8. mars

Kvinnedagen er her, og vi må selvsagt hedre kvinner - men viktigst, sette pris på at vi er kommet så langt som vi har! Jeg har ikke tenkt å begi meg ut på en uttømmende liste over kamper som er vunnet og kamper som skal kjempes, helt vilkårlig velges kampsaken:


Hurra for oss heldige kvinner som får delta i idrett, og ikke minst får lov til å løpe maratondistansen! Det er slett ingen selvfølge, husk det. Av grafen over ser dere at at maraton var olympisk øvelse for menn fra 1900, mens vi jentene ikke fikk slippe til før på åttitallet(!) Menn styrte (og styrer fremdeles mye av idretten, tenk på hoppsporten...) - de mente vi ikke var sterke nok fysisk for slike fysiske anstrengelser. Men, hør her; jo lengre løpet  er - dessto mindre er den relative avstanden mellom kvinner og menn. Så, bare la gutta drive med sprint - vi tar de i det lange løp!

Kommentarer

 1. VELDIG morsomt at du dro frem denne grafen her Siri!!! Du skjønner: vi har en egen "rødstrømpe" klubb som består av løpere samt støtteapprat, og selvsagt: alle er jenter! På vår årlige 8 Marsfeiring (som vi forøvrig kaller "Rødstrømpefesten")i 2007 så holdt Kirsten et aldri så lite foredrag om forskjeller på menn og kvinner i løpssammenheng, den berømmelige Q-vinkel'n, samt viste til at det var vi jentene som har fordel på de virkelig lange løpene; og belyste dette blant annet med å vise at en kvinne vant et av de virkelige lange løpene (som jeg ikke husker i farten hva het.....grrr, irriterende!!). Så jeg sier bare: stå på jenter, løp langt og hard! :-)

  SvarSlett
 2. http://www.badwater.com/

  Sjekk vinner fra 2002 og 2003; jeg sier ikke mer :-)

  SvarSlett
 3. I det lange løp blir psyken viktigere og viktigere, og da tar vi dem vettu!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar