Vassfjellet Rundt

(eller Vassfjellet Opp og Ned om du vil)
990 deltakere i dette terrengløpet, med flest mosjonister som går opp uten tidtaking. Dette setter sitt preg på løpet! Skikkelig stort mosjonsarrangement:-) Her er Treningscampfamilien før start, blide og spente på høydemeterne som ventet.

Det var en flott løype, det gikk relativt flatt for seg de første 2-3 km på grusvei. Åpnet rolig og lot feltet fly uten meg. Jeg plukket heller løper for løper opp bakkene, og det var en fin ting å gjøre! Før de trange stiene kom hadde jeg løpt forbi 4-5 menn og 5-6 jenter. Jeg var i fint trav, følte meg bra, og holdt pulsen akseptabelt og greit nede. Jeg kjente ikke løypa, og holdt derfor igjen  - aldri godt å vite hvor mye krefter man trenger senere. Ble litt negative tanker rundt 5 km, da jeg ventet på avstikkeren og væskeposten, trodde jeg hadde løpt feil lenge. Men, så kom både skiltet og vannet - det var utrolig godt:-) 

Etter det gikk det bare nedover, og jeg hadde planlagt å speede opp og hente jenta foran. Men, hun var åpenbart mye bedre teknisk nedover enn meg, så hun så jeg jammen ikke mer til etter væskestasjonen. Jeg ble også litt forvirret på vei ned, da det plutselig kom et skilt som sa 12 km. Jeg skulle løpe totalt 13, og syns det var litt kjapt -men forsåvidt gledelig. Det var kilometermarkeringen til lang løype på 18 km skjønte jeg etter hvert... 

På vei ned kom det en dame rett opp i rygen, som jeg skjønte hadde høyere fart og bedre teknikk, så jeg slapp henne forbi. Hadde fått høre på oppturen at jeg var jente nr 15, vet ikke om jeg ble mest glad for å høre 15 eller jente. ;-) 

Så, i det hun dro forbi tenkte jeg at det nok ble vanskelig å avansere i feltet. Men, det var flatere partier hvor jeg tok henne inn igjen, før hun dro i fra meg i nedoverbakkene. Siste 5-600 m var enklere teknisk og jeg løp forbi henne. Trodde jeg skulle rett til venstre og i mål på første mulighet, men neida - vi skulle ta en "liten" runde på en gjørmete vei som hang på en myr. Æsj, nå kommer hun tilbake. Crap. Negative, destruktive tanker. Men, hun var faktisk kjørt, jeg kom ganske langt foran henne i mål til slutt. Ble jente nr 13, av kun 22. Lærdom: Ikke stol på noen - og ikke gi opp!

Sluttida ble 1:13:23 og jeg var visst jente nr 2 i klassen, ikke sååå imponerende siden det kun var 3 i mål. Haha. Så var det bare å vente på mannen som løp den lengste løypa. Han kom omtrent på tiden han hadde estimert, og så skikkelig kjørt ut. Det var nok temmelig mye tyngre å løpe helt opp til toppen.


De flotte, nye skoene mine etter 13 km gjørmebad (som gleder seg til Nordmarkstraver´n på lørdag!):

Resultater og løpsrapport på kondis

Kommentarer

 1. Gratulerer, jeg visste vel du kom til å løpe :-)

  SvarSlett
 2. KJEMPEBRA!!!!! :-)))))
  Nå kriblet det litt i beina mine etter å ha lest rapporten din; MORO :-) Da er du klar for Traver'n da, flott gjennomkjøring dette her Siri! Applausen står i taket i stua her! Silja :-)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med meget godt gjennomført løp! Regner med at du ikke anger på at du deltok nå...? Skoene fungerte også skjønner jeg, så da behøver du ikke angre på det valget heller. Herlig! (c:

  SvarSlett
 4. Bra du ble med! Gratulerer!!

  SvarSlett
 5. Så bra, gratulerer med vel fullført! Nå burde du snart være klar for birkebeinerløpet!

  SvarSlett
 6. Fikk nettopp en tlf. fra min far der han - (etter å ha klikket seg inn hit fra bloggen min )
  - kunne påstå at han var en av gamlisene du sprang forbi, han hang på men du sprang forbi han i nedoverbakkene og kom i mål 2min før.
  (sånn går det når man er public løpedronning :-)

  Artig!

  SvarSlett
 7. Tusen takk:-) Angrer ikke ett sekund, det avr en veldig flott tur, tar den gjerne igjen. Vi snakket om å gjøre denne helga til tradisjon for Trondhemsbesøk. Kanskje jeg skal ta med meg flere campere neste år?

  Skoene var helt perfekte, ikke de som holdt meg igjen i unnabakkene nei... må bli flinkere på stiløping i "høy fart".

  Jeg løp forbi en del menn på vei ned ja, jeg vet ikke hvor mange. Det var så mange som gikk, og jeg var mest interessert i jenteløpere:-) Trives bra som public løpedronning da. hahaha!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar