Opp en trapp

Da jeg var student i Stavanger, hendte det ganske ofte at byturene ble avsluttet på det vi kalte Opp en trapp-kebab. Jeg vet fremdeles ikke hva stedet egentlig heter, men jeg husker den kronglete trappa vi måtte gå/krabbe oppover for å kjøpe nattmat. Og der stopper vel mitt forhold til trapper. På jobb tar jeg alltid heisen. Leiligheten jeg bor i ligger i blokkas førsteetasje. Trapper er ikke noe jeg vanligvis forserer. Det vil si, helt til i kveld.

Det var Siris forslag, la det være sagt. Men vi var sporty vi andre, som stilte opp. Klokka 20 møttes vi ved Bakkekroen i Smestadkrysset. Planen var høypulstrening i bakker. Her er vi alle ved godt mot:


Personlig var jeg ikke helt sikker på hva denne treningen innebar, og det virket som også de andre var litt usikre. «Jaja», tenkte vi, «det går vel bra».

Sånn her gikk det: Vi begynte å løpe opp fra Bakkekroen og i retning Besserud. I starten gikk det greit, det var nesten litt fint med all den grønne skogen og den friske lufta. Så kom det noen tøffe bakker. Og så begynte moroa for alvor.

Siri visste om noen grusomme trapper vi kunne løpe i. Dette var nede ved Krags terasse, og trappene førte opp til Ankerveien og Besserud t-banestasjon. De aller sprekeste skulle løpe opp og ned seks ganger, mens vi andre skulle prøve å henge med så godt vi kunne. Alle greide minst fem - sprekingene Tonje, Vemund og Kristine tok alle seks rundene, noe som i seg selv er fantastisk bra. Det var utrolig tungt å presse seg selv opp trappene! Noen steder var det høye trinn, andre etapper var trinnene lavere. De første par rundene husker jeg at jeg tenkte at «dette klarer jeg!», men så ble beina og pusten tunge. Til slutt var det bare det å komme seg opp som sto i hodet på meg. For var jeg oppe, kunne jeg snu og løpe NEDOVER igjen (-> himmelrik).

Etter fem-seks runder, løp vi ned igjen til Bakkekroen. Da hadde heldigvis pulsen roet seg igjen, men jeg merker at beina fremdeles er slitne. Puh!

Kveldens trappetroll: Maria, Christopher, Vemund, Tonje, Siri, Kristine, Astrid, Pia og jeg. Marianne var flink og kom for å ta bilde av oss.

Hva synes du om en sånn start på uka? Jeg blir gjerne med på flere slike turer, selv om det var grusomt mens det sto på.


Kommentarer

 1. Effektiv og artig økt! Bør absolutt gjentas.

  SvarSlett
 2. Som forventet, helt for j#*^#}%^¥$!!!
  Gruer meg til å stå opp i morgen!

  Gleder meg til å høre statusrapp fra beina til dere andre da;-)

  SvarSlett
 3. Kult! Morsomt med slike økter så jeg får bli frisk så jeg kan delta neste gang ;-)

  SvarSlett
 4. Hahaha, det var så slitsomt - men jeg er med neste gang også! :)

  SvarSlett
 5. Jeg blir med neste gang dersom det passer. Høres ut som trening vi holdt på med i mine yngre dager med håndballen. DVS at jeg delvis vet hva dette går i. Og vondt skal det være!

  SvarSlett
 6. Bra opplegg med god oppslutning! Jeg klarte jo hele 3 km i går, og har absolutt lyst til å prøve å holde lengre enn det. Ja til mer, med andre ord!

  SvarSlett
 7. Høres ut som en kjempeøkt. jeg håper det blir en fast økt og blir gjerne med,
  Siw-Mette

  SvarSlett
 8. Høres fryktelig ut, dette vil jeg også prøve:D

  Fikk dere øl på Bakkekroen til slutt, eller?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar