Spørsmål & Svar: Alkohol og trening

Dette spørsmålet kom inn til Treningscampens kostholdsekspert for en lang tid tilbake, av ulike grunner har den ikke kommet seg ut på nett - men here goes:

Spørsmål: "Jeg kjenner et par som løper maraton innimellom. De forbereder seg veldig grundig, og flere måneder i forveien kutter de absolutt alt alkoholinntak.
Jeg forstår at for den vanlige mosjonist er det måtehold og sunt folkevett som gjelder, men jeg er likevel nysgjerrig på om det fins belegg for å si at alkohol i små/moderate mengder svekker den fysiske yteevnen? 


Astrid (som lurer veldig på om hun bør stå over en kald eplesider denne varme maikvelden, to dager før Gøteborgsvarvet - hun kunne jo risikere å løpe på 2.07 i steden for 2.06 ;) )"


Lisas svar: "Alkohol virker vanndrivende og tapper således kroppen for væske - mindre væske, mindre presentasjon. I hvilken mengder man vil oppleve dette er individuell forskjellig (kjønn, klima, dagsformen, vekt osv har mye å si). En eplesider kvelden før et løp tror jeg har ikke mye å si - bare sørg for at du drikker nok vann deretter!


Lisa"

Kommentarer

  1. Dette er jo satt på spissen og har ingen betydning for en nybegynner som meg, men jeg er litt nysgjerrig på hva dere mer erfarne mener : har det noe for seg å kutte alkohol flere måneder før et maraton?

    SvarSlett
  2. Mine to beste tider på halvmaraton ble satt dagen etter jeg drakk to enheter 6,6% øl til maten om kvelden ivertfall. Da var løpene morningen etterpå.

    Så lenge man ikke drikker seg brisen/susete slik at man kjenner man blir dehydrert føler ikke jeg det går utover noe ivertfall. Ikke på mitt nivå ivertfall.

    Men det er en hårfin grense for hva som er for mye for meg. Hos meg går denne grensen på 2 enheter. Hos andre kan den være på 10 enheter.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar