Elipse og slynge på GymClub

Endelig, i dag kom jeg meg på treningsstudio igjen. Orker ikke tenke etter hvor lenge siden det er siden sist. Jeg hadde så gode intensjoner i høst, men hele oktober gikk i dass og første halvdel av november har ikke vært strålende mhp trening heller...  Men, det var altså bare såååååå deilig å få trent nå! 


Jeg kjørte 30 min på elipsemaskinen. Det er minst tre måter den kan trenes på.
 • Holde fast i de faste håndtakene mens beina jobber
 • Holde fast i håndtakene som beveger seg, og jobbe både med bein og armer
 • Holde armene som ved løping, bein og kjerne jobber

Det er neppe en bombe at jeg sverger til variant tre!? Har du din favoritt?


Dette er bare så super trening, ingen belastning for legger og knær, men skikkelig kondisjonsbelastning og ikke minst litt ekstra styrke for lårene hvis du legger på litt motstand. Sist, men ikke minst, verdifull trening av kjernen! Digger den maskinen, og jeg bestemte meg selvsagt for å gjøre dette mye oftere fremover. 


Etter de tretti minuttene tok jeg med meg boka "Slyngetrening" og gikk opp trappa og fant en stor ball, en bosu ball, ryggtrener´n og slyngene. For å si det mildt trente jeg nok best i første halvdel av økta. Jeg mangler både teknikk og styrke til en del av de øvelsene med slyngene, og jeg er også helt ute av trening til slik trening;-) Men, jeg fikk kjørt baksiden av lårene i slynga, og jeg fikk testet en interesant muskel som åpenbart mangler litt i sideplanken med hev. Huff, jeg hadde da muskler her!?! 

I tillegg var noen av de øvelsene jeg forsøkte meg på litt for heavy for magemusklene mine nå. De rette magemusklene skal jeg dessverre ikke trene etter 1. tredjedelen av svangerskapet, de skal rett og slett skille lag noen måneder. Så, det er de skrå som gjelder, og jeg tror det også er helt ok å trene musklene helt ute på sidene.  For mye dype magemuskler derimot, no no.


Jeg har forresten fått to stk av den boka om slyngetrening, og den ene blir lagt ut her som premie. Følg med, konkurranse kommer! Veldig nyttig bok:-)

Kommentarer

 1. Supert Siri:-) Godt jobba!! Nå skal jeg straks bli offisielt medlem på Gymclub jeg også, og jeg gleder meg stort til å trene litt styrke igjen. Det er bare å innse at kroppen ikke er der den var da styrke sto på programmet 3x pr uke...oj oj, det er MYE som kan forbedres ja :-) Kanskje vi får til å trene samtidig noen ganger i vinter Siri; morsomere når man er flere! Silja :-)

  SvarSlett
 2. Det håper jeg vi får til Silja!!

  Jeg har masse gode intensjoner nå...

  SvarSlett

Legg inn en kommentar