Tunnelløpet

"Bli med på et arrangement hvor idrett, mosjon og kultur møtes i det vi tror skal bli en herlig folkefest." skrev arrangør SK Vidar på sine nettsider om nye Tunnelløpet. Det var musikk og ca 1000 løpere, men noen stor folkefest vil jeg ikke kalle det. Været derimot, det var perfekt for gode løpstider. Start ved Operaen er selvsagt flott, det må jo bli bra bilder:-) Det er nok litt trangt der ute for store startfelt, og de første hundre meterne etter start er trange. Men, det virket å fungerre greit med startpuljene denne gangen.

Publikum fikk ingen informasjon om hvor løypa gikk, jeg spurte flere funksjonærer - ingen hadde peiling på om de skulle løpe sånn eller slik ut fra starten. Løperne visste heller ikke hvor de skulle, men det gjorde heldigvis politiet på motorsykkel som ledet an løpet. Jeg hadde kikket flere minutter på løypeprofilen som var lagt ut på netsiden, uten at jeg skjønte det grann. Den var Statens Vegvesen sin, og beskrev sikkert fint hvordan gammelt og nytt veinett flettes sammen. Men, hvor løperne skulle løpe, det skjønte jeg ikke. 

Løp ble det likevel! Her er teten ut fra start.
Og bitte litt bak kommer min kjære
Så ble løperne borte vekk i ca 30 min, de løper nemlig sydøstover langs havnegaten eller noe slikt, dette er industriområdet og jeg er ikke kjent her. Oslo Maraton går delvis i samme trase, og det er min eneste kjennskap til disse veiene. Asfalt, havnelager og lastebiler er min oppsummering fra området. Det skal visstnok bli veldig fint her om noen år, når de får bygd skyskrapere som blokkerer resten av byen fra havnen. Der ute et sted løper de inn i senketunnelen, og snur etter 1,5 km. Det var bråkete der inne kan Stian melde om, og det ble hele tre 180 grader vendinger. Det demper selvsagt farten noe.
Men, til mål kom de altså. Den beste mannlige løperen kom inn på ca 31 min - tror han løp for OSI. Beste dame ble Vidars egen Jessica Gunnarson på ca 35 min og så kommer også Stian etter hvert. 4 sekunder raskere enn i Sentrumsløpet; 37:40 i dag. Syns det er en bra tid jeg! Han sier det var flere krappe svinger og også partier med løsgrus, i tillegg til høydeforskjellene i tunnellen, så høres det ut som en krevende løype. 


Det var enda en Treningscamper i aksjon i dag, nemlig kostholdseksperten Lisa G:
Jeg så også flere andre kjente i dag: Hjalti fra jobb, Bjarne fra studiet, Anne, Bengt, Espen og Rune K - jeg heiet av full hals og poden stemte med.

Kommentarer

 1. Ja, takk for heiingen! Enig med deg at noen stor folkefest var det ikke. Ei heller hørte jeg noe særlig til speakeren, som jeg tror sa noe om løypeprofilen. Og den profilen som lå på nett, det var virkelig ikke til å bli klok av!!! Jeg vil si løypa var mer krevende enn Sentrumsløpet. Her løp vi til tider delvis på grus. Noen små kneiker hadde vi også, samt disse 180 gradene + at det var relativt trangt om plassen her og der. Men som en treningsøkt var det kjekt, åkke som!

  SvarSlett
 2. Hei Treningscamp-Siri!

  Ville bare si takk for heiing på søndag jeg og! Jeg tror i hvert fall det var du som heiet ;-)

  Hilsen OSI-Kirsten

  SvarSlett
 3. Vi heiet på dere begge to vi! :-)
  Jeg driver med heieopplæring av poden på to år, jeg tror han har stort potensiale der. Dama ved siden av oss så mer på han som ropte "heia heia, kom igjen", enn de som løp!

  Grattis med gode løp:-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar