Hytteplanstress

12:50 ca kommer vi kjørende på kronglete veier på Ringerike, funksjonærer med gule vester dirigerer trafikken og Stian ruller ned vindu for å spørre hvor han kan parkere. Mannen ser litt dumt på oss, med et slags spørrende blikk. "Skal dere løpe?" Ser i bilen at ingen har løpsklær på. "Ja, jeg skal løpe" svarer Stian. "Du har vel litt dårlig tid". Spørrende blikk flyttes til bilen,"eh, er ikke starten kl to?"  Litt fram og tilbake, vi skjønner at vi har bomma på tidspunktet og tenker at dette ikke går. 

Men, Siri har selvsagt vært ute en høstdag før med ekstremt dårlig tid før start. Skit au, vi rekker det, vi er jo ved start nå. Kjør inn og jeg henter startnummer mens du skifter. Ambisjonene var uansett langt nede pga to uker forkjølelse og ingen trening. Sånn fikk jeg også til en kort tempoøkt i dag! Sprinter til hallen og henter startnummer, de tror sikkert jeg er klin gærn som henter det i vanlige klær 3-4 minutter før start. Løper forbi startområdet når speaker informerer om at det er to minutter igjen, og jeg langer i vei mot bilen. Får festet sikkerhetsnåler i farta og Stian står klar ferdig skifta. Vel, ferdig og ferdig, skjorta er feil vei - men hvem bryr seg. Han får på seg emitbrikka og startnummerer, løper bort til starten og kommer seg inn langt bak i startfeltet ca 30 sekunder før det hele er i gang.


Perfekt oppvarming som dere skjønner! (Og pinlig likt min start på Oslo Maraton i år...)

Vel, Stian kom seg altså avgårde til starten, og jeg var i ferd med å få vogn, stæsj og unge ut av bilen. Hadde kommet helt til siste steg - men idet startskuddet smeller lukker jeg døra og tar opp kamera. Prøver forklare en nokså forvirret 2.5 åring at mamma bare må ta noen bilder - fordi nå skal pappa og mange andre springe. Han skjønner slikt. Det skal fotograferes og heies når noen løper.  Slik ser starten ut fra en stressa fotografs kamera:


Litt lengre bak kommer også Stian halsende, med skjorta på snei og startnummeret enda mer på snei.  Han kom seg visst ikke inn i riktig seedingspulje. Ellers rakk jeg se Astrid passere her, men ingen av de mange andre kjente som løp i dag fanget jeg - det var tett!


Så, var det på tide å få ungen ut av bilen! Da vi passerte startlinja ca 5 min etter start hadde de faktisk allerede tatt ned startseilet - effektiv gjeng! Og, det var langt mer fremkommelig nå, enn da jeg løp for å hente startnummeret - mot kjøreretningen.
På vår vei møtte vi på Rune K og Espens bror, og mens poden gomla hele to(!) bananer rett ned - fikk jeg skravla litt med disse to, før vi etter hvert gikk mot oppløpsbakken rett før mål. Her skulle det heies og knipses.

De beste herrene og damene på rekke og rad:
Grusom fart på vinneren...Fatter ikke at man kan løpe så fort på en tikilometer, opp en bakke. Og, dette er ikke verdensrekordtempo i det hele tatt.
Erik fra OSI, han er etter hvert en gjenganger blant de 3 første på løp i Osloområdet +.

Første kvinne; Kirsten Maraton Melkevik. Den som kunne løpe på 33 minutter liksom! Ser flott ut!
Christina B Holth fra Vidar


Så, over til de supre Camperne:
Først kom Torfinn, tid under 40 som målsetningen. Jeg har ikke oversikt over Torfinns pers - så jeg vet ikke om dette var ny pb, sb eller hva. Torfinn, Astrid eller Hanne kan kanskje fylle på med info?
Deretter kom Stian, en del tidligere enn jeg forventet. Ambisjonene var som sagt lave, også før starttidsbommen. Han lurte seg under 40 min, som er ca 3 min bak persen - men veldig en bra tid med tette bihuler og ingen oppvarming. 


Tredje Campmann opp bakken var Peer, som jeg dessverre ikke fikk knipset. Beklager det! Det ble ny pers på Peer; og nei, han lyver ikke!

Først av jentene var Randi Helen. Glatt under 50:-)

Andre TC-jente opp var Astrid. Kraftig forbedring av pers! Under 50. Sterkt og moro:-)

Tredje TC-jente var Hanne, halsende bak svigerinne Astrid. Hanne snek seg også under 50 og har virkelig hatt en utrolig formutvikling siden hun begynte på Campen i vår. Grattis jenter!!
Tre Campere nyter boller og deler gode løpsopplevelser! Jeg tror de er tilbake neste år, og kanskje også jeg kan snøre på meg gullskoene da...Det eneste jeg visste om løpet på forhånd var at løypa var rask og at det var boller etterpå. Nå som jeg har lest litt mer og vært der som tilskuer vet jeg enda mer, blant annet at Stian skulle hatt et par løpesokker og en teknisk trøye. Hehe, veldig rart han funksjonæren ikke fokuserte på det da jeg henta startnummeret hans!


Grattis alle sammen, utrolig moro å følge dere!
 

Kommentarer

 1. Ja det var årets Hytteplanmil unnagjort. Første gang jeg deltar der, men det blir garantert ikke den siste. Meget bra arrangement, flott løype, pent vær og personlig rekord med 48,40 ble det også. Gikk egentlig ganske greit frem til rundt 7 km. Da begynte det å bli tungt, men jeg klarte å ta meg sammen når jeg passerte 9 km merke slik at siste km gikk ganske bra unna. Pulsbakken lever opp til navnet sitt gitt. Tror ikke jeg har registert høyere puls i senere tid enn det jeg gjorde når jeg kom i mål i dag. Kjekt å hilse på Siri og andre campere etterpå.

  SvarSlett
 2. Mange gode resultater! Gratulerer!

  Siri: Du har vært mitt forbilde på mange områder, men tidsplanlegging er ikke et av dem..:-)

  SvarSlett
 3. Haha! Denne var kun på gubbens konto altså!

  SvarSlett
 4. Siri, nå kan du jo føye på et punkt til på denne posten som du hadde i april.

  http://treningscamp.blogspot.com/2010/04/tabber-og-lrdom-del.html

  "Huske å sjekke når løpet begynner."

  SvarSlett
 5. Det var første under 40 for Torfinn, ja :)

  SvarSlett
 6. Men Peer, jeg skulle jo ike løpe. Det var Stian som la tidsplanen for dagen, jeg tar ikke denne på min kappe:-) Men, jeg gjør alt jeg kan for å berge stumpene;-)


  Ny pers på Torfinn - wow samtlige Campere med unntak av Stian persa i dag!

  SvarSlett
 7. Godt jobba av alle sammen; jeg er meget imponert og jeg kjente jeg ble veldig motivert da det tikket inn på FB med oppdateringer med den ene gode tiden etter den andre :-) Kjempestas å lese om alle personlige rekorder og mål som ble nådd i går!!!

  Hytteplanmila er jo en løype nesten helt uten svinger; alt er som kjent relativt, men samenlignet med feks Sentrumsløpet og Oslo maraton 10km-løypa så er denne mila veldig mye enklere i så henseende. Selv om man ikke tenker på svinger som en fiende så tror jeg ganske bestemt at svinger er mer krevende og bremser farten mer enn man tenker over. Derfor tror jeg at Hytteplanmila er et perfekt sted hvor man virkelig får løpt ut det man har på lager ;-) Silja

  SvarSlett
 8. så morsomt å lese rapporten..og jammen hadde du fått meg med på bilde også...i rosa..foran den blåkledde med startnummer på snei..endelig ett bilde hvor håret ikke er klistra inntil skallen og hvor jeg forløpig ser nesten fresh ut.. hehe..tusen takk...

  Jeg er forresten imponert over tempo dere måtte ha for i det hele tatt rekke starten :) Godt jobbet:9

  SvarSlett

Legg inn en kommentar