Sentrumsløpet 2010, vel løpt!

Søndag morgen og Sentrumsløpet 2010 er over i historiebøkene. Jeg håper dere hadde en fin dag i solen og gjennom Oslos gater!! Jeg har ikke tenkt å skrive en lang rapport om eget løp, men en liten oppsummering av campernes innsats er på sin plass - og ikke minst må vi kåre vinneren i den lille tippekonkurransen vi hadde her på bloggen.


Vi møttes nede ved Nationalteateret som planlagt, nesten alle greide å finne frem og Nike skjortene fikk nye eiere. Alle var så langt glade og solen skinte:-) Jeg hadde bestemt meg for å løpe i kort over- og underdel, og det var det flere som valgte. For meg var det et godt valg, jeg ble ikke kald før jeg var i mål.  Men, jeg observerte folk i løypa i ganske mye klær som ikke helt hadde kommet ut av vinterdvalen. Dem om det.


Etter t-skjorteutdelingen så vi på Sentrumprinten, med blant andre Hanne og Ingvill i aksjon. Jeg vet ikke om vi ble mest inspirert eller skremt av tempo de holdt?! Så var det klart for å vake litt rundt fram til kl 15:00 - finne bagasjeoppbevaringen, dokøa og varme litt opp. Timen mellom to og tre gikk veldig fort. Jeg møtte også på så mange nye og gamle kjente - noe som jeg syns er veldig godt gjort med over fem tusen mennesker samlet. Kvart på tre begynte jeg å bevege meg inn i startpuljene, som jeg ikke helt kunne se var klart adskilt. Jeg trodde jeg stod ganske riktig plassert, men skjønte etter hvert (sånn oppe ved Frognerparken engang) - at jeg hadde stått for langt bak. Det føltes som jeg var på joggetur, og jeg fikk aldri den riktige løpsfølelsen. Det kan sammenlignes med å kjøre med håndbrekket på kanskje? Jeg løp uansett forbi veldig mange siden jeg åpenbart havna for langt bak, men det var ikke det som hindret meg fra den gode opplevelsen. Jeg hadde rett og slett ikke optimale ben, de var blytunge av all kaken jeg har spist den siste uken ;-)  


Jeg fikk karret meg inn til en tid på 45:39, noe som er mer enn bra nok - men selve løpsfølelsen var altså ikke på plass, så jeg greier heller ike bli helt fornøyd med tiden. Jeg var sliten nok, hang meg i sperringene etter målgang og fikk igjen pusten. Skalv i ben og hender da jeg prøvde fjerne chipen, og vaklet meg inn mot bagasjeoppbevaringen.  Da jeg endelig fikk tak i klærne mine og drikken min begynte verden å bli bedre:-) Også nå traff jeg mange kjente, blant dem min kjære som kom inn på pene 37:44, han tok godt vare på meg herfra og inn, og han sa også at han hadde heiet på meg i oppløpet, det hørte jeg dog ingenting til. Det oppløpet var driiitlangt, og jeg følte jeg løp i sirup hele Karl Johan.

Selv om jeg ikke er fornøyd med løpet mitt er jeg altså rimelig fornøyd med tiden. Når jeg først skulle komme på feil side av 45 minutter er det likesågreit at det ikke er med kun noen få sekunder, men med over et halvt minutt :-)  Dessuten, når man er treningscamper er det flust av andre tider og prestasjoner å glede seg over! 18 campere var i aksjon, og mange debuterte på distansen. Mange, mange flotte resultat å glede seg over! Ingen nevnt, ingen glemt! Tidene varierte mellom 37 og 67 minutt, det kaller jeg godt spenn og sier noe om at på camp kan man delta uansett nivå!


Etter løpet møttes mange av oss på Santinos ved Youngstorget, jeg tror jammen vi ble 20 stk til bords! Det var en veldig hyggelig kveld, med mange løpeopplevelser som skulle deles. Mange fornøyde folk rundt bordet, det er stort å løpe sin første 10 km konkurranse, og fra den første går det bare en vei - opp! Jeg fikk også en utrolig hyggelig overraskelse fra camperne; en liten takketale fra Astrid om hvor flink jeg var til å plage dere på trening og gavekort på idrettsmassasje på Røa. Jeg er virkelig heldig som kan trene med en så fin gjeng som dere!!  Tusen, tusen takk - utrolig hygelig gjort av dere!

Så, over til tippekonkurransen! 
Vinneren bommet med 57 sekund på sin egen tid (litt beskjeden som de fleste andre tipperne) og kun med 11 sekund på min tid. Vinneren debuterte på 10 km, og har hatt en utrolig stor fremgang siden campdebuten for et knapt år siden. Kjempegøy å kunne følge med på slikt og være en del av det! Den som kan velge premie fra øverste hylle (eller stol) er, tada:GØRIL!!!!!!!!
Campen gratulerer og bøyer seg dypt i støvet:-)


En hederlig og upremiert andreplass til Ida som bommet med 45 sekunder på egen tid og  30 sekunder på min. Tredjeplassen går til Silja med 29 sekunders bom på egen tid og 1:01 bom på min.  Jumboplassen går til tidenes dårligste tipper. Hun bommet på egen tid med ikke mindre enn 6:25 og på min tid med 3:39 - Ingunn! Så dårlig tipping fortjener egentlig premiering - jeg skal se hva jeg finner i trøstepotten... Den som traff sin egen tid best, med kun 19 sekunders feil var Regis. Det lukter premie! Vi lar Gøril velge først, deretter foreslår jeg premie til Regis og taperpremien. Premiene er avbildet og beskrevet her

Bra arrangement syns jeg, synd med de askefaste premiene og puljeinndelingen fungerte ikke optimalt. Men alt i alt, vesentlig bedre styr på ting enn Oslo Maraton har. En fin løpsfest i en solfylt by!

Kommentarer

 1. Synd med tunge bein - men gratulerer uansett med flott tid :-)

  SvarSlett
 2. For en innsats fra alle! Gratulerer med vel gjemmomført løp, tungt eller ikke. Jeg er superimponert! Skulle gjerne vært med i går kveld, men det passet altså ikke.

  Også at jeg skulle tippe riktig, da! det hadde jeg ikke trodd. Tusen takk for skryt og bukk. Er ganske fornøyd sjøl også- det må vel være lov å si.

  Og, i den fantastiske premiehaugen, så tror jeg at jeg velger den sorte langermede Nike-trøya. Den høres herlig god ut på kalde dager!
  Tusen, tusen takk igjen!

  SvarSlett
 3. Ha ha ha snakk om å gni det inn...ein velger ofte ut fra følelsen inni seg...og etter opplading med 3 veker på sofaen så er jo følelse lik 6 min treigere enn kva ein klarer. Handler vel også litt om at ein ikkje er så god i å framheve seg sjølv....men andre derimot...he he. Berre å ta lærdom og ta større sjanser neste gong. Grådig hyggelig kveld i går...eg kosa meg enormt. Takk

  SvarSlett
 4. Det er fantastisk snilt av deg Siri! Hadde valgt den tiden som en liten utfordring for meg selv og at jeg klarte det, er jeg jo kjempefornøyd med. Gleder meg til nest år =)

  SvarSlett
 5. Veldig kjedelig med tunge ben, men man vet jo aldri med dagsform. Ufattelig bra tid til å ha tunge ben da men... (c:

  Har veldig lyst til å skrive en mail til arrangørene om hva som må fikses til neste gang. Flere puljer med større mellomrom - og flere funksjonærer som sørger for at folk stort sett stiller seg i den puljen de har meldt seg til for eksempel. Det ble altfor mye forbiløping; veldig enig i at det ødelegger løpsfølelsen.

  SvarSlett
 6. Gratulerer med vel gjennomført, alle sammen! Må være fint å løpe rundt i Oslo sentrum - flott by :D.

  SvarSlett
 7. Premiene er klare:
  Sort Nke trøye til gøril
  Hvis Odlo trøye til Regis
  Nøkkelbånd Nike til Ingunn M

  Fortell meg om jeg skal ha det med på onsdag:-)

  SvarSlett
 8. Hei Siri,

  Tusen takk igjen for at jeg får trøye. Det er veldig snill! Jeg har avtalt med Astrid at det er meg som kommer på onsdag så du kan gjerne ta den med =)

  Vi sees på onsdag

  SvarSlett
 9. Hei. Tusen takk....he he..trøstepremie...fordi eg ikkje fortjener det :-)
  Eg kjem ikkje i dag...må jobbe..men neste onsdag så er eg klar som eit egg.....så klar som eit egg kan bli

  SvarSlett
 10. Ingunn får trøstepremien sin om en uke da, Gøril og Regis får sine i kveld, i regnværet;-)

  -vi ses-

  SvarSlett

Legg inn en kommentar