Treningscampens ABC

Våren er her, og løperne begynner for alvor å prege gatebildet. Det er flott! Våren er helt klart løpetid og det vil antakelig komme til ganske mange nye mosjonister nå de neste månedene. Jeg vil derfor benytte anledningen til to ting: ønske nye velkommen, samt minne de gamle på å ta vel i mot de nye! 

Først, de nye: Velkommen til Campen! Treningscampen er et gratis løpetreningstilbud i Oslo, med tilholdssted i Frognerparken. Her løper vi fast hver eneste onsdag kveld kl åtte og vi løper intervaller sammen, hele året. I tillegg løper vi gjerne sammen i helgene da med parken som startsted. Vi har også av og til treninger på Bislett Stadion, og vi bruker Treningscamp som klubb når vi melder oss på løpskonkurranser som f.eks. Sentrumsløpet, Råskinnet, Holmenkollstafetten, Oslo maraton osv. osv. :-)

Intervalltreningen på onsdagene går i en rundløype på ca 450 meter, som med veldig enkle grep kan forkortes og forlenges slik at alle løper like lenge, men ikke like langt. De korteste "offisielle" rundene er på ca 350 meter (men gresset kan tas i bruk for å forkorte ytterligere), den lengste løypa vet jeg ikke hvor lang er blitt nå - den var på ca 550 meter men jeg tror "noen" har utvidet den! Parken har få grenser, så det skal mye til for at ditt nivå ikke passer inn med oss. Er du usikker, er det uansett best å komme på prøvereise! 

Rundene løpes både enkeltvis og doble, eller stykkvise - slik at vi får til mange ulike intervallkombinasjoner. Pausene er på ca 1 min, litt lengre hvis vi løper mest doble - litt kortere hvis vi stykker opp i sprintdistanser. Hvor langt som løpes avhenger av hvor lang runde du velger, som et gjennomsnitt kommer man gjerne opp til 5-6 km med intervaller (10-14 runder), så kommer oppvarming og litt nedjogg i tillegg (avhenger litt av hvor lang vei du har til parken). 


De andre treningene: Onsdagene er den eneste faste økta, men minst annenhver helg settes det opp en "rolig langtur". Med rolig langtur menes gjerne en tur på ca 1 time, men noen løper lengre enn andre og holder det gående i flere mil. Det er imidlertid ingen fast tur man må henge med på, og man kan hoppe av underveis. Jo lengre de gærneste har tenkt å løpe, desto mer levelig er tempoet. Så, ikke la deg skremme av at noen vil løpe langt, se på det som en døråpner til å bli med på en rolig tur i hyggelig selskap!  En av de faste turene vi hadde på senhøsten i fjor, før vinteren kom, var Frognerparken-Sognsvann-Ullevålseter og tilbake. Da hoppet noen på ved Sognsvann ca 30 min senere enn oppstarten fra parken. Noen ble også "bare" med opp til Sognsvann og løp derfra og ned igjen. Hva som blir "fast tur" nå i vår vites ikke, det er i realiteten de som møter som bestemmer - med mindre turen allerede er fastsatt i "annonseringen". Vi har også langturgalskap av og til... følg med!


Treninger på Bislett blir annonsert på onsdagstreningene og her på nettsiden. Det kan være Coopertest eller bare en fartsfylt økt. Følg med:-)


Dere gamle: Ta vel i mot de nye. Fokuser på hva du selv setter pris på ved Campen, og bidra til nye treningskompiser!  

Det som er veldig viktig å ta med seg på veien er konseptet. Treningscampen er alle dere som møter på trening. Det er dere som avgjør hvilke nivå som er representert, hvor godt kjent dere blir med hverandre, hvor hyggelig det er å være i parken og hvor effektive øktene blir. Det er ingen direkte trener eller ansvarlig - men et treningsfellesskap. Alle er ledere og alle er utøvere. Alle kan ta initiativ til fellestreninger via denne nettsiden, facebookgruppa eller direkte på trening.
Campen har eksistert siden våren 2009.

Kommentarer

 1. Amn!! :-) Jeg signerer meg helt enig med Siri! Og det er bare å BLI MED!! :-)

  SvarSlett
 2. "Amn" er ikke "Damn" men "Amen" (om du skulle være i tvil). Bokstaven e virker ikke så bra på tastaturet i dag.... :-)

  SvarSlett
 3. Og jeg er SÅ enig, Silja og Siri. Jeg lover på tro og ære å ta godt i mot nye campere. Vi har det jo gøy trass i slitet sammen!

  SvarSlett
 4. Hei :)

  Jeg lurer på om jeg skal møte opp på dette på onsdag for første gang! Men, jeg er litt engstelig for at nivået er veldig høyt..?? Kjedelig å føle at man humper etter alle andre.. :)

  SvarSlett
 5. Kom! eneste sikre måten å finne ut om du humper etter eller henger på:-)

  Jeg har selv deltatt som en "humpende etter-gravid", og da tok jeg snarveier over en lav sko;-)

  Som førstereisende har man også lov til å stå over en intervall eller to, for å få lengre pauser. Det tilbudet gjelder kun første gangen! ;-)

  SvarSlett
 6. Kom, anonym! Det er ikke noe problem å løpe korte runder mens de andre løper laaange, poenget er å utfordre oss selv med utgangspunkt i eget nivå, og likevel ha litt sosiale pauser:) I den grad det er sosialt å hive etter pusten i kor. Jeg løper ikke langt, men rekker pause likevel;)

  SvarSlett
 7. Hipp hurra halleluja og amn! Det finnes ingen god grunn til å ikke joine Treningscamp :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar