Maratonforberedelser... en føljetong (andre episode)

Som lovd/truet, føljetongen fortsetter! Dag 11 og 12 avviker temmelig mye fra fasiten her, men men - jeg har da ikke tenkt å vinne denne greia heller! Jeg ligger forøvrig litt foran skjema med skriving foran gjennomført, så det oppdateres litt i etterkant... Jeg trenger å tjuvstarte litt, er nok TC-intervallene som slår ut;-)

Teori Dag 12 :
Trening: Løp 45-60 minutter. Etter de første 20 minuttene løper du åtte harde 30-sekunders intervaller med 30 sekunders hvile imellom. Denne økt skal løse opp i benmusklene, men ikke tapp deg helt. Legg in intervallene bare hvis intervaller har inngått i treningen din.
Mental forberedelse: Se for deg de første 8 kilometerne i løpet. Du holder igjen og lar andre løpere passere deg fordi du vet at du tar dem igjen senere. Du føler deg frisk og klar, og du kan snakke med de som er rundt deg.
Reise: Hvis du reiser langt for å delta i maraton, bør du ringe flyselskapet og hotellet for å bekfrekte bestllingene. Hvis du må krysse tidsoner på vei til løpet, bør du om mulig planlegge å komme noen dager i forveien, slik at du har tid til å venne deg til miljøet.


Siris dag 12 i praksis (mandag):
Trening: Hviledag/Rolig gåtur med mann og barn, litt utagerende lek på gulvet. Poden liker at mamma tar push ups og sit ups på gulvet....
Mentalt: Det eneste som skiller meg fra fasiten her er at jeg ikke er like sikker på at jeg tar igjen alle som passerer meg, men skitt au - hvem trenger henge seg opp i detaljer?.
Reise: Stockholm burde tilsi lite miljøforandring, jeg er ikke veldig bekymret. Er god i svorsk og kjenner byen. Trenger vel neppe ringe kondisbussen heller. Hotellet får Adelheid ta ansvar for! ;-)


Teori Dag 11 :
Trening: Hvis du vanligvis løper en halvlang tur midt i uka, løper du 60-90 minutter i treningstempo i dag, eller jogg i 30-45 minutter.
Utstyr: Dette er et godt tidspunkt for å skrive en liste over klær og utstyr du må ha med til løpet, f.eks vaselin, plaster, ekstra skolisser, nøkkelgolder (festes til skoen), søppelsekk til å bruke i starten hvis det regner, flasker til drikke, og klær til bruke før, under og etter løpet. Kjøp det du trenger nå. Ikke regn med at du får kjøpt det når du kommer til start.


Siris dag 11 i praksis (tirsdag):
Trening: Ryeløpet, 5 km. Planlegger å henge meg på Heming, tror ikke han planlegger å dra på meg, men skitt au. Det han ikke vet har han godt av, eller hvordan var det igjen?  Opdpdaterer mer her etter løpet. Foreløpig gleder jeg meg! Treffer Tonje, Astrid, Silja, Torfinn, Heming og sikkert flere kjente.
Utstyr: Jeg vet fortsatt ikke hva jeg skal løpe i av klær, det stresser meg litt. Jeg får så innmari lett gnagsår av strikken i bukselinningen og andre rare sømmer... Skoene har jeg også blitt usikker på, må søke eksperthjelp der tror jeg. Mangler plan B, selvsagt.


Generelt: Nervene begynner å melde seg. Jeg tenkte for et par uker siden at dette har jeg kontroll på, dette går fint. "Du er frisk, skadefri og har nok kilometer på langturen". Hvor ble det av all positiv innstilling? Hvordan fikk jeg plutselig skuldrene rett under ørene? Nå er jeg med ett usikker på alt. Det er vel bare sånn det skal være. Sukk.


Har forresten spist bønner til middag i dag! Miks av hvite og sorte bønner, med grilla kylling og grønnsaker. Nå står ikke verden til påske. Blir jeg sunnere nå så dauer jeg. Ufattelig sugen på sjokolade, men skapene er skrapa. Vi har nemlig mus, sjokolademus.


Kommentarer

 1. Koser meg med å lese om forbredelsene dine, teori og praksis har alltid sine utfordringer - men det ser nå ut til at du er i god rute, krysser fingrene og gleder meg til å lese løpsrapporten.

  SvarSlett
 2. Høres veldig bra ut dette, og antagelig helt normalt med litt stress...

  SvarSlett
 3. Men hva skjedde med skoene? Din Store Kjærlighet - vurderer du å slå opp allerede?!

  SvarSlett
 4. Det ser da ut til at du er godt forberedt, Siri! Og sommerfugler kommer vel uansett. Er ikke en del av moroa? Sko har jeg ikke peling på. Men å begynne med nye sko nå, bør du hvertfall ikke.
  Lykke til på et ganske mye kortere løp idag. Forskjølelse gjør at jeg ikke blir med. Skal heie på deg hjemmefra!

  SvarSlett
 5. Takk for gode ord jenter!!

  Astrid: Det er fortsatt den store kjærligheten, men jeg har litt problemer med lårmuskelen - og frykter det er for dårlig demping til et så langt løp. Ikke moro!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar