En gullkjole verdig

Ski-VM er over. Norge ble beste nasjon med 20 medaljer. Haugevis av folk deltok som publikum i det som ble en endeløs norsk seiersfest. Vi gikk bananas i Holmenkollen, på Universitetsplassen eller fra dypet av sofaen. Derfor er det nesten litt stusslig å måtte konstatere at VM er historie. Hva skal jeg nå smugtitte på mens jeg er på jobb?(Her er jeg ikke på jobb, men i Holmenkollen for å heie på Northug)

Heldigvis er VM mer enn høydepunktene på TV. Det er ikke lenge siden jeg her på bloggen innrømmet at jeg har begynt å gå på ski. Og la meg si det sånn: Det har ikke blitt mindre attraktivt med langrenn etter VM. Vi kan vel kalle det VM-effekten.

Og dette er ikke noe jeg er alene om: I november meldte Skiforeningen om stor pågang på sine skikurs. Samme måned skrev også DN at rekordmange vil på skikurs. Min kollega Espen, som er skitrener for 11-12-åringer, bekrefter at interessen for å gå skirenn tok helt av under VM. Ungene holder allerede et høyt nivå, og nå vil de bli enda bedre. Dette er bare noen eksempler på treningsgleden mange opplever etter et mesterskap.

Og er det egentlig så rart? Det ser jo så flott ut når skijentene og skigutta staker avgårde mot mål og til vill jubel fra folket. Jeg forventer ikke samme behandling når jeg heseblesende tar meg fra Sognsvann til Ullevålseter en søndag ettermiddag, men jeg kjenner at motivasjonen til å trene teknikk og fart er blitt merkbart større. Jeg husker jo hvor flinke de var i Kollen.

Gullkjolen til Therese Johaug får jeg aldri. Men jeg hiver meg uti skisporet med ny giv. Innsatsen er i hvert fall en gullkjole verdig!

Kommentarer

  1. Syns Thereses gull var det desidert største høydepunktet. Herlig jente som bare bobler over av entusiasme og glede - flere slike jenter takk!!


    Kjolen var smashing til henne også:-)

    SvarSlett
  2. Helt enig, Therese virkelig stråler. Virkelig ei glad-jente

    SvarSlett

Legg inn en kommentar