Ett døgn i Nordmarka


"marka24 er Norges tøffeste turopplevelse i Oslos bakgård, Nordmarka" står det på nettsiden til dette arrangementet. Hvor tøft det blir gjenstår å se, jeg har i alle fall tenkt å teste det :) Kanskje tør jeg å teste badetemperaturen også underveis...

Sammen med Anne Dean og to andre jenter skal jeg trave gjennom Marka i helgen. Vi starter fra Idrettshøgskolen kl 10 på lørdag, og må være tilbake på samme sted senest ett døgn etter. I løpet av disse 24 timene gjelder det å samle flest mulig poeng, det vil si å nå flest mulig hytter og andre punkter i Marka underveis. Det er helt opp til det enkelte lag å legge opp ruta, avhengig av hvor poengsugne man er! Jo lenger det er til hytta jo flere poeng får man...

Men vi har tenkt å ta det med ro og kose oss! Vi har meldt oss på i turklassen, noe som nærmest forplikter oss til å ikke kjøre på for fullt og kun tenke poeng ;-) Det eneste vi har planlagt er en del rimelig nærliggende hytter og punkter, som vi tenker det er absolutt realistisk å nå. Hvis vi føler det sprudler i oss av overskudd og gåpåmot når vi runder sånn ca veldig seint på kvelden, kan det hende vi blir skikkelig gærne og slår til med et mer fjerntliggende mål enn opprinnelig planlagt.

Været er en ikke ubetydelig faktor her, så blir det sol og varmt blir vel humøret og energien deretter. Regn derimot kan psyke ned den tøffeste hvis det blir for mye og for vått... men regntøy og skift skal selvsagt med i sekken uansett! OG ikke minst: masse SJOKOLADE, rosiner, kjeks og annen nødvendig proviant - her skal det spises godt av både sunt og usunt med den aller beste samvittighet!

Og altså: vi skal GÅ og ikke løpe :) Det blir jo litt uvant men vi takler det nok greit etter hvert... "Test dine grenser i vakre og utfordrende omgivelser" står det også på nettsidene. Og det er det vi skal: være sammen et helt midstommerdøgn i Oslos skoger, kjenne på mestringsfølelsen og gleden over å kunne bevege seg utendørs. Kanskje blir vi bittelitt trøtte men søvnen får vi ta igjen senere. Du skal ikkje sova bort sumarnatta!

Kommentarer

 1. Dette høres supergøy ut! Skulle gjerne vært der ute selv - elsker jo eventyr, og det synes jeg dette prosjektet er. Får håpe det kommer nye sjanser. God tur!

  Forresten, du er jo laget av stål! Maraton en helg og 24-timersgåtur den neste...

  SvarSlett
 2. Fantastisk. Ha en herlig tur i de dype skoger!

  SvarSlett
 3. Jeg skal hilse skogstrollene fra dere!

  SvarSlett
 4. Så gøy det hørtes ut! God tur!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar