Klar, ferdig...

...og på lørdag: Gå!

I kveld fikk vi kjørt oss før Sentrumsløpet. Siri var på plass (egentlig for å dele ut de flotte draktene våre) og bestemte at vi skulle kjøre åtte enkeltrunder. Og to runder med spurt til slutt. To runder mindre enn vanlig altså, og ingen doble runder. Men vi fikk definitivt trent på farten i dag, og jeg tør påstå at alle endte med høy puls og stort treningsutbytte. Nå er vi snart klare for løp på lørdag! Må bare sove og spise og hvile litt til først.Kveldens tapre sjeler: Gøril, Hanne, Vemund, Pål, Andreas F (tusen takk for at du tar tida!), Andreas H, Janis, Regis, Trine, Hilde Sofie, Hilde Marie, Thomas, Christopher, Maria, Svein, Jane, Mari, Torfinn, Ingebjørg og jeg. I tillegg var Marianne der for å dele ut drakter og ta betaling.

Det var en del spørsmål om Sentrumsløpet i kveld. For eksempel hvor tøff løypa er, om det er mange oppoverbakker, og så videre. Jeg har jo aldri løpt Sentrumsløpet før, så dere som er mer erfarne må gjerne dele opplevelsen med oss andre. Hvordan er løypa? Hvordan fordeler dere krefter utover i løpet? Er det noen bakker vi må stålsette oss for? Jada, jeg vet at løypekartet finnes på nett, men noen ganger er det greit å få en mer utfyllende forklaring :-)

Kommentarer

 1. Nå løper ikke jeg så fort, men bakken jeg husker som fæl er den opp fra Youngstorget. Den som går under broa der. Den er tung, den, når man har løpt en 8-9 km.

  SvarSlett
 2. Det er faktisk flere bakker, og den aller første er jo bakken opp ved Slottet. Der er det mange som starter for hardt, og det er jo lett å slite med senere. Så går det slakt opp Gyldenløves gate opp til toppen av Frognerparken. Da er det stort sett nedover eller flatt før den siste bakken på Youngstorget, om den er med nå. Hvis en skal sammenligne løypa til Sentrumsløpet og 10 km Oslo maraton, så er den siste mye lettere. Der er det jo knapt stigning.
  Det blir gøy å løpe lørdag!

  SvarSlett
 3. Innspurten er mye lengre enn du orker;-)

  Og, det verste stedet mentalt er ved 7 km ca, da passerer du nemlig de som løper på vei inn til mål - mens du selv altså skal ut på en liten ekstra Sentrumsrunde. Veldig fristende å krype unde båndene da...


  Lykke til alle sammen. Jeg står kanskje klar med kamera i parken - bruk de nye, flotte trøyene:-)

  SvarSlett
 4. Stigning i starten som Gøril sier opp til parken; viktig at man ikke legger ut i 100m tempo! I tillegg til det Siri sier om passering ved Karl-Johan så er det en del som også opplever bygdøy allé som et lite helvete.....

  Personlig synes jeg gatene etter passering KJ er kjipe, lite folk, krappe svinger og ikke bra for moralen! Etter bakken på youngstorget skal man løpe i en eksosfylt tunnell før man skal spurte på en uendelig lang innspurt som i tillegg er belagt av brosten....så siste par km er helt klart de jeg synes er marerittet; fordi du sett mål, men du vet at du fortsatt har LANGT igjen :-)

  Lykke til alle sammen; veldig bra økt dere hadde i går, perfekt oppladning til lørdag!!!

  SvarSlett
 5. bare en liten opplysning: jeg ser at løypekartet vise en annen rute på slutten: enten er løypa lagt om eller så er kartet feil.....noen som vet?

  SvarSlett
 6. Jeg syns stort sett det meste var greit (nå har jeg kun løpt én gang) fram til Karl Johan. Som andre sier, så er det litt nedtur å se de andre mot mål og så vite at man selv har 2-3 km igjen. De siste 2-3 km der er egentlig litt kjipe. Og så til slutt da jeg så Karl Johan og begynte å løpe mot mål, så var det jo så laaaangt!
  Men nå ser det kanskje ut til at Youngstorget utgår, hadde vært kjekt å slippe den ekle tunnelen. :o)

  SvarSlett
 7. På Facebooksiden deres sto dette:

  "Er det løypekartet som ligger på nettsidene eller løypekartet som vi fikk utdelt med startnummeret som gjelder? Klar over endringen i parken - men hva med endringen ved Youngstorget og Karl Johan/Skippergata/Fred.Olsens gate som ligger inne i kartet på nettsiden, men ikke i papirutgaven?"

  "SENTRUMSLØPET det er en feil i det som ligger ute. Følg strømmen, så finner du fram :) Det du fikk på startnummerutdelingen er riktig!"

  Da er jeg helt blank. Søsteren min hentet startnummerne våre i dag, og hun sa det ikke var noe kart med der.

  Jaja, vi følger jo strømmen, men det hadde jo vært litt kjekt å ha en liten peiling på forhånd. Da er det sikkert kun endringen i Frognerparken og så er resten som før muligens.

  Det blir vel bra. :o)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar