fotball vm...

På facebook er jeg medlem i gruppen "i know how to spell football: B-O-R-I-N-G." 

Jeg liker å kalle meg fotballhater, men det er egentlig ikke helt sant. Jeg liker å spille fotball, men å se på 22 overbetalte mannfolk krangle om en og samme ball til 500 kr, vel det er langdrygt. Det som er enda mer kjipt er pressedekningen. Tre dager før kamp og tre dager etter kamp, jeg skjønner ikke hvordan de greier finne på noe å skrive om i så mange dager. Det er samme greia hver gang jo.  Uansett, via en twittersamtale med Petchy har jeg kommet fram til noen forbedringspunkter for fotball - for å heve det litt. Here goes:


 • Offsideregelen: Den må dumpes. Den dreper enhver angrepsvillig idiot som liker å løpe.
 • Ball: Hver spiller sin ball, de fattige må gjerne dele ball selvsagt.
 • Likestilling: Stemmer for blandalag, slik at jentene også blir sett og tatt på.
 • Outfit: Det er ikke mye sexy med shorts som går ned til knærne når strømpene slutter der. Og de leggbeskytterne, omg, de er skikkelig turn off. Lær av f.eks høydehopperne og sandvolleyball-jentene, de vet å kle seg!
 • Tid: 2 x 45 min er i lengste laget, de ligger jo og vrir seg til krampa tar dem (hvilket er underholdende selvsagt, men det blir jo ikke mye action av sånt). Her kan man lære mye av ishockey. Bytte hele rekker og flere kortere perioder. Hva med 4 x 15 min? Blir jo en time ut av det, og det må holde vel?
 • Røde kort: Det kan droppes. Dommeren kan bruke knallrød lebestift og dele ut kyss til de som oppfører seg bra. De som ikke har et kyssemerke før 3. periode ryker automatisk ut.
 • Media: Man må bare skrive om det som har med selve idrettsprestasjonen. Altså, drit i diskusjoner rundt treneravgang (alle blir jo sparket i løpet av sesongen likevel), økonomisk rot, ektefeller, fyll & dop osv osv
Dette kunne blitt bra det! :-)

Kommentarer

 1. Ha,ha dette hadde jeg sansen for. Spesielt dette med påkledning sammenlignet med sandvolleyballjentene! Dette må vi jammen gjøre noe med!

  SvarSlett
 2. Med Siri sitt forslag til nye fotballregler ble fristelsen for stor til å legge ut følgende postkort (se under) som jeg fikk fra min lillesøster i forbindelse med VM i 1994. Det er imidlertid like aktuelt nå i disse VM tider.

  HUSREGLER UNDER VM I FOTBALL !

  1. Ikke snakk til husets herre under kampene, men lytt til hans vel overveide kommentarer.

  2. 10 min. før kampstart skal husdyr og småbarn legges til ro.

  3. Husets herre må ikke begjæres under kampene.

  4. Fem min. før kampstart må hustes herre bli servert nok øl/drinker slik at det holder til pause, hvor det må fylles etter behov.

  5. Husets kvinne må gå i minst mulig attraktive klær, slik at herren ikke blir fristet til å ta øynene vekk fra skjermen.

  6. Kun ekstremt fotballinteresserte venner innvilges besøk.

  7. Ha alltid godt med ekstra forpleining i form av drikke, snacks og medisiner da det fort kan oppstå straffespark, feildømming eller ekstraomganger.

  8. Skulle favorittlaget uventet tape en kamp, må husets herre få hurtig førstehjelp og alle husets medlemmer må kle seg i sort og sørge i total stillhet til laget har vunnet igjen.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar