Påfyll på løpetur

Nytt påfyll på 1-2-3 heter en artikkel i siste nummer av iform. Den tar for seg alle mulige inntak av energi på lange treningsturer / konkurranser, fra energibarer til gels, energidrikke og restitusjonsbarer. Det er kanskje ikke en fullstendig test dette, blant anet kan jeg ikke finne min favoritt energidrikk, nemlig blå powerade - ei heller er nye YT med. 


Men, komplett eller ei, her kan du få en fin innføring i de ulike energimulighetene som finnes! Plusser og minuser, fakta og ikke minst en liten oversikt over hva som fins på markedet. Så, om du skal løpe hel eller halvmaraton i år - ta en titt på denne. Tenker dette er nyttig lesestoff for Astrid som ble kvalm av sportsdrikk på Varvet. Det er mange som blir kvalme av disse, det er nemlig hardt for magen å ta til seg næring samtidig med at man presser kroppen til å yte maks. En skal derfor øve på slikt før konkurransen. Ved f.eks å ta med gel, bar og/eller sportsdrikke på langturene.


Forøvrig kan man få trøbbel med magen av helt andre grunner også - som f.eks av ting man har spist/drukket timene før løpet. Melk, egg, kaffe, frukt  - er typiske matvarer som kan gi krøll! Det som fungerer for meg kan være karusellmage for deg, og motsatt.

Kommentarer

 1. Ja, jeg så den artikkelen, interessant. Men for oss vanlige dødelige som ikke løper lenger enn halvmaraton - er det helt nødvendig med alle disse saltene osv. da? Duger det ikke egentlig like bra med solbærsaft i beltet? Eller kan man få magetrøbbel av det også? (Kom forresten på nå at jeg ble småkvalm av saften jeg hadde med under Fredrikstadløpet... Men jeg ble jo ikke så dårlig som i Gøteborg, da. Det var mer alt sukkeret jeg ble veldig lei av)

  Egentlig lurer jeg vel på om man bare kan holde seg til vann når man løper distanser opp til halvmaraton?

  SvarSlett
 2. Det fins ikke et enkelt svar til dette Astrid:-)

  Jeg løp halv både i Drammen og Fredrikstad uten annet enn vann, hvs jeg husker rett da. Jeg har litt mer å løpe på, enn du har - uten at vi skal ta noen full kroppsanalyse;-)

  Jeg tror du trenger litt energipåfyll, og ja - det kan du også få fra saft. Det fins energitabletter på tygge eller suge på også, jeg ville forsøkt å finne ut hva som er greit for magen din - for jeg tror du trengeer noe. MEN, du trenger ikke to glass per drikkestasjon - hvis det er stasjon hver femte kilometer f.eks. Et halv glass saft/energidrikk og 1-2 glass vann er nok en bedre miks, litt avhengig av hvor mye drikke du trenger ifht temperatur. Mye saft/energidrikk gjør deg kvalm, jeg prøver alltid å få i meg mer vann enn energidrikk hver gang jeg drikker - for å holde kvalmen i sjakk. Det er en grei huskeregel.

  Ble du noe klokere av alt dette vrøvlet?

  SvarSlett
 3. Jeg synes ofte det er vanskelig å stå der andpusten med et plastglass i hendene som man skal prøve å få ned fortest mulig. Spesielt i birkebeinerløpet sliter jeg med det. Sist begynte jeg å få kramper i leggen, og dette kan vel godt skyldes væskemangel

  SvarSlett

Legg inn en kommentar