Kristinaløpet - 5 km

Første 5 km løp for meg i dag på lang, lang tid. Det var varmt i Tønsberg i dag, ikke så ille som i fjor heldigvis, men godt over det jeg kaller optimale løpsforhold! Men, det er juni og sommer - så jeg skal IKKE klage på 22 grader og sol. Basta. Kristinaløpet er et flott løp, masse mennesker, sol & sommer - gress, vann, asfalt, grus, bysentrum og brostein.


Jeg var forresten så heldig at jeg fikk sitte på med Kondis - Heming, nesten dør til dør service er mer enn jeg forventer på kondismedlemskapet mitt!


I dag hadde jeg bestemt meg for å løpe så fort som overhodet mulig, ikke holde igjen en meter eller spare krefter - bare la det stå til. Det betyr å ha det vondt. Jeg tenkte at jeg også skulle slå til å ha oppvarming før løpet. Husker ikke sist jeg gjorde en seriøs innsats på det feltet, det er trolig før mammatilværelsen i alle fall... Jeg var uten både mann og barn i dag, og kunne derfor konsentrere meg kun om meg selv og løpet mitt. Temmelig uvant:-) Så, jeg jogga litt og tok noen drag. Mulig hele oppvarmingskonseptet var litt uvant for meg, for jeg kan ikke si jeg følte at det gjorde susen akkurat. Følte meg i grunn temmelig tung og daff i kroppen. Akkurat motsatt effekt i forhold til det man forventer!


Anyway, jeg kom meg til startstreken og hadde atskillig bedre utgangspunkt enn i fjor, jeg stod ca i tredje rekke (forfra!). Startskuddet gikk og jeg kom meg fint i gang, det var litt knuffing fra herrene med store ambisjoner men det gikk greit. Det løste seg opp ganske fort siden jeg var langt fremme i utgangspunktet. Klokka viste at jeg løp på ca 3:40 og deretter 3:55-4:00. Syns det var lite som stemte, følte jeg løp veldig rotete og alt bare var et slit. Ingen flyt overhodet. Ble en smule forvirret over at tiden ikke gikk mer ned. Jeg løp med de gule Bostonskoa, og var ikke sikker på hvordan kalibreringa var for disse. Så kom det to oppoverbakker (her dalte nok tempoet litt...), og en unnabakke, før vi kom ned ved jernbanestasjonen og løp rundt Slottsfjellet. Tempoet klokka viste stabiliserte seg til ca 4:20 tror jeg. Først ved 2 km passeringen (8:50) ble jeg sikker på at jeg løp omtrent på det klokka sa jeg løp på. (Jeg så aldri den første kilometermarkeringen).


Passerte mange folk etter de første to kilometerne, mange som åpner hardt, jeg syns i grunnen jeg gjorde det også. Løp ute på et område med grussti og gress, stien er litt trang enkelte steder og det er dermed litt vanskelig å komme forbi andre løpere. Ble nok litt hemmet her, men ikke vesentlig, syns dette er et fint parti av løypa. Så, ved 3 km sa klokka 13:14 og jeg hadde tatt nye 6 sekunder på 4:30 skjema. Oppløftende! To kilometer gjenstod, jeg var sliten selvsagt, men ved relativt godt mot. Kan ikke rote bort 16 sekunder på de siste to, det er ikke maraton heller liksom.


De to siste kilometerne går fort, men de føles lange også. Jeg passerer Randi Helen her tror jeg, hun sier hei til meg - jeg ser som vanlig ingenting der jeg løper. Det går etter hvert over bryggene og her er det vel litt show off, muligens? Her sitter det folk (som på Aker Brygge) og hygger seg med øl og god mat, mens vi løperne tar ut de siste kreftene og har det alt annet enn hyggelig. Jeg syns også at det er ganske tungt å løpe på disse tregreiene, underlaget suger krefter og fart ut av beina mine. Det føles endelangt over her, men jeg passerer ett eller annet sted 4 km merket, og klokka viser at jeg ved å løpe den siste på 4:20 kan komme meg inn på ca 22. Jeg antar jeg må ha passert på 17:40 da, jeg husker bare sekundtallene:-) 


Jeg har ikke spart meg til en spurt, så jeg har ikke mye å gi på slutten. Kjemper meg inn, forsøker å tenke på 4:20 - og det holder. 22:00 lyser mot meg når jeg krysser mål. Jeg fikk ikke trykt inn knappen, så jeg har foreløpig ikke et eneste bevis! Og, jeg er selvsagt litt spent på den offisielle tiden. 21:59? -22:00? - 22:01? Jeg vet Heming sitter på lista, så jeg venter spent. Ny pers ble det i alle fall, for så gærnt kan jeg ikke ha sett på klokka.

Prata litt med Randi Helen etter mål, hun kom inn like bak. Trolig på 22:22 - som jo egentlig var "min" tid:-) Senere traff jeg også Heming, MajBritt og Peer.Kommentarer

 1. Grattis Siri!! Vel fortjent!! Resultatlistene ligger på kondis nå :-)

  SvarSlett
 2. Cool! Løpe å sjekke:-)

  Takk forresten. Hva med deg i skauen i dag? Tungt?

  SvarSlett
 3. 22:01....svarte ta det er noen som er flike til å tippe tid på deg altså:-) og det er ikke meg hehe; GRATTIS! Dritbra løpt.....og så i DEN varmen; jeg hadde omkommet!! Silja:-)

  SvarSlett
 4. Jeg tror jeg skal slutte å tippe tidene til Siri nå, før jeg havner i klammeri med snåsamannen...

  SvarSlett
 5. vet ikke helt hva jeg skal si egentlig, på sekundet liksom. scary!!

  SvarSlett
 6. Forhåpentligvis skremmer det deg til å løpe enda litt fortere neste gang! :-)

  SvarSlett
 7. Gratulerer med ny pers til Siri, 22:01 er jo virkelig bra. Tiden min ble 51:14 (egen klokken, offisiel tid er sannsynligvis noen sekunder dårligere). Selv om jeg følte at tempoet var passe de første kilometerne viste klokken at det gikk litt raskere enn det burde. Slikt pleier som kjent å straffe seg, og det ble skikkelig tungt på slutten, og en sluttid litt bak egen bestenotering.

  Ellers et fint arrangement synes jeg. I år var det 3 drikkestasjoner på 10 km, så det var god mulighet for å få i seg litt væske. Det var litt for varmt for meg i dag, men det kan en jo ikke laste arrangøren for.

  Hyggelig å snakke med Siri etter løpet og få trøstepremien etter det sisteplassen i forrige tippekonkuranse.

  SvarSlett
 8. Juhu! Du har tydeligvis hatt godt av Treningscampen ;) Gratulerer med fin pers!

  SvarSlett
 9. Takk :-)
  JA! Treningscampen virker, den sørger for at jeg får trent intervaller hver eneste uke - året rundt! Takk gode campere:-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar