På veien mot Stockholm

Nå er jeg i gang med langturene som må til før Stockholm Marathon! En kan kanskje si at to halvmaraton på en uke også er en slags oppladning til helmaraton, men det var mer som et testprosjekt for meg selv. Greide jeg det, burde hel også være innen rekkevidde. Så, etter Fredrikstad har jeg lagt planene for når jeg skal løpe langt, og ikke minst hvor langt, for å være klar for 42 km første helgen i juni. Det startet i dag, målet for økta var 22-25 km et sted - med fart ca 5:30 og puls 130.  

Følte meg ufattelig dau i morges, pakket med meg månedskortet mitt i fall jeg måtte gjøre om på planene underveis. Men, som alltid, når man syns økta er som verst uoverkommelig og man bare har lyst til å gå tibake til sengen eller gjøre noe annet hvilende -  ja da går faktisk treningen veldig greit! Det er i alle fall min erfaring. Jeg løp ut til Sandvika, klokka viste i overkant av 14 km da jeg snudde. Jeg hadde tenkt å finne en litt kortere rute hjem, men jeg løp visst litt småfeil ut av Sandvika og senere også ved Stabekk. Jeg bruker vanligvis ikke løpe dit bort - så jeg burde nok sjekket kartet litt bedre før jeg dro. Det ble i alle fall litt omvei, og i tillegg et par harde motbakker som sugde krefter - skal aldri løpe den veien ut av Sandivka igjen! Men, jeg kom meg hjem, klokka viste tilslutt litt over 27 km og tidsforbruk på nesten to og en halv time.

Sliten, i live og fornøyd med den første langturen. Neste langtur blir om to uker, og den blir om ikke over tretti kilometer - så i allefall nær tretti. Nå er det Sentrumsløpet og litt kortere distanser som gjelder, forhåpentligvis også litt mer tempo!

Kommentarer

 1. Såpass ja! Klarte du å holde snittpuls på 130 på 05:30 fart? Hadde selv en rolig økt i dag på 20km og hadde snittpuls litt under 130 selv men farten var nærmere 06:00 fart.

  Hva er maxpulsen din?

  Løpe halvmaraton er knall trening foran maraton. Får vel snart starte å tenke på noen 30km turer jeg også! Hva er ambisjonene i stockholm Siri?

  SvarSlett
 2. Skjønner ikke at folk kan ha så lav puls når de løper! Selv får jeg veldig fort høy puls, den ligger gjerne på 150 i rolig fart og øker fort til 160 og gjerne 170 i bakker!
  Høres ut som du er i veldig bra form nå, Siri og at du ligger bra an til en helmaraton!

  SvarSlett
 3. Vel blåst og gratulerer! Og takk for flott og inspirerande blogg. Veldig motiverande og interessant å lesa om treninga di (og dykkar i Frognerparken) og løpa dine dei siste vekene. Eg førebur meg til heilmaraton sjølv (København 23.mai) og skal ut på langtur (25 km+) i morgon føremiddag. Har ikkje lært meg å lika intervalltrening ennå, og måler ikkje puls, kanskje dette får bli noko å læra til neste år. Men eg er glad i langturar og merkar at løpinga gjer meg mykje glede og trivsel. Lukke til vidare!

  SvarSlett
 4. Espen: Jeg har lav makspuls, så det gir jo ikke så mye info egentlig å bare oppgi snittpulsen. Jeg lå på ca 75% av maks. I lengre konkurranser ligger jeg mlm 150 og 160. Ambisjonene er 3:45, jeg vet halvmaraton tiden indikerer mer potensiale, men maraton er ikke et mattestykke!

  Anne-Brit: Haha, og jeg skjønner ikke at folk får pulsen så høyt opp. De eneste høye målingene jeg får er i ekstrem kulde når polar går amok;-)

  Jofrid: Tusen takk for kjempehyggelig melding! Jeg løpte København i 2007, lurte veldig på å løpe den i år også - fin løype og jeg er mye mer glad i cph som by enn f.eks Stockholm. Det er viktig å trives med treningen, men så klart, intervaller vil ta deg et steg videre. Det er imidlertid temmelig tøft å kjøre fast alene.

  SvarSlett
 5. Du minner meg om at jeg må komme i gang med de lange langturene selv snart... Men først må Sentrumsløpet gjøres unna :)
  Er utrolig individuelt det med puls. Jeg har en makspuls noe over 200, samtidig som jeg har ganske høy syreterskel og derfor kan ligge lenge, lenge, lenge å presse i såkalt "rød sone". Tror egentlig det er det som er mitt egentlige talent når det kommer til stykket, at jeg kan ligge så lenge å presse tett opp mot maks. På halvmaraton ligger jeg stort sett mellom 185 og 190 i puls og på Sentrumsløpet (hvis jeg har dagen) kommer jeg sikkert til å ligge rundt 190 eller over hele veien (men det kommer til å gjøre vondt). På en rolig tur ligger jeg rundt 150 - snakketempo til langt oppå 160-tallet. Med en hvilepuls som ligger rundt 40 (eller litt under) blir det et langt intervall - uten at det har noe å si. Rart!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar