Tid for konkurranse!

Det er ikke første gang det er konkurranse her på bloggen, det deles ut premier hver måned til de ivrigste Camperne (og nå husker jeg at Maria enda ikke har fått premien sin fra oktober!! Shame on me).


Men, nå har jeg en ren bloggkonkurranse, alle kan delta - også de som ikke møter i parken. Det er dog en stor fordel at du trener;-)


Her er dealen: Skriv i kommentarfeltet i denne posten om hva som er ditt beste triks for å holde på treningsmotivasjon, kanskje spesielt nå på vinteren (eller andre perioder du oppfatter som litt tunge). Jeg trekker tilfeldig blant de som deltar, og velger ikke ut det beste. Jeg orker ikke så mange diskusjoner!


Og, hva er premien? En uke luksusferie i Dubai tenker du kanskje. Vel, almost... not. Bloggen er ikke så populær at jeg råder over slike premier, ennå!!  
Det er en bok, en bok om slyngetrening som du kan lese mye mer om her. 80 øvelser er presentert i boka, og jeg har testet et lite knippe selv - og flere skal til pers. Egne program spesielt for løping (og forsåvidt flere andre idretter som fotball, håndball, volleyball, klatring, svømming og kampsport - så her skulle være noe for enhver!)Greia med slyngetrening er kort sagt (og veldig forenklet) at alt rører seg og ingenting er stabilt. Det betyr at du setter alle muskler i sving, spesielt dype, stabiliseringsmuskler som du ikke så lett får tak i ellers. Se for deg armheving f.eks, der beina henger i slynger og armene likeså. Snakker om gelé liksom. Det er en øvelse for viderekommende, men man kan f.eks begynne med bare beina (og jeg tror den i for seg er hard nok for de fleste. Jeg observer mange som tar push-ups med knærne nedi liksom....) I boka viser de en variant der beina enten står i gulvet eller oppå en pilatesball. Planken og sideplanken får også spalteplass. Det er bilder på hver øvelse.

Lykke til folkens, jeg gleder meg til å lese gode tips!

Kommentarer

 1. AH, jeg er den først til å svare; tviler på at det hjelper men det får så være! :-) Mitt beste tips er: tren alternativt og krydre det hele med litt lek eller sprell underveis; som feks 5000m skøyteløp på Valle uten noen sinne å ha hatt lengdeløpskøyter på bena, eller debut på skirenn....eller en real snøballkrig!!! Kort og godt! ah, gleder meg allerede til å lese de andre innleggene som kommer jeg hehe :-) Silja

  SvarSlett
 2. Er det lov å komme med flere tips? Min kanskje aller største motivasjonsfaktor er å delta på løp, det gjelder hele året. Da blir jeg nødt til å holde formen ved like! Derfor passer det fint med halvmaraton i Tromsø 8. januar f.eks. I tillegg er det alfa og omega å avtale trening med andre. Det hadde ikke blitt mye løping på meg i fjor vinter uten treningscampen! Og hvis man er litt lei løping er Siljas tips gull verdt; veldig smart å variere med langrenn, skøyter, baksing i akebakken osv. :)

  SvarSlett
 3. PS. Man må selvsagt ikke til Tromsø for å løpe konkurranser i vinter! Både Vinterkarusellen og Parksprinten er gode motivasjonsfaktorer for oss som bor i Oslo-traktene.

  SvarSlett
 4. Tren når og fordi du har LYST!

  SvarSlett
 5. Det er alltids motiverende med noe nytt og fresht treningsutstyr. Ny, stilig ulltrøye som du ikke får vist fram til noen fordi den er innerst, f eks. Et litt kostbart tips, kanskje?

  Ellers er jeg enig med Astrid i at det er motiverende å melde seg på mosjonsløp. Og selv om parksprinten er helt uhøytidlig, ligger fremtidig deltakelse også der litt i bakhodet og minner om hvor lurt det er med en tur.

  Dessuten benytter jeg anledningen til å anbefale å ta en joggetur fra Sognsvann mot Ullevålseter med det aller første! Jeg var ute der en tur i går, og det var bare helt nydelig! Hvitt, rolig, idyllisk og godt opplyst i lysløypa! Fort dere før skiløypene blir preppa, da blir det nok mer folksomt og travelt der!

  SvarSlett
 6. Jeg trener hele året fordi jeg rett og slett har BESTEMT MEG FOR DET. Begynner jeg å diskutere for mye med meg selv, ja da er sofaen veldig nære! Jeg har bestemt meg for tre ukentlige økter. Enten ski,jogg eller sykkel eller en blanding av dem.

  Nå som jeg er småforkjølet er jeg snill mot meg selv og tar det rolig. Men har planen klar så snart hosten slipper taket :)

  Håper forøvrig å vinne slyngeboka. Vi har slynger her i heimen; hadde vært kjekt med noen øvelser også :)

  SvarSlett
 7. Noe av det beste med å trene ute om vinteren er følelsen ETTER at man er ferdig. Er det surt og kaldt og jeg fryser ved tanken på å ta meg en løpetur, så motiveres jeg av den varme dusjen jeg skal ta når jeg er ferdig og gjerne krype under pleddet med noe varmt å drikke. Med ekstra god samvittighet.

  En annen motivasjon for meg som er inne på kontoret hele dagen og knapt ser dagslys er at det er fantastisk å bruke helgen til å være ute på dagtid. Om det er løping,langrenn eller bare gå en tur så er det deilig å få lys og frisk luft. Dessuten er for eksempel varme vafler inne på en varm hytte foran en peis en motivasjon i seg selv. Synes nå jeg, da :o)

  SvarSlett
 8. Ta hjelp av venner og planer trening mer i forvei en på sommeren. Motivasjonen før å bare ta på seg skoene en ettermiddag er den som minsker før meg unner vintern.

  SvarSlett
 9. Mitt tips er å lage avtaler både med seg selv og med venner. Det er vanskeligere å komme seg ut to dager i løpet av en uke, i stedet for mandag og torsdag.

  Ellers er jo jeg ikke en løper, men trives med lagidrett og treningssenter. Så det å ha faste timer/treningstider er jo veldig bindende og motiverende.

  SvarSlett
 10. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 11. Mitt beste tips er å ha det man trenger i nærheten (om mulig), å ha faste dager man skal gjøre noe (som foreslått over), og begrenset tid det skal gjøres på. Når man har det man trenger hjemme slipper man å kvie seg for å dra ut selv om vinden danser hip-hop med snøen utenfor.

  Jeg har ryddet unna en krok i kjelleren hvor jeg har litt utstyr samlet over år. Det er inkluderer trimsykkel, treningsmatte, manualer, strikker, treningsball og slynge. Det er heller ingen ulempe at vi har sentralfyr, og at rommet dermed er varmet opp.
  Jeg er heller ingen løper (for belastende for rygg og knær), men man kan jo utmerket godt trene på andre måter likevel.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar