Maratonmannen


Lørdag springer en Treningscamper Stockholm Marathon. Andreas Högfeldt ( i blått foran Andreas F i TC-bunad) har minst ett mål: slå broren sin.
Den lange, lyse svensken Andreas H er blant dem som springer de lengste rundene på Treningscamp på onsdagene. Kanskje ikke så rart at han derfor velger en lang distanse som mål denne sesongen. Lørdag er han en av 20.600 mennesker som skal løpe Stockholm Marathon. Og han meldte seg på på grunn av en i familien sin.- Jeg meldte meg på Stockholm Maraton for å kunne jævles ekstra mye med broren min, forteller Andreas.
Selv om han springer langt hver onsdag, blir det første gang svensken løper så langt som de 42,2 km som venter på lørdag. Og han har sin egen måte å forberede seg på.
-Ja, dette blir min første maraton. Forberedelsene er onsdagsintervaller og langpass (langturer) med treningscamperne på lørdager. Før langpassene sikrer jeg hver fredag energibehovet mitt med en sunn mengde norsk pilsner, forteller han.

Andreas sin bror løp Stockholm Marathon i fjor.
- Målet mitt var først å slå hans tid på fire timer blank. Men jeg har innsett att dette er alt for lett. Nå er siktet innstilt på å komme i mål på under 3:10, sier Andreas lattermildt.
Mål nummer to blir å løpe Oslo Maraton på under tre timer til høsten.

Det er likevel to ting som uroer Andreas litt:
- Jeg kan få krampe eller at knærne ikke holder hele maratondistansen. Jeg hadde litt problemer i vinter med et kne, men det har blitt bedre siden da, forteller han.
Nå gleder han seg skikkelig til å se broren og hans kone, og å sprette en cava ved deres sommerstue etter løpet. Men selve marathondistansen gleder han seg ikke til. Han tror isteden det blir vondt:
- Jeg kan ikke helt glede meg til en maraton. Jeg er kanskje litt gæærn, men ikke helt klin sprø! Det blir mer å fokusere på alt moro som kommer etterpå, sier han.


Gøril


Kommentarer

 1. Lykke til, Andreas! Du knuser dem alle!

  SvarSlett
 2. Ja lykke til!! Dette klarer du helt strålende - og kos deg med cavan etterpå (og kanskje litt mindre norsk pilsner før???)

  SvarSlett
 3. Lykke til, Andreas! Det kommer til å gå kjempebra :-)

  SvarSlett
 4. Takker! Orker ikke löpe maraton hvis jeg möter opp slik jeg har gjort nesten alle lördagsturer med camperne denne vår. Har fått insjekken fra SAS nå og da ble jeg plutselig lit nervös, lit som att nå er for real!

  SvarSlett
 5. Lykke til Andreas, jeg reiser også til Stockholm i morgen. Kommer vel i mål når du er ferdig i dusjen :-)

  SvarSlett
 6. Lycka till Andreas! Marathon på 3.10; respekt!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar