Tabber og lærdom, del!

Hva har du lært om løping i konkurranser (the hard way)?
Del dine erfaringer med en kommentar under her; din erfaring kan være gull verdt for en som skal debutere i morgen!

Hva jeg har lært på den harde måten:
 • Ikke lytt til andre rett før start: For det første, dine konkurrenter underdriver hvor mye de har trent på forhånd. Lukk ørene og konsentrer deg om deg og ditt! Du blir bare frustrert når vedkommende løper fra deg, og vitterlig ikke har trent den siste måneden.
 • Ikke gjør endringer på tampen: Gjør det som du hadde tenkt å gjøre, med mindre du står i boblejakke og jeg sier "ta den av". I en 3.000 m konkurranse i Stangehallen for mange år siden tok jeg av meg sokkene, fordi en sa til meg at det var mye bedre uten. Kjempelurt når du alltid har trent med sokker. Jeg fikk selvfølgelig gnagsår, og det altså på kun 3.000 m! Jeg var ung og dum dengang:-)
 • Ikke glem vaselin: Jeg fikk alltid gnagsår der sports bh og polarbeltet strammet, hvis jeg glemte vaselin der var det et rødt flammehav etterpå og helt utrolig vondt å dusje. På maraton fikk jeg også sår der strikken på buksa var og om du løper med drikkebelte kan det også gnage litt. Vaselin gjør ingen skade, kun godt!
 • Batteri\lad opp: Skift batteri i fotsensoren eller klokka hvis du bruker sånt og tror de kan nærme seg slutten. Utrolig irriterende å mangle det du alltid har på trening. Samme gjelder mp3 spiller om du løper med det. Start opp "utstyret" før start, så slipper du stresse og famle med det opp Slottbakken. Jeg har en tendens til å fikle med dette i det startskuddet går!
 • Knyt lissene godt! Skoa skal sitte skikkelig, men du skal helst også ha litt blodomløp... Sitter skoene for løst kan du få gnagsår fordi du får for mye bevegelse for foten i skoa. Det er heller ikke noe stas å stoppe for å knyte sko underveis, dobbelknute er tingen.
Hva med deg? Hvilke "tabber" har du gjort? DEL!

Kommentarer

 1. Min største tabbe var Halvmaraton i Ørebro.. Lå på hotellrommet før start og titta på TV mens jeg bælma 1,5liter med sportsdrikk... noe magen reagerte på underveis i løpet på....

  Man skal være forsiktig med sportsdrikk og gels (ikke aktuelt på 10km) hvis man ikke har testa det på trening...


  Når det gjelder å bestemme seg.. Har ofte med meg dobbelt av ting så tar jeg avgjørelsen før start. Før Oslo Maraton skifta jeg foreks sokker 2 min før starten gikk :)

  SvarSlett
 2. Jeg tabba meg ørlite ut på fjorårets sentrumsløp: måtte styre mye i starten med headset jeg ikke hadde testet ut på trening. Fomle, fomle... endte med å putte det i rumpetaska jeg hadde med meg. Etter det løpet har jeg kun stilt til start med samme utstyr som jeg trener med. Løp f.eks. mye med drikkeflaskebelte på treningene frem mot halvmaraton i fjor. Funket utmerket også i selve løpet! Drikkebelte på 10 km bryr jeg meg ikke om, til det er løpet for kort.

  SvarSlett
 3. Nå har jeg bare løpt 3 løp i min karriere men har likevel en følelse av at min debut på bakkeintervaller tirsdag kommer ganske høyt på ei tabbeliste.
  - leggene har rett og slett gitt opp, trodde ikke det var mulig å bli så stiv.
  - sikkert det som har gjort meg syk også.

  LYKKE TIL ALLEMANN.
  (er selv fremdeles usikker på om det blir start)

  SvarSlett
 4. Min beste tabbe var å glemme å lade GPS-klokka før Sentrumsløpet 2008. Uten klokke måtte jeg i stedet løpe på "feeling" - og endte med å løpe 2,5 min raskere enn det jeg trodde var mulig for meg (noe jeg aldri ville klart hvis jeg hadde latt meg bremse av km-tidene på klokka). Lykke til i morgen, alle sammen!

  SvarSlett
 5. Takk takk, mye nyttig og morsomt her:-)

  Og Morten, den tabben din teller jo ikke! Genistrek jo! Jeg vet da søren om jeg ville løpt raskere uten polarstæsjet altså...

  SvarSlett
 6. Jeg har løpt for få løp til å gjøre de store tabbene der ennå, men det kommer nok. :) Før sykkelritt er det en velkjent tabbe og sette på forhjulet feil vei, slik at computeren ikke virker. Gjorde den tabben for noen år siden og det var rimelig irriterende.

  SvarSlett
 7. Yo! Hva skal man velge å dra frem? 1. Ikke dehydrer deg selv i forkant (slik jeg alltid gjør!) og 2. møt opp i god tid så du oppnår en viss ro før start! Jeg sto i dokø og var knapt kommet inn i statfeltet(bakerst!) da skuddet gikk i fjor på oslo maraton....jeg tapte MYE tid for å si det pent!!!

  Og jeg støtter Siri i at man må lukke ørene og fokusere på seg selv!!! Noen er bare talenter og løper fletta av en uten å ha trent en meter i forkant (jeg kjenner noen slike resere!). Ikke la deg affisere av disse men løp DITT løp!

  Jeg vil også poengtere uforutsigbarheten med konkurranser: forholdene kan være maximalt optimale og man kan oppleve et "nederlag", likeledes som at forholdene kan være ikke-optimale og man kan faktisk likevel oppleve å perse! Så, gå ut i morgen, sett dere mål men husk det viktigste: HA DET GØY!!! Lykke til alle sammen! Silja :-)

  SvarSlett
 8. Kloke ord Silja! HA DET GØY!!

  Og Peera, det med hjulet feil vei har jeg også prøvd. Ikke i konkurranse men bare sånn til hverdags. Flaut, rett og slett!

  MER folkens!!

  SvarSlett
 9. Løp ikke med nye sko! Bruk gode innløpte sko. Dagen før Fredrikstadløpet for noen år siden hadde jeg kjøpt meg megakule sko som jeg bare MÅTTE ha på meg i løpet. Det var dumt - de hadde litt for lite demping iforhold til en halvmaraton. Jeg endte opp med utrolig stive ben!

  SvarSlett
 10. Hva skal dere ha på dere? Lange ermer under t-skjorten, eller? Det er ikke meldt så mange grader i morgen... Dette er vanskelig for en nybegynner, hm...

  SvarSlett
 11. Har ikke bestmet meg ennå... tenkte løpeskjørtet da:-) Det blir vel greit temperatur til kl tre?

  3/4 lang tights er alltid sikkerstikk.

  SvarSlett
 12. Tja, tissetrengt på startstreken er jo alltid en vinner. Starte tross sykdom, også en vinner. Men jeg er så intenst dum at jeg gjør det igjen i morra, hvor ille kan det bli? Er jo bare én mil.
  I fjor løp jeg kun fire halvmaraton, pluss at jeg er en person som heller er altfor tidlig ute og hater å ha dårlig tid. Likevel: på to av de fire halvmaratonløpene i fjor greide vi å misberegne reisetid og kjøre oss bort osv, noe som resulterte i kaos og blodsprint for å rekke starten - skikkelig optimalt!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar