, og evt "off" på shoepod eller hva den heter.

  Prøv å fukt under sensorene på hver side også.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar