Råskinnet 2010

Forrige helg var det Sentrumsløpet, neste helg er det Holmenkollstafetten. Denne helgen har jeg langtur som maratonforberedelser, da passet det godt å være tilskuer på Råskinnet!

Råskinnet er et terrengløp for de tøffeste av de tøffe, eller rett og slett for råskinnene blant oss. Ikke bare går løypa på grusveier og sti, men også gjennom vann, elver, myr, gjørmehøl og alt arrangøren måtte finne av naturlige hinder. Distansen var i år på ca 8.5 km, og når vinneren i herreklassen bruker 45 min - skjønner man at det er noe på veien som setter ned farten! Råskinnet ble første gang arrangert i 1997, og har siden den gang økt deltakerantallet sitt jevnt og trutt, før de i år dro til med en nesten dobling! 2000 deltakere ble det visst omtrent, stort og smått. Det arrangeres Knøttetassen og Råtassen for de minste og de litt større barna, veldig populært for barn å få tillatelse til å grise seg skikkelig ut!


Her er like etter starten, stort og bredt felt. Veldig bra startområde, velegnet for store folkemengder. (Bildene kan ses større om du klikker på de!)
De fremste holdt et forrykende tempo. Det var nesten så fort at jeg lurte på om det var spurtpremie for de første fem hundre meterne! 

Etter starten løp de en liten sløyfe på 1 km omtrent før de kom tilbake over en fin og bratt haug. Denne haugen skulle også forseres rett før innspurten, tipper mange syns den var utfordrende nok tidlig i løpet! 
Hvem er det vi ser til venstre i bildet der, helt klart i ubalanse? Det er jo selveste Kondispresidenten Tim!

Det var dessverre for publium perfekt Råskinnvær; kaldt og vått! Her er poden og jeg mens vi venter på noen å heie på. Jeg hadde flere kjente ute i løypa, men det var ikke like lett å få øye på de - og samtidig holde tritt med toåringens jakt etter sølepytter. Av resultatliste kunne jeg etterpå se at Ingebjørg var først i mål, før Terje og Lars.

Oppsummert: Flott arrangement, dårlig vær, lettbente løpere. Publikumsvennlig løype som går innom startområdet glere ganger og god speaker (bommer litt på beste knvinnelig løper, men men). Raskeste dame ble Betty Ann Bjerkreim som vel har talenter både i ski og orientering, og altså også terrengløp. Raskeste herre ble Vegard Ølstad. Over haugen inn mot mål hadde han Anders Aukland i hælene, men der Vegard så opplagt ut så Anders helt kjørt ut. Han ble da også tatt igjen av John Hansen før han nådde mål. Selv skulle jeg gjerne likt om jeg så like fresh ut som Vegard etter 8 km i råskinnet!  Mer om Råskinnet kan du også lese på kondis - som alltid er oppdatert på løpefronten!

Kommentarer

 1. Yo! Morsomme bilder:-) Distansen i år var nok mer 9,3km i følge flere GPS'er....ryktes det! Anyway, kroppen min hadde ikke orket dette reset i dag gitt, og i alle fall ikke leggen min! Silja

  SvarSlett
 2. Ha ha - jeg hadde også lyst til å dra opp og se på gærningene, men fikk dessverre ikke med meg Régis i regnværet... Kanskje like greit, ser kaldt ut på bildene! :) Ble det 30 km på deg i dag?

  SvarSlett
 3. Silja: Jeg hørte bare speaker si ca 8.5 - jeg har jo egentlig ike peiling! Hehe Uansett, kilometertiden er ikke imponerende - det er åpenbart en veldig tung løype de finner. Så det av bildene på kondis også!

  Astrid:Synd du ikke fikk med deg Regis, jeg lovde Stian at det skulle bli oppholds kl 13:00. Det ble nesten det, men temperaturen var jo ikke noe å skryte av da!

  SvarSlett
 4. Veldig artig med folk langs løypa som heie. Og ja, kan godt tenke meg at løypa var nærmere 9,3 i år. Brukte lengre tid enn jeg gjorde sist. Riktignok var det ekstra tungt i år, mye vann og gjørme!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar