Trening på blå resept

Leste en interessant artikkel i Aftenposten i helga om trening på blå resept. Mer slik info ut til folket, opp av godtsolen og ut i bakkene og bruk kroppen! Stressless er det dummeste Sunnmøringene har gitt oss:-(
"Ny livsstil. Det høye blodtrykket, antydningene til diabetes eller hjertetrøbbel svettes bort. Med «trening på resept» foreskriver legen et treningsprogram i stedet for piller. Rask bedring. Lisbeth Sundberg (35) og Hans Johan Aamodt (63) byttet ut medisiner på blå resept med styrke- og utholdenhetstrening. I løpet av få uker kom resultatene. "

Les hele artikkelen her på Aftenpostens nettside. Det er 4x4 trening som har vært utprøvd, og dette prinsippet er temmelig nært opp til det vi gjør i parken på onsdagene. Intervaller er supereffektiv trening, og kan bedrives i grupper med stor nivåspredning.  Målet med prosjektet er å se om man kan skrive ut trening i stedet for piller, for en strålende tanke!

Kommentarer

  1. Ikke bare høyt blodtrykk og hjertetrøbbel bedres av trening - det kan også ha god effekt på stressrelaterte plager! Selv startet jeg å jogge fordi jeg hadde så mye skulderplager, og det har absolutt hjulpet meg til å slappe bedre av i hverdagen. Her er det mye å hente for mange!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar