vårens vakreste eventyr

Kun to dager igjen til årets Holmenkollstafett! Jeg gleder meg til dette:-) Jeg har ansvar for to lag på jobben, og skal løpe etappen gjennom parken. Liker veldig godt denne etappen, og det er praktisk med en på mykt underlag, nesten på hjemmebane. Satser på veksling med mannen i parken, jeg får pinnen og han får joggevogna med junior oppi:-)

Vi har noen hull i begge lagene etter et par avmeldinger den siste uken, det kan bety at jeg også i år må løpe den korte etter parken. Vi får se, det er fortsatt håp om å finne et par bein som kan stille på kort varsel! Tidligere har jeg løpt både lille og store Besserud, ikke samme år heldigvis! Men jeg løp to på rad fra Kirkeveien via Forskningsparken til Blindern, det er litt tøft å løpe to sammenhengende, ikke fordi det er særlig langt, men fordi de du løper mot spurter inn mot mål og veksler med en med friske ben, mens du selv må holde koken uten spurt og bytte. Alle etappene er veldig korte, så det betyr maks fart og høy puls! Veldig langt unna det jeg trener mot nå; nemlig Stockholm Marathon om en måned.

Hva syns du om stafetten? Hvilke etapper har du løpt deg gjennom?  Har du en god historie å dele?  Det blir alltid litt kluss i vekslingene... lagkamerater som kommer på helt feil tidspunkt, eller vekslingsområde uten din vekslingsvenn. Ikke mye moro å stå i vekslingsfeltet og vifte med pinnen, før man skjønner at man bare må løpe videre. Har det skjedd deg, eller har du vært for sent ute i vekslingen?  Gleder du deg?

Kommentarer

 1. På jobben min var det en som løp TRE etapper en gang! Han fant ikke den første personen han skulle veksle med (som var et nødvendig ærend) og dermed husket han ikke hvem han skulle se etter på neste. Først etter tre etapper så han en han dro kjensel på som fikk pinnen. Ikke nødvendig å si at han var ganske sur og han som hadde forsvunnet var flau...

  SvarSlett
 2. Her kommer min historie:
  I "gamledager" løp jeg alltid frognerpark-etappen. Lagene jeg har løpt for har vært mange: Feks. har jeg løpt for damene på St Olavs Hospital, Folkehelsa, Norsk kjøtt, Rikshospitalets damelag, OSI-mix, jobben [Immunologisk inst. RH]....) Ja, og med årene har også antall ulike etapper i HK-stafetten utvidet seg, jeg har i tillegg til Frognerparken løpt etappe nr. 2, 4, 9 og 15...det er det jeg husker i farten...

  Mitt verste år var 2006: våkna med halsbetennelse og skulle løpe 2.etappen for Riksens damelag samt deretter 4.etappen......og ingen kunne steppe inn for meg!! Det var bare å la det stå sin prøve og det er vel riktig å si at jeg tok ut ALT opp Norabakken (4:33min) og var deretter fullstendig utkjørt og gakka meg gjennom berg-og-dal på nærmere 8min (tror det var ca. 7:40min)! Etter dette så kom Sverre til verden og jeg har av logistiske årsaker valgt å prioritere kun EN etappe pr år....tror det er smartest;-) Silja

  SvarSlett
 3. Herlig jenter!

  Stafetten er full av sånne blemmer. Jeg har selv vært lovlig sent ute i vekslingen. I 2006 eller deromkring så jeg en krølltopp komme nedover bakken mot vekslingen i parken. syns han lignet veldig på han jeg skulle overta for, men det var over fem minutter igjen til forventet veksling. .... Det var han, og jeg kastet av meg jakken og løp det jeg kunne. Flying start!

  Det meste jeg har løpt ett år er tre etapper tror jeg, men da pause ved Vinderen (byttet lag). Vanligvis har jeg løpt to, syns nesten en etappe er litt lite! Så mye styr og forberedelser for 5 min løping liksom ;-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar