You should be proud

"Stop. You’re making the other runners look bad. 800 kilometers puts you among the upper-class Nike+ users. You should be proud."

Ville du blitt motivert av en slik melding i innboksen din?

Jeg er en enkel sjel, og slikt virker på meg. Vet ikke om det er hovedgrunnen eller bare en av flere "små" grunner til at jeg digger Nike+. Nike+ er en løpedings, du putter en bitteliten sensor i skoa di (høyre sko har plass under innersålen, hvis ikke; kjøp Runaway). Fart, kalorier, tid og distanse kan du så se på Sport bandet eller høre på Ipoden din. Når du er ferdig med treningen lastes den opp lynkjapt via sportsbandet eller ipoden. 

Den er superenkel i bruk, og nettsiden som kommer opp er like enkel å forstå og manøvrere i. Du kan sette deg mål og bli med på utfordringer. Akkurat nå har jeg et mindre ambisiøst mål enn for to uker siden; jeg skal løpe 30 km denne uken. På bilet ser du hvordan jeg ligger an - litt foran skjema (men i morgen er det bryllupsfest.... så vi får se!)


Her er et knippe gode grunner for å velge Nike+:
 • Enkel i bruk 
 • Enkel å laste opp treningen
 • Enkel å se på treningen på PC
 • Enkelt å dele trening og mål med andre virtuelt
 • Rimelig i pris
 • Sensoren til skoa er liten og "vektløs"
 • Kule Challenges og meldinger når man når runde kmtall
 • Premiering med virtuelle medaljer og trofeer når man når sine Goals eller vinner Challenges.
 • Musikk og løping er for mange nært koblet sammen, så for mange er trolig dette et godt argument også.
 • Det kommer pulsmåler på de nye Nike+ greiene, såvidt jeg har skjønt er disse i salg i US nå og ventes til nisselandet vårt etter hvert...

Adidas har kommet med en MyCoach greie som jeg har veldig lyst til å bli kjent med. Noen som har testet denne?  Forøvrig løper jeg også med polar RS400. Den er selvsagt overlegen som komplett løpeverktøy, da den også har pulsbelte. Men opplasting av trening er noe fryktelig herk, mildt sagt. Og, treningsdagboken er ikke i nærheten av nettsiden til Nike Runnning slik jeg ser det. Jeg bare blir motivert når jeg ser treningene mine der, jeg har ennå ikke helt skjønt hva som er forskjellen. Når jeg skjønner det skal jeg forklare:-)


Kommentarer

 1. Veldig mange gode grunner FOR, men de to grunnene i MOT er vel

  a) Distansen er ofte feil
  b) Farten blir derfor også feil.

  Og siden det er de to viktigste tingene man bruker den til - så er jeg litt skeptisk.

  Aldri testa det selv, men de to jeg kjenner som har testa det sier det er veldig upålitelig og unøyaktig. Har også vært vitne til flere som har brukt det på Sognsvann og runden rundt der har plutselig blitt mye annen enn 3,25km ivertfall :)

  Ikke meningen å være negativ, men greit å dra frem det også siden det er så mange positive punkter også :)

  Virker dog som de har det beste "communityet". Det er kult da som du trekker frem.

  SvarSlett
 2. Det er mulig å kalibrere da.
  Den er visstnok dårligere enn fotsensoren til polar - men jeg bruker begge og har ikke merket at det gjør noen forskjell i praksis.

  Slik jeg ser det er det kun et spørsmål om å kalibrere riktig.

  Det som er det største minsuet med slike sensorer vs gps er etter min mening manglende mulighet til lett bytte kalibreringsfaktor på ulike skopar - da man løper ulikt med ulike sko. Dette burde jeg tatt med, men jeg tror mange av nike+ brukerne ikke sliter med mange skopar;-)

  GPS er heller ikke feilfritt da forresten, f.eks forstyrres den av høye bygninger og korte runder vil kunne bli veldig feil. Stian brukte GPS til polar RS 800 i parken, og jeg husker ikke eksakt talleksemplet, men det var ikke bare 5-10% feil.

  Sensoren blir forresten også helt sprø i kmtellinga dersom man putter den i vaksemaskina - men med litt tørking er den etter hvert bra igjen! LOL

  SvarSlett
 3. Oj. 5-10% feil var kjempemye ja.
  Var ikke klar over at polar sine gpser var så unøyaktige - men har bare testet garmin sine (4 forskjellige) og de er aldri mer enn 1-2% avvik fra kontrollmålt løype.

  SvarSlett
 4. Jeg trodde alle gps-ene ble forstyrret av høye bygninger jeg? Men, jeg er ingen ekspert! :-)

  En av grunnene til at jeg stadig trekker frem Nike+ er enkelheten, og jeg forsøker nå ut til flest mulig nye joggere. Jeg tror den er perfekt der. Kanskje vil man etter et år eller to ha en mer avansert klokke, med f.eks gps.
  Du er supermosjonist Espen, og antakelig også teknofreak;-)

  For ordens skyld, jeg får ikke betalt for å skrive slike innlegg! Dette er min oppriktige mening, jeg liker den! Jeg hadde en Nike sak for noen år siden også, en av de første som ga kilometer og musikk. Tror det var i samarbeid med Philips. Den var skikkelig kul i utseendet, men stinket ellers og døde tidlig. Crap!

  SvarSlett
 5. Legg merke til at jeg nevnte ikke GPS med et eneste ord i mitt første innlegg.. Nettopp pga av det du selv skriver over.. Det er du som drar inn GPS.

  Det er masse ulemper med GPS også. De funker ikke innendørs, de blir forstyrra av høye bygninger. De sluker batteri du må vente på satelitt dekning osv osv.

  Meningen var ikke en GPS vs Nike eller footpod diskusjon.

  Da trekker jeg meg tilbake

  SvarSlett
 6. :-) Jeg leser GPS i hele første innlegget ditt Espen! Jeg vet jo at du er skikkelig GARMINfan;-)

  Jeg er sikker på jeg ville likt en gps-sak, desverre, digger duppedingser! Selv om jeg syns det virker litt tungvindt i oppstarten og de klokkene er digre. Kartfunksjonaliteten virker veldig bra, og ikke minst overføringen til garmin er vel i særklasse.  Jeg står egentlig fast på min "FOR-liste", men jeg burde inkludert et par minuser ogsåi tillegg til det med puls som jeg vel nevner (shame on me). Jeg er imidlertid ikke enig at unøyaktighet er blant de, da det kun er kalibrering som skal til. Jeg har min i en runaway, og da er den veldig stabil. Den var mindre stabil da jeg hadde den i sålen, men det kan være fordi den blir liggende litt ulikt i ulike sko.


  Hvilken diskusjon ville du ha Espen? Jeg diskuterer jo gjerne som du ser;-)

  SvarSlett
 7. Ser ut til å være en fin liten sak denne Nike+. Passer den til alle iPoder? Og må den brukes i samband med denne? Jeg er litt grønn på det omårådet....

  SvarSlett
 8. Jeg er ikke helt sikker, tror kanskje det bare er ipod nano. Du kjøper en liten "ekse" til ca 350 kr, som har en sak som skal kobles til ipod og en sensor til skoa.

  Jeg har ennå ikke testet ipoden til dette faktisk, jeg syns armbåndet er bra nok! Løp med sånn "beskjeder" på øret før, og skvatt alltid så innmari når den stemmen kom og fortalte meg hvor langt og fort jeg løp. ;-) Vet at mange er fornøyd med akkurat dette, så jeg er nok litt sær!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar