Høstens antrekk...

Oktober er her med kjøligere vær og mindre dagslys. Kanskje den tyngste tiden på året, nest etter november? Hvordan skal man holde løpingen og motivasjonen i gang, når sesongen er på hell og været innbyr mer til en bok og snop, enn en tur ut i høststormen?
Nøkkelen ligger i hue og i klesskapet! 

Først og fremst må du erkjenne at du faktisk har lyst til å løpe gjennom vinteren, uten at du går i deg selv og finner den lysten - er vinteren uoverkommelig lang og kald. Neste steg er å finne ut hvordan du skal greie det. Skal du løpe ute med venner, innendørs på mølla eller skal du ta en langtidsferie sørover? Kan du mikse? Det å booke en uke i varmere strøk i løpet av vinteren er smart, ikke fordi alt henger på at du får trent godt denne uken, men fordi det er en liten gulrot i hverdagen før du reiser og gir overskudd også etter at du har kommet hjem. Jeg håper vi finner tid til en uke på Tenerife også i vinter, vi hadde en uke der i mars i år - og det var virkelig gull verdt. Utover en slik uke må du selvsagt tenke på hverdagen, som det jo er mest av! Det er utrolig mye lettere å komme seg ut på mørke og kalde høstkvelder hvis du har en løpedate. På Campen treffer du mange potensielle datekandidater! Alle bor ikke nær hverandre, men kanskje finner du en god match nær deg? Jeg er så heldig at jeg har både Astrid, Regis, Kristine, Siw-Mette og Hege i nabolaget! Hvis det er interesse for det kan vi "kartlegge" litt hvor alle bor på onsdagstreningene fremover, slik at de som bor i samme strøk kan gjøre avtaler. I tillegg bør du tenke gjennom hvorfor du har lyst til å løpe gjennom vinteren, hva er det som driver deg. Det er ofte mye lettere å  motivere seg i det daglige, om du er bevisst på hvorfor du gjør det:-)


Så over til klesskapet. Hvor mange ganger har du ikke hørt dette idiotiske utsagnet "Det fins ikke dårlig vær, bare dårlig klær" fra en eller annen innbitt, superpositiv fyr som vil ha deg med ut på tur i et grusomt uvær? Selvsagt fins det dårlig vær, det fins sågar så dårlig vær at man blir tilrådd å holde seg inne. Så dårlig vær er selvsagt unntaket, men man kan vel kjenne på at 5 grader og plaskregn heller ikke er særlig fristende. Men, snu om på det! 50 min i "krigen" og i bytte får du en deilig dusj og verdens beste samvittighet etterpå som kan vare i kanskje to dager? Det er ganske bra avkastningen, syns du ikke? 


Så, hva trenger du egentlig av løpeklær nå på høsten?
- Superundertøy, både i teknisk bomull og ull
- Windstopper jakke og bukse. Disse er dyre, men de holder deg vesentlig varmere. Camperne har 15% rabatt på Labbet i Kirkeveien. 
- Hansker, pannebånd, buff og lue. Dette er must!
- Mot i brøstet, stål i panna osv kommer også godt med:-)


Har jeg glemt noe?  Supplér gjerne i kommentarfeltet!

Kommentarer

 1. Refleksvest, og sko med pigger til de virkelig glatte dagene :-) Ikke et must (for man kan jo løpe inne på mølla når det ikke er forsvarlig å løpe ute), men, det kan også være verd investeringen for noen!

  SvarSlett
 2. Refleksvest er helt klart et must. Samme hvor rå vi ser ut når vi er ute og løper i høstkvelden er det en kjensgjærning at vi kan være litt vanskelig å få øye på. (c: Er veldig årstidssyk, men så langt har denne høsten vært ganske flott for løping (selv om det har blitt få turer). November blir nok tøffere sånn sett. Sc:

  SvarSlett
 3. For oss som ikke bor helt sentralt, er en hodelykt et must.
  Videre sverger jeg til løpebrodder fremfor sko med pigg, da trenger jeg ikke å kjøpe enda ett par.
  Ellers er det verdt å merke seg at når kulda setter inn, gjør svevestøvet det samme. Så bor du i gryta, få på deg en maske eller kom deg ut i skogen. Følg med på svevestøvmålingene og ta hensyn til luftveiene dine når det er som kaldest. Pust med nesa:-)

  SvarSlett
 4. Når en skal løpe i mørket, og det er jo ikke til å unngå om høsten og vinteren, så er refleksvest helt sentralt. Har akkurat investert i en ny en. Gledelig nok var den gamle blitt i største laget. Ellers er jeg veldig enkel når det gjelder klær. Det er ullgenser og ullstilons. Når det nærmer seg 0 grader hiver jeg på en treningsjakke. Blir det under 0 blir det gjerne en treningsbukse også. Kryper gradestokken ned mot 20 minusgrader hender det at jeg tar på meg to ullstilonser. Hansker og lue hører jo også med når det blir kaldt. Jeg kan ikke fordra å trene på helestudio, både spinning og mølle synes jeg er gørrkjedelig. Så heller en forfriskende løpetur med god påkledning i -20 grader ute enn løping inne på mølle.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar