Adidas AdiZero Boston

RØDE BOSTON SKO!!! 

Er de uber kule eller? Trenger jeg nye Bostonsko nå?
Neppe... de gule og kule jeg har er nok dessverre (og heldigvis for kontoen) ikke moden for utskifting. Både sømmer og såle ser ut til å kunne tåle mange nye løp og intervalløkter! I tillegg har jeg både Adizero Aegis og Adizero Tempo i skohylla nede - så det er vel ikke et par lettvektere som kommer inn her som neste sko nå. Satser alt på at når jeg skal bytte ut de gule er det kommet nye farger som er ennå kulere:-) 

For deg som faktisk trenger et par lettvektere/konkurranseko og sverger til Adidas; de har disse på labbet nå!

Fant også et par Adios i samme kule rødfargen nå som jeg begynte å surfe rundt på skokjøret... hm, trenger jeg disse da tro? Er Adios noe for meg?
Jeg begynner egentlig å gå litt i surr med alle AdiZeromodellene nå. Noen som har oversikt over Adios, Aegis, Tempo og Boston - sånn sett i forhold til hverandre hva angår vekt, løpsfølelse, anbefalte konkurransedistanser og stabilitet for en som overpronerer en smule? (Roper på Hanne)

Det jeg derimot kanskje trenger er et par nye løpesko for terrengløping! De jeg har er temmelig gamle og slitne, nå trenger man selvsagt ikke like mye demping når man løper på mykere underlag - men ærlig talt, slik hensyn kan man ikke ta når man har lyst på noe nytt!  Kom over disse Adidas KanadaTrail, fins i mange ulike fargekombinasjoner: -) Må sove på det! Noen som har prøvd disse? Andre gode tips til terrengsko for en som har litt bred lest og som oftest ender opp i Adidas?

Kommentarer

 1. Den store hit'n for motbakkeløping er jo -La Sportiva- men videre utover det tror jeg ikke at jeg skal forsøke meg på å komme med så mage gode forslag; rett og slett fordi jeg ikke har så mange!! :-) Silja :-)

  SvarSlett
 2. Ja, det har jeg fått med meg. Til motbakkeløpene greier jeg meg med o-skoa mine, tror jeg. Men, til de vanlige løpeturer i skogen (som det jo er flust av for en selvutnevnt asfaltdronning) trenger jeg et par nye sko! Fant et par snasne på torshov sport.. :-) Må lete litt mer bare!

  SvarSlett
 3. Jeg løper en del med Adizero Adios nå. Er veldig positivt overassket over skoen - spesielt i marka. Jeg overpronerer slik som deg, men når det er sagt så løper Haile G i adios og han overpronerer 1000 ganger mer enn oss to til sammen - så hvor mye har det egentlig å si?

  Jeg bruker adios som mengdetreningssko i marka.

  SvarSlett
 4. Har de godt feste? Løper du mest på gangveier eller små stier med røtter og full pakke?

  SvarSlett
 5. ja, synes de har godt feste. Nei, løper bare på "gangveier" ala sognsvann-ullevålseter. Ikke i skauen. Er ikke noe terrengsko det her :) Er jo egentlig en konkurranse sko for opp til maraton distansen, så er nok en perfekt sko for dine halvmaraton og maraton!!

  Jeg har prøvd å løpe maraton med både lettvektere og konkurransesko og jeg får like vondt i beina uansett derfor løper jeg med konkurransesko siden de er mye bedre å løpe med.

  Du har en adidas modell som heter adizero mana eller noe, den er like lett som adios og har litt støtte for overpronasjon men den er visstnok litt stivere såle, mens adiosen er mykere etter hva jeg har skjønt.

  SvarSlett
 6. Jeg kom over en heftig AdiZero Trail unisex terrengsko... Jeg tror jeg vil ha en med litt mer grep enn lettvekterne kan gi.

  Adios og Mana, får bli når Tempo og Aegis rykker ned fra skohylla!

  SvarSlett
 7. God kveld i stua alle løpeinteresserte:)
  Her er litt info om de ulike Adizeromodellene:
  Adizero er Adidas' "toppmodeller". Det er det beste og mest tekniske på klær og sko. Ettersom jeg skal orientere litt om Adizeromodellene kaller jeg de bare ved modellnavnet sitt.

  Aegis - herre US 9/UK 8.5 - 266g og dame US7.5/UK 6 – 245 g. Ganske lett, men en treningssko med en relativt lav profil på sålen og den tar noe overpronasjon.Jeg synes denne skoen passer til trening og noe intervaller om du ikke synes du kan ha lettere sko til intervall. Jeg har nøytralt løpesett og denne kjenner jeg at er stabil. Men mindre stabil enn en overpronasjonssko (mengde).

  Boston - herre us 9/uk 8.5 298 g og dame US 7.5 / UK 6 253g. Litt tyngre enn Aegis, men det merker du ikke! Nøytral lettvektsmodell for gateløp, trening for de lette og intervall. Fin modell å ha om du vil prøve noe annet enn bare de kraftige fulldemperne. Denne vil føles lettløpt. Overpronerer du en del og sliter med knær/akilles bør du kanskje ha Aegis fremfor Boston og vice versa...:)

  Adios - ligger litt i navnet! En racingmodell. Unisexmodell som starter på us 5 (tror det er 35.5) og den veier 213 g i US 9 / UK 8.5. Denne modellen har små knotter under som er fantastiske på sleip asfalt (gateløp om våren) eller på banen npr det er vått. Dette er en gateløpsko for de erfarne, gatestafetter, baneløp om du ikke tåler eller har piggsko, motbakkeløp. I hovedsak konkurranser og kortere intervaller. Legger kan bli stive, men det føles som om du flyr hvis du varmer opp med vanlige joggesko og så skifter til racingskoene:)

  Mana er ny for meg. På Adidas i dag snakket de om at denne modellen kanskje går ut... Derfor vet jeg ikke så mye mer om denne. På bilde ser dette ut som en racingsko som er ganske lik Adios.

  Tempo - er snarlik Aegis og Boston. Men denne modellen er best for de som overpronerer noe, Den har en liten stabiliseringskile på innsiden av skoen. Vekt herre US 9 / 232 g og dame US 7.5/ UK 6 240 g. Så den er rimelig lik Aegis og Boston...

  Passform kan være en forskjell på disse modellene. Ellers er det ikke så lett å bli klok på de. til våren kommer Aegis til å bli sååå lett at det virkelig kan kalles en racingsko for de lange løpene som halv- og helmaraton for de som trenger stabilitet! Spennende. Og den er rosa og svart.Yeah! Boston kommer til å bli Kiwigrønn og svart. Synlig mao.

  Håper dette var til hjelp. Om ikke - rop ut så skal jeg prøve å forklare bedre. God trening:)

  Hanne

  SvarSlett
 8. Og når det gjelder gode terrengsko vil jeg på det sterkeste anbefale Inov-8. Terrengsko med rågummisåle. Sitter som klistret på sleipesteiner og ulent terreng. Inov-8 finnes på Løplabbet og Milslukern.

  Lykke til!

  SvarSlett
 9. Tusen takk Hanne!! Veldig bra svar:-)

  Tempo var min favoritt før jeg leste dette - og nå er jeg HELT overbevist. Men, som du og Bjørnar påpekte var den allerede ganske nedslitt FØR Stockholm Marathon, så jeg må muligens la den få hvile? Veldig trist å tenke på, må kjøpe en ny tror jeg...

  SvarSlett
 10. Takk for info, Hanne! Veldig nyttig :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar