Oppsummering 2010

Godt nyttår alle sammen. Vi er allerede kommet til årets tredje dag, og hu hei som det går! Jeg humper rundt med et crappy bekken, og ser mørkt på trening fram til mai/juni. Så, for ikke å falle helt ned i det aller mørkeste, tenkte jeg heller oppsummere det herlige løpsåret 2010!

Nike+ ga meg følgende oppsummering av 2010:
 • Du løp 1491 km
 • Du løp typisk 4 økter per uke (dette er nok mer sant med 3)
 • Du løp i gjenomsnitt 29 km i uken
 • Din hurtigste kilometer gikk unna på 3:55 min/km
 • 92.650 kalorier
 • Du fullførte 10 mål
 • Du løp 214 km i din beste måneden; september

Dette er inklusive en toukers periode i mars der dingsen var til vask og tørk (med etterfølgende begravelse og gjenoppstandelse) - samt de siste tre månedene hvor det ble usedvanlig lite løpekilomter... Så, egentlig er tallene over for kun 8-9 fullgode løpsmåneder. Jeg er veldig fornøyd med å ha forbrent så mange sjokoladeplater! 


Konkurranseåret 2010 kan opsummeres omtrent slik:
Januar, februar og mars: Nada (kun arrangør av Parksprinten)
April: Påskemaraton (halv), Fredrikstadhalvmaraton, SRM og Sentrumsløpet (10 km)
Mai: Holmenkollstafetten (og sykdom som spolerte Ryeløpet)
Juni: Nike Race med joggevogn, Stockholm Marathon, Kristinaløpet og SRM
Juli: Nada, flytting...
August: Sellanrå Opp, Hytteplantesten og Vassfjellet Rundt 
September: Oslo Maraton (10 km), Nordmarkstravern
Oktober: Nøklevann Rundt, Oslos Bratteste, Ekebergsprinten og SRM


Mange morsomme løpskonkurranser i godt selskap! Det største for meg fra 2010 er selvsagt Stockholm på 3:44, stor opplevelse og herlig følelse leeenge etterpå. Av andre godbiter må jeg ta med Nordmarkstravern, som er et unikt arrangement i skauen - Anbefales! Koste meg gjorde jeg også i Tønsberg under Kristinaløpet, og på tiern i OM. Sentrumsløpet er jo også en høydare - det samme er Holmenkollstafetten. Vel, lista blir jo for lang! Det er mye bra å få med seg også i 2011 for dere som har kropp til det. Meld dere på konkurranser, det er supert for motivasjonen og ikke minst gir det herlige følelser etterpå. Les forresten gjerne om konkurranseivrige Camilla - og bli ekstra inspirert til å konkurrere.

Hvordan har ditt løpsår 2010 vært?

Kommentarer

 1. En rask opptelling fra Garmin Connect viser at det ble 2350 km med løping i fjor, samt et mindre antall km på sykkel og ski.

  For min del ble det 6 konkurranser i fjor. Først Fredrikstadløpet og Sentrumsløpet i april. Fredrikstadløpet var min debut på halvmarathon og tiden ble 1,54,28. Deretter Fornebuløpet i mai i en forferdelig varme, Kristinaløpet i juni. Neste løpet ble Fanaløpet (halvmarathon) i Bergen i oktober og til sist Hytteplanmila i midten av oktober. På sistnevnte løp ble det også personlig rekord med 48,40. Godt fornøyd med året. For et år siden virket det helt utenkelig at jeg skulle klare å løpe en mil på under 50 minutter i løpet av 2010.

  SvarSlett
 2. Grattis med supert løpeår Peer! Og, du lyver vel ei? ;-)

  SvarSlett
 3. Tja, jeg trenger vel ikke annet enn å henvise til den fine omtalen du har skrevet på Kondis.no.

  Hatt et fint år, og dette året skal bli enda bedre.

  SvarSlett
 4. Bra kommentar Camilla!! you rock.
  for dere som ikke kjenner Camilla, les bloggen hennes og kondis-saken!
  Hun har mye å lære dere om løpegede:-)

  SvarSlett
 5. Jeg hadde ett mål i begynnelsen av 2010, det var å gjennomføre Sentrumsløpet på under en time. Tida ble bedre enn det, fikk med meg Jentebølgen før en litt slækk sommer, og avsluttet med en forferdelig 10 km i Oslo Maraton på grunn av sykdom. Men jeg kom gjennom, og Coopertestene på Bislet avslørte at formen ikke var værst i forhold til alderen min. Nå blir jeg sur og grinete når jeg ikke løper, og er mer enn gira på å løpe på bedre tider i flere løp til våren.Takk til Treningscampen for det! Og jeg ser fram til nytt løpeår, nå er målet å holde seg i god form, og kanskje bli enda bedre :)

  SvarSlett
 6. Løpsåret 2010 ble mitt desidert beste, med den mest aktive og morsomme sesong jeg noensinne har hatt. Det hører kanskje med å si at det også var min aller første :) Første gang i fjor at jeg prøvde meg på løpsdeltakelse, og de ble det til gjengjeld ganske mange av: Ryeløpet, Holmenkollstafetten, Oslo (halv-)maraton, Nordmarka halvmaraton (Damtjern), Nøklevann rundt, Sørkedalsløpet, øykarusell, utallige SRM'er, Oslos bratteste, Grefsenkollen opp, Hytteplanmila,5 km Romerike vinterkarusell, osv mfl :) Treningscamp og annen fast trening i tillegg til egentrening gir inspirasjon, glede og godt grunnlag for å bli stadig bedre! Drømmer om en maraton ila 2011... Sier med SRM-høvding Heming: Livet er som å løpe, du mister stadig bakkekontakten ;)

  SvarSlett
 7. 2011 blir ditt år Gøril, jeg skal heie deg frem i så mange løp jeg greier!

  Marianne: Herlig Hemingsitat!! Så sant, så sant.

  Dere gjør begge to Campen til et bra sted å være:-)

  SvarSlett
 8. Et flott løpeår! Tre halvmaraton på kort tid: Oslo Halvmaraton, Lørenskog og Jessheim. Oppdaget i 2010 at det ikke var skummelt i det hele tatt å delta i løpskonkurranser - (nesten) bare morro! Oppdaget også i 2010 at det finnes utrolig mange hyggelige løpekompiser kort vei fra hjemmet. Måtte 2011 bli like bra :-)

  SvarSlett
 9. 2010 har vært over all forventning. Jeg har fått mange nye løpevenner, blitt i bedre form, deltatt på masse morsomme konkurranser og ikke minst løpt 100 mil! Det hadde jeg ikke trodd i 2009 :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar