Maratonforberedelser... en føljetong (tredje episode)

Den helt utrolig spennende føljetongen fortsetter! Jeg regner med dere har ventet spent på denne nå? Vel, her kommer dag 10 og 9... hold dere fast:-)


Teori Dag 10 :
Trening: I dag bør du gjøre unna den siste økta med fartstrening. Løp intervallene på 3-5 minutter i et tempo som er 10-20 sekunder raskere enn planlagt maratontempo, og jogg 30 sekunder til 2 minutter mellom hver.
Mental forberedelse: Gratuler deg selv for at du har gjennomført enda ei hard treningsøkt. Se for deg at du løper distansen mellom 8 og 14 km i maraton. Du har god flyt, løper bekvemt og har kontroll over mellomtider og væskeinntak. Du føler deg veltrent og uthvilt, og vet at du vil fullføre med glans.
Kost: Planlegg velkjente måltider med høyt karbohydratinhold for de neste 10 dagene. Hold deg unna ukjent mat, men ikk spis det samme hver dag (heller ikke pasta). Velg blant karbohydratrike matvarer som poteter, grønnsaker, frukt, brød, ris og korn. Og glem ikke protein: spis også magert kjøtt, fjørfe, fisk, linser, eggehvite og magre meieriprodukter. 

Siris dag 10 i praksis (onsdag):
Trening: Treningscamp, intervaller. Mulig det gikk i maratonfart, jeg har ikke sjekket - er ikke interessert. Beina var ganske enkelt tomme for krefter, gikk trappa på jobb og fikk melkesyre før jeg var opp trapp nr 2. Burde selvsagt ant ugler i mosen allerede da. Løp de første intervallene med puls under 150 - noe jeg trodde skulle gå greit dagen etter trøbbeldagen - det gikk altså ikke. Endte opp med å jogge intervaller med puls på 120-130. Det kalles knapt intervaller da tror jeg. Jaja, lite å gjøre noe med. Jeg prøvde, og viktigst av alt; jeg gav meg da jeg skjønte at det ikke var dagen for intervaller. Noen ganger, spesielt 10 dager før maraton, er dette vel så viktig.
Mentalt: Jeg ser for meg at jeg fullfører, punktum. Glansen får andre ta ansvar for. Kanskje jeg skal prøve en ekstra glossy shampo?
Kost: Her i huset er kostholdet veldig forutsigbart og traust, bortsett fra de bønnene da. Ser ut som vi spiser de greiene vi skal sånn til vanlig. Så tror jeg senker skuldrene;-) Linser er vel det eneste vi ikke spiser fast, men det fins da i skapet. Teller det?Teori Dag 9 :
Trening: Ta deg en fridag eller tren alternativt i maks 45 minutter, Husk: ikke noe nytt nå.
Utstyr: Se igjennom handlelisten og sjekk at du har alt du trenger.
Reise: Sjekk at du vet nøyaktig hvor flybillettene er hvis du skal fly, og finn frem oasset eller andre reisedokument du måtte trenge.

Siris dag 9 i praksis (torsdag):
Trening: Løpetur i skogen med Adelheid og Ingebjørg, super tur! Ikke noe nytt nå? Haha.. jeg løp altså på snublete stier i dag i en time, greide heldigvis å unngå både fall og forstuing. Og det på en dag hvor jeg startet med sykkelpunktering! Fridag? Nei, ikke i dag.  Tar fri på lørdag, og hadde fri på mandag og tvungen hviledag på tirsdag. Onsdag kan kanskje også sorteres under hviledag?
Utstyr: Det eneste jeg har kjøpt inn så langt er noen silkebånd til å ha i håret. I nasjonalfargene selvsagt! Når jeg ligger i rennesteinen i Stockholms gater, med kramper i begge beina og spytt nedover haken, skal jeg i alle fall se fin ut på håret!!
Reise: Jeg trenger neppe pass for å komme på kondisbussen? Men legitimasjon er sikkert kjekt å ha...

Kommentarer

  1. Helt riktig; jeg har ventet spent MEN jeg har desverre ikke tid til å lese alt NÅ og mindre tid har jeg til å kommentere......MEN, gleder meg til å lese dette senere; nå er det mil etter mil bak rattet som gjelder. Ha en fin helg med fortsatt fin oppladning :-) Silja

    SvarSlett
  2. Åh, dette blir fint når jeg skal til pers med beautschoolferdighetene mine - hahahahahaha!
    Æ glær mæ! Hva skal jeg gjøre med håret da, farge det rødt, hvitt og blått?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar