Smiling is optional

Finishing's NOT!

Denne henger på Gym Club hvor jeg trener, og oser KJØR PÅ! Det er egentlig en reklame for Body Step i regi av Les Mills - men denne holdningen fungerer veldig bra også for løping!Verdt å ta med seg når det lakker og lir mot konkurransesesong! I mål skal man jo, om man så må krype - ikke sant? 

Å bryte bør ikke være en av de første valgmulighetene du tenker på når det går trått, med mindre du har så store fysiske smerter at det å fullføre gjør langsiktig skade på deg selv. Det kan være greit å ha i bakhodet under intervallene også forresten:-) 

Å smile og tenke positivt, hjelper deg fremover. Et lite mantra kan også være til hjelp. "litt til" x 100 f.eks eller "dette går fint, jeg har mer igjen" osv. Ingenting å le av, det funker! Æresord, kors på halsen og ti kniver i hjertet.

Om du krummer ryggen og ser i bakken, subber med beina og syns synd på deg selv -  vel det hjelper ikke for fremdriften! Tenk heller en positiv tanke eller tre.

Det kommer tyngre perioder i et hvert langløp, forsåvidt også i kortere løp. Det kommer tyngre treningsperioder også. Alt går ikke på skinner rett inn i himmelen. Som Knutsen og Ludvigsen sang; "dager fins i alle farger, også grå". Så, skaff deg et mantra og en holdning for å overleve både de grå og de sorte dagene og periodene:-) Et godt råd! Helt gratis, som vanlig.

Kommentarer

 1. I mål skal man! Helt klart! Det vanskelige er ikke å si til seg selv "litt til, litt til" ol. men det å faktisk ikke samtidig, likevel, gå ned på farten litt for å døyve smerten .... Det synes nå jeg da;-) Det er en kunst det der men å bryte, DET gjør man jo bare ikke (med mindre det er er skade eller sykdom inne i bilde, da er det fornuftigste å bryte uansett!). Silja

  SvarSlett
 2. Du må tro på det også Silja, og smile litt fandenivolsk. Forøvrig, jeg tror du kan dette fra a til å:-)


  Dere andre, PRØV i parken på onsdag...
  "Den ryggen slipper jeg ikke", "Den astmatiske dama/fyren bak skal ikke forbi meg" osv. ;-)

  SvarSlett
 3. Jeg ler "Den astmatiske dama/fyren bak skal ikke forbi meg" HALLO SIRI; det var slemt!!! :-) Jeg lover å ikke komme i kveld; da blir det en mindre asmatisk dame som peser de andre i nakken hahaha ;-) Silja -men vi ses en annen onsdag og da lover jeg å PESE :-)

  SvarSlett
 4. Haha, jeg tenkte ikke på deg Silja:-) Jeg greier uansett ikke å holde deg bak meg, astmatisk eller ei!

  Jeg skal forklare hva jeg tenkte på:

  Jeg husker spesielt en fyr som løp "sammen med meg" på Sentrumsløpet for noen år siden. Jeg hadde tatt han igjen, men ikke f... om han tenkte la meg dra forbi. Han hadde telenor overtrekksdress og nøkler i lomma. De nøklene irriterte meg ganske mye, men også det at han hang seg på, jeg hadde større fart - men han var nok i en eller annen krise og skulle ikke bli forbiløpt av en dame. Så, for å få lagt han bak meg var det altså ikke nok å holde samme tempo som jeg hadde da jeg tok han igjen, jeg måtte rett og slett knekke han. Eller gruse han. Han kom ikke tilbake etter temposkiftet:-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar