Skovalget

I dag har jeg vært på Elixia Skøyen og løpt på mølle med Bjørnars blikk på landingene mine. Jeg har en muskel bak i høyre lår som krangler litt og klager på langturene, som jeg tror henger sammen med skovalg...  Jeg løp i ulike sko, med ulik demping og overpronasjons støtte - uten at vi egentlig ble så voldsomt klok av det. Det blir nok Adizero Tempo som sitter på foten på lørdag - som opprinnelig plan før lårgreia startet.

Jeg fikk så litt massasje på begge lårene og den ømme ryggen, og etterpå pyntet han juletreet med glitter og stas:

Dette skal jeg liksom løpe med på onsdag, og trekke de store konklusjonene ut av. Og hva er sammenhengen mellom dette og låret? Tja, si det - Bjørnar snakket om å dra fotbuen litt oppover for å hindre at jeg falt innover i steget. 


Har jeg tro på det? Tja, kanskje. Men, tør jeg løpe med dette i 42 km... veldig tvilende til det!

Kommentarer

 1. Dette blir liksom litt sånn som med nye sko: man skulle så gjerne ha testa det ut litt FØR man løper første konkurranse....!! Jeg tror ikke jeg skal forsøke meg på noe vitenskaplige råd her og jeg skal i alle fall ikke overprøve Bjørnar sin kopetanse!! Det blir vel en avveining dette her og avh vel til slutt av hvor kranglete låret ditt er, jeg mener: er det ILLE så prøver man vel det meste....? Men, jeg lurer på en ting, vet du helt sikkert årsaken til at låret krangler??? Min tanke er nemlig at dette kan bli litt brannslukking? Silja

  SvarSlett
 2. Lykke til med nedtellingen, Siri! Typisk med uro og bekymringer tett opp mot deadline. Du er godt forberedt og dette går fint!

  SvarSlett
 3. Brannslukking? Tja, nja - litt usikker på hva som egentlig er problemet, så jeg famler rundt i blinde foreløpig.

  Låret er helt fint på "normale" distanser, så dette går seg nok til - etter 5. juni.

  Takk Jofrid, du kjenner følelsen antar jeg!

  SvarSlett
 4. Lykke til, Siri. Håper låret holder seg i ro på lørdag. Hyggelig busssjåfør dere får også på turen, Vidar Sørum skal kjøre bussen hører jeg. Han trener sammen med meg i Romerike Runners.

  SvarSlett
 5. Jeg måtte avslutte i stad litt brått, men det jeg mener med om du "vet årsaken" og "brannslukking" var at: er dette 1) symptombehandling eller er det 2)problembehandling?? Er det 2) så er det flotters, er det derimot 1) så vil dette "stuntet" hjelpe deg på kort sikt (til du er i mål i Stockholm) men på lang sikt så vil du da ikke bli kvitt problemet....catch my drift??

  UANSETT: du er veldig godt forberedt og klar for oppgaven så jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at du kommer deg fint gjennom dette Siri!! NOE dramatikk er det jo alltid før et løp man har forberedt seg til.....det er like sikkert som at det snør på 17. Mai på Andøya og at det blir jul i år også!! :-)

  Silja -nysgjerrig og engasjert!!

  SvarSlett
 6. Har du prøvd kinesiotape, Siri? Vet du om Bjørnar kan det? Kinesiotape funker ganske godt på muskulatur som ikke er helt som den skal.

  Det kan godt være at pronasjonen din gir litt belastningsproblemer. Tapen er vel for å kompensere rotasjon av foten og kanskje ikke bevegelsen når du tråkker ned og fra. Da er jo spesialsåler en god investering. Men det rekker du ikke å gjøre noe med før løpet.

  Om du vil prøve kinesiotape så kan jeg sette deg i kontakt med min kjære Bjørnar. Han er god på det.

  Lykke til!

  SvarSlett
 7. Jeg skal teste denne nå i morgen, og hvis det ikke funker løper jeg uten tape eller evt med slik elastisk tape, Bjørnar har det også. Men, jeg burde selvsagt testet mye mer på forhånd...

  Det er helt sikkert overproneringen som er problemet, så jeg kan løse det ved å fokusere ekstra på løpesteget de første 10-20 km, etter det går nok all fokus annet sted hen:-)

  Takk for tips og engasjement!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar