En kar du ikke vil møte

I DN Aktiv/ Treningsmagasinet kan du lese litt om den aller vanligste løpeskaden du kan pådra deg:Beinhinnebetennelse. Les denne selv om du ikke har vondt... det er nemlig stor sjanse for at du treffer på denne før eller siden. Har du lest litt om forebygging og symptomer vil du være i stand til å ta problemet før det rekker å bli en skade! Dersom du lar skaden vokse og gro, fordi du håper det går over, vil du måtte ta en mye lengre pause fra løpingen enn om du tar tak i problemet i en tidlig fase.

Et lite utdrag: "I likhet med andre belastningsskader, er beinhinnebetennelse ofte forårsaket av for stor treningsbelastning for fort. Dersom du plutselig øker treningsmengden eller -intensiteten i løpet av kort tid kan du fort påføre deg overbelastning på skinnebein".

Jeg har selv hilst på herr beinhinne flere ganger, og det er aldri et hjertelig møte. Pass på å variere underlag og sko på de ulike øktene, og ikke øk treningsmengden din for hurtig. Det er fristende å la det stå til med store økininger i begynnelsen, fordi progresjonen gjerne er så stor da. Men, pass på! Det kan fort bli et langt avbrekk fra treningen og en ny, tung start.

Kommentarer