Willi Railo er død!

Også denne nyheten kom for noen dager siden, så jeg beklager igjen at jeg er litt på etterskudd. Men, dette er noe som bare må opp og frem, Willi fortjener all ære og respekt!


Railo ble kjent for idrettspsykologiboken "Best når det gjelder", som utkom i 1986. Denne har jeg selvsagt lest, som del av min "trenerutdanning" - og jeg anbefaler deg å gjøre det samme! Jeg vet jeg gjentar i det evinnelige på Treningscamp for dere at "det sitter i hue" - men det er sant! Du blir ikke god uten å tro at du skal bli god, uten å se for deg at du skal krysse mållinja, og at du skal kjempe og krige på veien til målet ditt. Og, når du er sliten er du ikke ferdig, du har enda mye å gå på. Det er mest negative tanker som kan hindre deg, det fins krefter i deg, selv når det kjennes helt tomt!


Railo har vært en viktig stemme innenfor idrettspsykologi, og dette er absolutt ikke bare for de beste. Det er mye du kan overføre til andre arenaer i livet ditt, som f.eks jobb. Best når det gjelder betyr ikke nødvendigvis olympisk medalje, men at du får ut ditt potensiale  - at du ikke setter deg selv på sidelinjen og ikke yter slik du egentlig er trent for.


I Norge brukes idrettspsykologen Anne Marte Pensgård også mye, hun fokuserer mye på stresshåndtering - som heller ikke kun gjelder innenfor idrett.


Les og bli inspirert!

Kommentarer