Iformløpet 2011

I dag var dagen, dagen for min åpning av løpssesongen 2011! Litt rart å ha så få sommerfugler i magen, fokuset var hovedsaklig på logistikken her hjemme og veldig lite på at jeg skulle konkurrere. Jeg elsker å konkurrere, og jeg elsker egentlig spenningsnivået forut - det henger kanskje sammen? Men, fokus var altså på familielogistikken, det er altså litt av hvert som skal på plass i løpet av dagen med en treåring som har mye energi, og en 5 ukers baby som ammes og sover i uante mengder og til ukjente tider - gjennom hele døgnet.


Natta var relativt god, jeg fikk sove over 5 timer i strekk - så det er god oppladning for en nybakt mamma! Så var det ut på tur for hele familien, før vi inntok en særdeles næringsrik "pølse og pølsebrød- middag" ca 2 timer før løpet. Dette lukter jo seriøsitet lang vei... Kjente middagen la seg som en blyklump i magen. 


Jeg var ganske heldig med veslas rytme, hun sov fint i bagen som jeg derfor bare kunne "slenge" i vogna og suse ned mot trikken. Og hun sov helt til Sofienbergparken - så jeg fikk hentet meg goodiebag og startnummer, chip og hilst på iform-folkene i teltet. Oppvarmingen ble amming og litt fotosession med både mannen og iform. Fem minutter før start hoppet jeg inn i startfeltet - uten en meter oppvarming altså. Havnet ganske langt fremme egentlig, og lurte litt på hvor frekt det var - men jeeez jeg er glad jeg stilte meg der, for jeg var jo jammen blant de raskeste i dag!! Det gikk saaaakte ut av parken, så jeg løp forbi mange den første kilometeren, og fortauet de hadde satt av til oss var trangt.


Målet mitt i dag var 5 km på ca 30 min. Jeg ville ikke presse meg til å løpe for fort, og hvis jeg fikk smerter ville jeg enten bryte eller gå i mål. Da tenker jeg på smerter i bekkenet, og ikke pusten og beina liksom;-) Det er ganske rart å ha mål om å løpe på 7-8 min bak persen, på en så kort distanse. Og, jeg hade åpenbart ikke peiling på hva jeg kunne forvente. Jeg så underveis kun 2 kilometerpasseringer; den ene på 1 km og den andre på 4 km. På den første hadde jeg 5:30 og på de tre midterste 15:10. Min opplevelse var at tempoet dabbet litt av - så jeg tipper de kilometermarkeringene var plassert på vei hjem etter nachspiel!


Løypa var forresten helt snål! Jeg har bodd der nede, men mange av disse gatene kan jeg ikke erindre i det hele tatt. De to bakkene f.eks - hvor kom de fra? Jeg trodde det var temmelig flatt på løkka?? Enda jeg lå ganske langt fremme var det flere som gikk i disse bakkene, og dette var i første halvdel av løpet. Syns aldri det gikk skikkelig utfor, så antakeligvis var det mye slak nedover på resten - og da går det jo lett å løpe. Og, det gjorde det! Helt til siste kilometeren, da var beina tunge og ganske daue. Ikke så rart, dette er tross alt løpeøkt nr 4 - i år! 


Uansett, jeg bomma kraftig på tiden. Skulle egentlig løpe sammen med poden i mål. Han var megaskuffa over at det ikke var barneløp - pappa kunne heie, mamma og D skulle løpe! Så, jeg lovde altså at han skulle få løpe de siste hundre meterne sammen med meg. Men, da jeg kom mot mål var ikke gutta på plass. Jeg kom rett og slett alt for tidlig! Vel var løypa 2-300 meter for kort, men jeg løp likevel fem minutt for fort! Hvordan kan man være så dårlig på å anslå egen tid?? Jeg vet ikke den offisielle tiden, men klokka mi viser omtrent 24 blank. 


Så, jeg måtte gå tilbake og løpe oppløpet en gang til - da ble gutten glad! Så fikk han en "premie" ved mål, havregrøt fra AxA. Lykkelig treåring! (Må finne et barneløp til han, han har springeskoene og springeskjorta klar - og forventer medalje!)
Det var kjempegøy å løpe løp igjen, tiltross for lave ambisjoner. Utrolig gøy å treffe de andre også: Silja, Anna B, Marit, Eli, Maria, Heming og Anna R. Er overveldet over at jeg kan løpe såpass fort så kort etter fødsel. Og, gleder meg bare til å få flere økter i beina. Jeg kjenner allerede tydelig antydning til slitne lårmuskler, og gruer meg litt til i morgen... Tror magemusklene (for ja, jeg har bygd meg opp noen nå!) også fikk juling i dag, så det blir vel vondt i morgen. Ryggen er også sliten kjenner jeg, dette var jo første asfaltøkt - så slagene opp i ryggen for hver landing er "nye" for kroppen nå. Her trengs tilvenning, og det skal det bli - men først litt hvile!


Vinneren av gjettekonkurransen blir Astrid, som var langt unna med sitt tips på 27:30 - men likevel nærmest. Grattis Astrid, et par Nike løpesokker kommer din vei! Dere andre, jeg beklager dypt og inderlig at jeg misledet dere med slik dårlig selvinnsikt!


Den andre konkurransen ble vunnet av den som skrev innlegg nr 3 - det var nemlig tallet som kom opp da jeg lot excel velge ett tilfeldig tall mellom 1 og 15 - for de femten kommentarene som kom i den konkurransen. Tusen takk for alle svar og tips til forbedringer - det kommer nye ting på Campen fremover:-)  Grattis til Anna B - som også løp iformløpet i dag (og knuseperset!)! Det blir vel drikkebelte fra Nathan på deg?
Snittpulsen i løpet var på 162 sier Nike+, og jeg avsluttet med nesten makspuls på 172, 4.65 km og snittfart på 5:09 - med korrigert distanse til 4.75 (som jeg hørte flere med egne målinger i målområdet si) er det vel bittelitt raskere snittfart. Er uansett superfornøyd med comebacket, og har helt klart en kledelig fin rødfarge i tryne etter løpet... montro hva det kommer av?

Kommentarer

 1. SÅ BRA at det gikk så bra :) Nå er du virkelig i farta igjen! Og det virker som du snart får med deg enda en av gutta dine ;-) Moro at dere var så mange campere også.

  SvarSlett
 2. Utrolig bra så raskt etter fødsel altså!
  Tidene ligger her, forresten: http://results.ultimate.dk/smartres/?eventid=876

  Det var et merkelig løp. Flere tunge bakker, trange fortau og krappe svinger, likevel gikk det så fort! Det MÅ jo ha vært mye nedoverbakker.
  Jeg løp 10 km og fikk 9,5 km, så 4,75 stemmer nok bra. :o)

  SvarSlett
 3. Fantastisk gjennomført.
  (rene wonderwoman)
  Forresten kan det hende jeg så deg også, ropte heia inni meg -)

  SvarSlett
 4. gratulerer med kjempeinnsats :-)
  Siw-Mette

  SvarSlett
 5. Velkommen tilbake! Har du meldt deg på maraton enda? :o)

  SvarSlett
 6. Wow, det er sterkt! Gratulerer!! Ganske hyggelig med litt kort løype virker det som, for selv om det var noen svakheter i arrangementet så virker alle strålende fornøyde. (c:

  Fantastisk at du fikset dette så raskt (i dobbel forstand). Nå ligger løpene for dine føtter fremover - igjen.

  SvarSlett
 7. Det ante meg nok at du kom til å løpe fortere enn 30 min - men 24! Det må jeg si! :-) Gratulerer, og takk, nye løpesokker kommer godt med!
  (Kjempefine bilder, forresten!)

  SvarSlett
 8. Gratulerer med kjempebra tid! Imponerende bra å være i så god form så kort tid etter fødsel! *respect*

  SvarSlett
 9. Vel blåst og velkommen tilbake i konkurranseverden ;-) Flott å ha deg tilbake! :-)

  Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er veldig imponert over organiseringen av dette løpet.... feks. tre doer på et jenteløp med ~1000 deltakere? Null dopapir.... ingen bagasjeoppbevaring og beskjed om "å ta vare på verdisakene" ;-) Sofienberg var rene godteriposen for en tyv i går! Km-merking etter innfallsmetoden og resultatservice som er helt på tryne... Og løypa var i grunn den mest håpløse jeg noen gang har løpt og atpåtil for kort.... stort forbedringspotensiale!! men jeg gir meg nå før jeg virker som ei sur gammel megge :-))))) For tross et ganske håpløst arrangement: løpsglede, gjensyn med deg og de andre blogg-jentene, samt drøssvis med gode tider (tross kort løype) gjorde dagen til en suksess!!!! Veldig morsomt var det :-) jeg ble nesten litt motivert haha

  SvarSlett
 10. Ja så må jeg bare tilføye at det eneste som var veldig bra var t-skjorta; den hadde perfekt passform og var lang så man ikke blir "mellabær"; digg :-)))

  SvarSlett
 11. Takk Tone! 23.52 ble visst den off tiden min, uten spurt;-)
  Inn blant de tretti første, av 550 ca - det er sprøtt!

  Silja; enig i det meste - men medium så ut som et pølseskinn på meg (grøss!!) og syns også de var grusomt tett å løpe i - ble såååå varm!!

  Ingalill- du må bruke stemmen din:-)

  Adelheid: 2013 kanskje. 2012 blir halvmaratonåret tror jeg, mens 2011 blir 5 og 10 året!


  Tusen takk for fine ord søle sammen - er så glad for at pausen er over. Snart i løpeskoene igjen - ikke støl i dag!!

  SvarSlett
 12. Jeg var smart og valgte t-skjorte i xl, har ikke prøvd den ennå, men tror den skal passe bra
  , neste gang skal jeg heie så asfalten sprekker, men understreker at det var etter løpet jeg så deg, de indre heiaropene var mer et utslag av beundring av typen,
  - du og du så flink - )

  SvarSlett
 13. Men, xl er fortsatt altfor varm ;-)

  Gleder meg forøvrig til neste gang, heiarop uansett pulsnivå!!

  SvarSlett
 14. Jeg liker selvfølgelig dårlig opplysningene om at løypa var for kort... Uansett hadde jeg en fin løpsopplevelse i går, deilig å løpe og med godfølelsen hele veien. Til tross for litt sviktende arrangement var jeg altså godt fornøyd.

  Og det er jo bare å bøye seg i støvet for deg, Siri, dette var imponerende! "Men, der er hun jo allerede! Dette kan vel ikke stemme???" var reaksjonen til meg og Anna på 3 km;-) Dette lover godt for sesongen!

  SvarSlett
 15. Maria, jeg skjønner at det er kjipt å finne ut - når man er fornøyd med tiden. Men, se det slik: Tenk så umulig denne iform tiden er å slå i en kontrollmålt løype?

  Du kan ca legge til 2 min, men denne løypa er altså litt tung pga de fire bakkene dere hadde - og alle de krappe svingene. Så, kanskje ikke fullt to min...

  Tusen takk for heing! Jeg trodde jeg hadde lenger igjen på det tidspunktet!

  SvarSlett
 16. Wow! Imponerende! Velkommen tilbake i "gamet"! Alle tiders!

  SvarSlett
 17. Takk Torbjørn - er bare i preCamp ennå... Må nok ligge her en studn før det blir skikkelig moro. Men, gleder meg villt til jeg kan ta i på alvor. :-)

  SvarSlett
 18. Må bare i meg totalt enig med Silja, altså. Kunne ikke vært mer enig. :o)

  SvarSlett
 19. Grattis med konkurranse, Siri! Så tøft - og du løp vel 5 km også, du, som tok innspurten 2 ganger :D

  SvarSlett
 20. Haha, ja du sier noe!
  Slutt å klag på for kort distanse jenter, det er bare å løpe oppløpet en gang til!!!

  :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar