Mange bakker til Ullevålseter....

Nok en rolig langtur med Camperne er gjennomført. Vi ble bare fem stk i dag, og jeg skulle gjerne ønsket meg flere enn disse morgenspreke folkene: Astrid, Kristine, Maria, Pål og meg selv - ingenting galt med disse altså - jeg vil bare ha flere slike!!


Jeg løp ut hjemmefra ca kvart over ni, midt i den første lille kneika kommer Tim løpende i mot. Tok noen sekunder før jeg så at det var kjentfolk, skal jeg være ærlig så jeg det først i det han passerte og sa hei. Linser Siri, linser! Jeg kjempet meg videre opp bakkene mot Monolittveien, og møtte etterhvert Kristine i krysset mellom Monolittveien og Skøyenveien litt etter 9:20 som er vår "løse avtale" på disse turene. Jeg er ALLTID for sent ute. Jeg tror kanskje Kristine har begynt å skjønne det nå... Snart foreslår hun antakelig kl 9 sharp for å være sikker på at jeg kommer før 9:20. Siri er litt Albert Åberg på morgenen. I dag fikk jeg det for meg at jeg skulle ta på de kule, røde lissene jeg fikk på Nike løpet i vår eller fjor høst. Ble inspirert av et innlegg hos SKIløperen Janicke. Slikt tar tid, merkelig nok. Men, som sagt, i dag var jeg bare noen få minutter for sent ute. Og det teller ikke som forsent engang.


Vel, vi kreker oss videre, eller Kristine løper med lette fine steg og jeg henger etter. Det er egentlig juks å være så lett som hun er, det kan etter min mening sidestilles med doping. Jeg spiste godteri og kake i går, som vanlig, og kroppen min blir selvsagt bare tyngre og tyngre. Tror jeg skal ta en bønnemiddag igjen, det var så stor suksess sist.


Det går over Vinderen og Gaustad før vi startet på stiene ved Rikshospitalet. Opp, opp, opp. Prate, smile (skjule så godt man kan at man igjen holder på å dø), løpe på. Løpe på. Ikke tenke på at man på Sognsvann skal møte friske ben som man skal slå følge med opp bakkene til Ullevålseter. IKKE tenke på det. 42 min tok det tror jeg fra min start til den annonserte starten. Juhu, 42 minutter motbakker. Er det rart jeg sliter? Nope. Jeg er jo tung også. Som om ikke det var nok, jeg valgte en lett treningsjakke (ja, du leste riktig: jakke) i dag, siden det regnet og så veldig tungt ut. Ikke særlig lurt. Det ble varmt, og jakken ble en smelly cat.


Jeg trenger vel ikke si at det ble en tung tur for meg? At jeg ikke dannet fortroppen akkurat. MEN, jeg kom meg opp ALLE bakkene. Puh! Og på toppen lyste fotpoden min rødt, så da fikk den seg et batterskift, og jeg fikk en liten pause. Men, jeg skulle ønske jeg like lett kunne skiftet batteri i min motor også. Det hadde vært noe.


Ned kom jeg meg også, men da Pål la opp til en sliten sluttspurt opp den siste lille bakken til kiosken boikottet jeg. Ikke f. Jeg hadde jo pokker ennå 7 km igjen med løping. Og, jeg følte meg ikke det minste fresh. Er sliten nå, men klar for løp de to neste helgene: Vassfjellet Rundt og Nordmarkstraver´n. Sistnevnte er vi en liten gjeng Campere nå, bli med du også! 


I morgen er det Litteraturhuset som gjelder, kl 18. Vi møtes utenfor kvart på, og setter av litt tid etterpå også, til å ta en kaffe/brus/kake et eller annet sted sammen. Bli gjerne med på det! Ingen svetting og ingen bakker. Æresord.

Kommentarer

 1. Skulle gjerne vært med, men hadde tre små bursdagsbarn som skulle feires.

  SvarSlett
 2. Skjønner det ble varmt med jakke, ellers er det jo godt gjort å holde det gående så lenge når du føler det er tungt fra starten.
  - kudoz og jeg bøyer meg i fartsstripa :-)

  SvarSlett
 3. Godt forslag å sette det å veie for lite på dopinglisten. :) Har også mang en gang ergret meg over personer som er tilnærmet vektløse nærmest flyr opp bakkene, men jeg virkelig må slite for å få med alle kiloene opp. Noe annet som kunne gjort løpskonkurranser mer rettferdig er å dele inn løpene i vektklasser slik de gjør i div. kampsporter istedenfor aldersklasser. Da kan en konkurrere med folk som er like tunge istedenfor folk på samme alder

  SvarSlett
 4. Ja, jeg melder meg på vekt/doping-pratet. Kanskje vi bør starte en facebook-gruppe på det: "Løpere som veier for lite jukser" og gi dem tilleggstid for hver kilo "undervekt". Mulig tanke for løpsarrangement å ha vektklasser i stedet for aldersklasser?? (c;

  Uansett; Veldig bra jobbet!

  SvarSlett
 5. Signerer oppdeling etter vektklasse, tror jeg da kjapt ville bli en SERIØS contender :-)

  - nå må dere facebookbrukere da ansvar og snarest mane til kamp, slik at dette blir implementert før OM.

  ps - alder bør også fremdeles selvfølgelig fremdeles telle + at man ikke må glemme minuspoeng for LANGE bein.

  SvarSlett
 6. haha..det vekt-klassegreiene er jeg med på altså.litt forskjell på å løpe motbakke med 30 kg i forskjell på vekta :)

  SvarSlett
 7. Pål: Hva skal vi si til vårt forsvar????

  SvarSlett
 8. Litt usikker på om de vektgreiene funker på kvinner. Vi juger jo ALLTID på vekta, og trekker fra 5-10 kg - gjør vi ikke? Ville jo blitt tilleggsminutt på oss alle sammen:-(

  Klasser som hensyntar alder, vekt, hvor mange barn man har og hvor mye man trener - da kunne vi alle vunnet hver vår klasse.

  SvarSlett
 9. Lise Marit Kalstad23. august 2010 kl. 11:19

  Så flinke dere er! Får litt dårlig samvittighet siden jeg ikke var med, men må si at jeg var i Stavanger i helga. Og tror dere ikke jeg fikk med meg kjæresten rundt Hålandsvannet lørdag ettermiddag? Det er cirka 7,2 kilometer rundt. Fin tur! Og: Jeg er raskere enn ham. Mohahaha!

  SvarSlett
 10. Kult Lise Marit!! Du er jo ei rå dame også da, så ikke rart du løper fra han! :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar