Rapport fra Coopertest

Wow! For en oppslutning:-) Jeg har akkurat kommet hjem igjen etter Treningscampens første Coopertest og skal forsøke å oppsummere kveldens "happening".  Hør bare her hvor mange vi var:
Astrid H, Astrid N, Elin (NY!), Emma, Gøril, Hanne, Ingvild, Kristine, Lise Marit, Morten, Pål, Siri Irene (NY!), Stian (NY!), Synne (NY!), Tonje , Tonje (NY), Torfinn, Åshild - med meg 19 stk! På en mandag!! 5 nye! Og 3 sett med navnesøsken:-)


Vi løp først 3-5 runder oppvarming i selvvalgt og ganske rolig tempo, deretter en runde med drag i fellesskap. Alle fikk på "startnummer"; hjemmesnekra lapper med navn på. Så var vi klare for 12 min blodslit. Alle gledet seg og strålte om kapp med sola. Det ble mange tjuvstarter og diskvalifikasjoner før vi fikk feltet avgårde på korrekt måte .... (neida, alt gikk pent og pyntelig for seg).

Torfinn og Pål la seg som ventet i tet, fikk følge av Stian og Kristine. Jeg har dessverre ikke mer oversikt enn dette - alle hadde selv ansvar for å telle egne runder - og huske til neste test (august). Jeg løp sammen med Morten, og Synne tror jeg - og fikk notert litt over 2800 m. Ser av tabellen at jeg med min alder sprenger den. Hahahaha!!!  Det var kanskje flere som sprengte tabellen for sin alder og kjønn? (Tabellen ser du i innlegget rett under her)


Etter testen tok vi to rolige runder rundt og avsluttet med noen skikkelig deilige styrkeøvelser helt til overkroppen skrek og vred seg etter hvile! Det var ikke alle som ble med på denne siste delen, spesielt må jeg få henge ut gutta litt. De var plutselig bare borte, alle som en, unntatt den nye! For en velkomst. Stian var omringet av jenter på alle kanter:-)  


Det var dessuten to premier som ble delt ut også, på tilfeldig snurr-uttrekk. Stian vant en tom (!) drikkeflaske og Hanne vant sokker som matcher skoa hun har fått tidligere.  Gratulerer til vinnerne og til ALLE som løp og ga alt i 12 min! Dere er supre:-) Takk for innsatsen.Kommentarer

 1. Tusen takk for supert tiltak, Siri! Veldig motiverende å ha noe konkret å jobbe for. Tror alle syntes det var gøy i dag, faktisk! :-)

  SvarSlett
 2. Kjempeartig! Tusen takk til Siri! Sees forhåpentligvis på onsdag. :=)

  SvarSlett
 3. 3000 m synes å være innen rekkevidde. Skal prøve på nytt i morgen (noen sa til meg at det løpes i morgen også, samme sted, samme tid) .

  SvarSlett
 4. Bra jobba Astrid og Kristine - det er moro å trene sammen med dere:-) Utrolig inspirerende og motiverende å trene sammen en så stor gjeng, ikke bare stor forresten - men glad også!

  Pål: Ja, du kan jo løpe på Bislett hver kveld:-) En må bare sjekke at det ikke er en fotballkamp eller noe annet arr som har booka banen. Du har helt klart 3000m innenfor rekkevidde.

  SvarSlett
 5. Coopertest har jeg ikke løpt siden jeg gikk på gymnaset. Siden det er langt til Bislet hadde jeg en plan om å gjennomføre en coopertest her i Konsberg i går, men det ble en 10 km tur istedenfor. I dag er har jeg imidlertid en plan om å gjennomføre Coopertesten. Tviler på om jeg kommer til å sprenge tabellen......., men det blir nå morro og se hvor en havner hen.

  SvarSlett
 6. Ok, Jeg misforstod. Da sees vi heller på onsdag.

  SvarSlett
 7. Da var coopertesten gjennomført på lokale banen her i Kongsberg. Endte opp med ca. 2660 meter. Får trene godt i sommer og se om det blir noe fremgang til august.

  SvarSlett
 8. Bra Peer! Helt alene er det mye tøffere å presse seg. Synd du bor så langt unna:-)

  SvarSlett
 9. Hei. Jeg fant denne bloggen når jeg lette etter informasjon om Cooper test, men jeg ser at tabellen dere benytter her er annerledes en den jeg har sett andre steder, feks på runningtools.com, wikipedia osv. Det er ganske stor variasjon i distansene i tabellene. Jeg lurer på hvem jeg bør benytte? Det viktigste er kanskje å se fremgangen og ikke det å måle seg med andre?

  SvarSlett
 10. Hei Bjørn. Tabellen er hentet fra "Eystein Enoksen, Norges idrettshøgskole (2010) "

  Jeg må innrømme at jeg ikke har lett etter andre - da jeg stoler på NIH:-) Det er mulig dette er en snillere utgave? Denne på wikipedia tar delvis hensyn til treningsbakgrunn også da: http://no.wikipedia.org/wiki/Cooper-test

  Og, du har helt rett; det viktigste er jo å måle egen fremgang.

  SvarSlett
 11. Hei igjen.

  Takk for tilbakemeldingen, jeg skal benytte Coopertest til å måle egen fremgang, og da er er det ikke så viktig hvilken/om en benytter tabell! :)

  SvarSlett
 12. Tror jeg stoler på wikipedias tabell, jeg... Mye mer oppløftende ;)

  SvarSlett
 13. Dette er snodig. I følge din tabell fikk jeg "middels god". I følge norsk wikipedia fikk jeg "god". I følge fransk og engelsk wikipedia fikk jeg "svært god"... Enig, det er nok formkurven man må se på!

  SvarSlett
 14. Haha, velg den som er best for deg!! :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar