Ikke helt samløpte

I går løp jeg en rask joggetur - med Micoachen såklart. Valgte et treningsprogram som passer ganske godt med en rute jeg allerede kan. Eller, det passer i hvert fall tidsmessig. «Work out two. 40 minutes», sa damen (jeg får ni valg av Micoach-dama, alle programmene varierer i tid og intensitet). Jeg har pleid å bruke i underkant av 40 minutter på en runde i nærområdet, så tenkte det ville passe bra. En stund siden sist jeg løp der også, så jeg var spent på hvordan det kom til å gå nå.

Turen gikk fint for min del. Men jeg fikk til stadighet beskjed om å «slow down to green zone» eller «maintain green zone». Micoach fortalte meg altså at jeg hadde for høyt tempo. I hvert fall målt opp mot det programmet jeg hadde valgt. Her ser dere farten min (du kan trykke på bildet for å se en større versjon):
Når jeg så laster inn informasjonen på maskina mi, merker jeg meg et par ting. For det første brukte jeg mye kortere tid enn jeg trodde. Det må jo bety at formen har blitt betraktelig bedre de siste månedene, hurra for det! Men som dere ser, gir fru Micoach meg bare 18 prosent score. Scoren forteller meg om jeg fulgte programmet. Jeg ligger altså feil i forhold til hva Micoachen anbefaler. Nedenfor ser du pulsen min. Den har noen brå «stopp», sånn som farten. Det er når jeg stopper for rød mann i lyskryssene i Kirkeveien.


Løsningen må bli å finne et program som passer meg bedre. Eller kanskje jeg skal prøve å følge Micoach-anbefalingene, og se hva som skjer? Kanskje blir jeg sliten da også ;-)

Kommentarer

  1. Jeg gjetter at du har høyere makspuls enn den som ligger inne. Hvis du ikke selv har målt den og lagt inn, ligger det antakelig inne en standard formel på ca 220- alder.

    Hanne kan sikkert hjelpe m du ikke aner hva jeg preiker om:-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar