Coopertest

Får du vondt i hodet og ser deg om etter en nødutgang når ordet Coopertest blir nevnt?
Mange har veldig dårlig forhold til dette begrepet etter fæle gymtimer i ungdomstiden, der man bare husker det evinnelige blodslitet med å komme seg levende gjennom de tolv minuttene med smerte.


Hva er egentlig Coopers løpetest?
Coopertest er navnet på en kondisjonstest der du løper i 12 min, og man måler hvor langt du har løpt på denne tiden. Gjenomfører du en slik test f.eks annenhver måned vil du kunne følge formutviklingen din. Det er selvsagt mest motiverende med slike jevnlige tester når man har en positivt utvikling! Men, det hjelper på treningsmotivasjonen å vite at det snart skal testes og måles igjen - kan jo ikke skulke treninga da;-)


Er det interesse for å gjennomføre en felles Coopertest i regi av Treningscampen? På Bislett en kveld f.eks. Bare rop ut i kommentarfeltet... som vanlig:-)Her er en tabell som sier noe om formen din - Korrolert til formtilstand og maksimalt oksygenopptak. Eystein Enoksen, Norges idrettshøgskole (2010)


Kommentarer

 1. Det kunne vært moro....selv om jeg med mitt blåtte øye (som forøvrig er brunt!) allered kan se hvor jeg kommer til å havne på formkurven....sånn cirka! :-) Det morsomme er jo å kjøre testen om igjen i ny og ned (som du sier) for å sjekke status. Så, jeg er med hvis flere vil teste formen :-) Silja

  SvarSlett
 2. Kjempegod idé! Motiverende å følge en (forhåpentligvis) stigende formkurve!

  SvarSlett
 3. hmmm - husker vi tok sånne på skolen og det var HELL. Jeg kan jo allerede se at min marsfart ikke er egnet til å imponere Cooperentusiaster :-)

  SvarSlett
 4. Er helt med jeg! Kjekt med en enkel måte å teste kondisen på.

  SvarSlett
 5. Så bra at noen har lyst!

  Ønsker for ukedag?
  Er det mulig med helg eller kun ettermiddag på ukedag?

  SvarSlett
 6. Jeg er rimelig fleksibel. Men jeg må få tid til å forberede meg litt mentalt først, for jeg ser av tabellen din at jeg kommer til å lande et sted mellom "litt" og "svært dårlig" :P Jaja, da kan jo formkurven bare stige i hvert fall :) Bra tiltak!

  SvarSlett
 7. De tre neste helgene er jeg ikke i Oslo; ukedagene i oddetallsukene er jeg litt mer fleksibel:-) Silja

  SvarSlett

Legg inn en kommentar