The Gym!

Når satte jeg sist mine ben i et treningsstudio og trente styrke? Huff, det er bare for lenge siden! Jeg har trent styrke på andre måter, det er sant, men i det siste har det bare blitt mindre og mindre. Men, det har jeg altså tenkt å gjøre noe med! Ikke fordi jeg elsker å trene styrke, men fordi løpekroppen trenger å styrkes et par steder for å unngå de verste løpeskadene... Problemene jeg hadde med lårmuskelen før maraton er et typisk område som bør få litt hjelp. I tillegg er det "greit" med litt basis styrke i kjernen også:-)


Så, i dag tok jeg turen til den lokale gymmen her på Hoff: "Gym Club". Jeg fikk prøvetimer der for noen uker siden, og i dag tok jeg endelig turen ned. Poden i babyjoggeren, så sprang vi sammen ned. Han digger å sitte i den, suse avsted i "full fart". På gymmen ble han skrevet inn på barnepassen, der var det veldig rolig og fint. Han gadd ikke engang si ha det til meg. Det var jo Byggmester Bob på skjermen og store mengder leker å velge blant. Så, da tok mor beina fatt og fant en tredemølle for å varme opp litt mer før timen. 


Utrolig flotte lokaler der, åpent og luftig, innbydende og rent - Veldig bra med maskiner av alle slag. Vel, jeg prøvde jo ikke mer enn mølla - så skal ikke si alt er perfekt. Men, mølla gikk fint i alle fall og alt annet så tilsynelatende veldig bra ut! Så, etter en kort seanse på mølla var det tid for den lille styrketreningstimen på 30 min jeg hadde tenkt å delta på. 30 min skulle være ok både for min kropp i forhold til den manglende styrketreninga i det siste, og heller ikke særlig lenge i barnepassen for poden. Det gjelder å finne den maksimale nytteverdien i tre dimensjoner;-)


Basis het gruppetimen jeg deltok på. Passet meg perfekt. Ingen avanserte kombinasjoner for en hjernedød Siri som ikke greier stokke beina når det kommer til aerobiclignende tilstander. Det startet med utfall, og det trenger jeg. Deretter utfall med skru og vekt, den var bra - og jeg regner kanskje med at jeg kjenner "noe" både i setet og magemusklene i morgen. Etterpå var det mye bruk av BOSU ball, og den liker jeg veldig godt! Utrolig bra for støttemuskulatur i tillegg til de musklene man primært trener, siden man hele tiden må holde balansen. Vi kjørte øvelser både for rygg, mage og armer. Kombo med catslides var det også, det var kult. Likte også veldig godt armhevinger på ballen, og de ulike plankene. 


Summasumarum, joda - det var GØY å trene styrke igjen!  Det gjenstår selvsagt å se hvor gøy det er i morgen... Det hadde  nok vært smart med en rolig joggetur på mykt underlag i morgen, men får se om jeg får lurt inn det eller om dagen bare fylles opp.

Kommentarer

 1. Ifjor var jeg faktisk ganske så flink med styrkedelen (uten at jeg likte det noe særlig) - iår derimot er det triste greier.
  - MÅ MÅ MÅ - hadde nok sluppet endel småproblemer med litt sterkere ben/hofter/mage.
  (armens får bare slenge der de er :-))

  SvarSlett
 2. Styrketrening, det er biceps og benkpress det. Alt annet er bare tull! ;-)

  SvarSlett
 3. Synes du har funnet en fin måte å trene styrke på der, fellestimer er ofte morsommere enn å trene alene med vekter. Høres ut som bra øvelser også

  SvarSlett

Legg inn en kommentar