Dropp det!

Det er noe helt eget ved å lese artikler som sier det man selv har tenkt og mener. Det er liksom en bekreftelse på at man ikke er den eneste i verden med den meningen, og at meningen er viktig nok til å komme på trykk. Det er litt godt - er du ikke enig?

Dette skal handle om sportsdrikk; energidrikk og restitusjonsdrikk. Nordmenn kjøper Red Bull, YT, XL1, Battery, powerade+++ (noen av disse har vært ulovlige å selge i Norge) som aldri før. En gigantisk vekst, som sikkert er herlig hvis du lever av å selge slike produkter. Men, stopp en halv - trenger vi de egentlig? 


Hvis du skal trene en vanlig time på studio eller jogge - eller spille håndball/fotball, what ever.  Med normal treningsinnsats og normalt energiinntak gjennom dagen, drikk vann - eller melk! Spis gjerne noe rett etter trening som gir deg rask påfyll av energi, men du behøver virkelig ikke en hel flaske powerade etter en time spinning - hvis du er mosjonist. Sannsynligvis får du i deg langt mer energi via dise drikkene, enn du har forbrent. Det er også overprisede produkter som du med letthet kan mekke tilsvarende av selv (med mer riktig dose av energi): Ta en banan, nøtter, noen rosiner - saft og vann.  Amen.


Jeg kan selvsagt IKKE skrive dette uten samtidig å skrive at dersom du trener hardt og/eller over lang tid - må du ta til deg næring underveis, for ikke å gå helt tom. Les skikkelig litteratur innen det du trener til - og søk råd fra flere andre som har erfaring. Om det er maraton, ironman, norseman eller polferd! Kroppen din har behov for påfyll, men intensitet, varighet og temperatur er bestemmende faktorer for hva du trenger.

Kommentarer

 1. Men forstår jeg deg riktig i det du skriver nå: at man trenger inntak av energi underveis eller etterpå (selv om man er mosjonist og trener en time spinning) men at nøtter, saft etc er bedre enn feks en powerade ??

  På spinning taper i alle fall jeg mye veske og jeg sliter med kramper i leggene (feks intervalltimer av 45-60min varighet). Jeg har begynt å drikke sportsdrikk underveis i timen da dette skal være fordelaktig, har jeg lært..... På den annen side så er kanskje ikke veldig flink til å få i meg verken nok veske eller næring i løpet av en dag så kanskje jeg er en av de som faktisk kan tillte meg å bruke det....?

  Silja :-)

  SvarSlett
 2. Silja, jeg har inntrykk av at du nok ikke er så flnk til å spise riktig gjennom dagen. Dette er basert på hva du sier og skriver, ikke hva jeg har observert:-)

  Jeg tror du kunne greid deg uten powerade om du hadde tatt til deg tilstrekkelig gjennom dagen, og drakk vann/saft på økta. En time, eller 45 min hard spinning - skal ikke tømme deg for energi. Sånn i utgangspunktet:-) Men, hvis tanken er på kvart... vel, du skjønner hvor jeg vil!

  SvarSlett
 3. Ja det kan godt være derfor. Jeg har (etter anbefaling fra folk som kan mer om dette enn meg) begynt å blande en skje (eller to) av winforce sportsdrikke i vannflaska før timene og jeg har ikke hatt kramper i leggene etter jeg begynte med dette. Jeg har derfor fått litt troen på at sportsdrikk kan være positivt..... for meg i alle fall!! Silja :-)

  SvarSlett
 4. Du burde spise skikkelig heller Silja:-)

  Pekefinger Siri....

  SvarSlett
 5. Burde ja... ;-) Silja

  SvarSlett

Legg inn en kommentar