Motbakker

Noen syns Sentrumsløpet er vel kupert med to-tre bakker på ti kilometer. Da kan man neppe ha løpt Stolzen eller andre motbakkeløp:-) Har du prøvd deg i motbakkeløp? 


Stolzen ble fulltegnet på knappe fire minutter i år! Det er rekordmange som vil løpe både flatt og bratt. Skåla Opp er et annet veldig populært motbakkeløp, også kjent som Nord-Europas hardeste. Noe for deg? I Oslo har vi flere mindre å velge i, jeg prøvde meg i Oslos Bratteste i fjor; 2.7 km rett opp Wyllerløypa. Jeg vil vel egentlig ikke kalle det løp, men framoverbøyd gåing med høy puls! Jeg ble ingen stor hit på det løpet, kom hesblesende langt bak (minuttene går fort i oppoverbakkene), men en som virkelig kan dette med motbakkeløp er Anita H Evertsen. Du kan lese litt om henne i en  artikkel på dn.no/aktiv

Motbakkeløp i Oslo:
Rett til værs - 1/6
Fagervann Opp - 6/7
Sellanrå Opp - 3/8
Grefsenkollen Opp - 11/9
Gaupekollen Opp - 14/9
Oslos Bratteste - 2/10
-sjekk terminlista på kondis for mer informasjon!


Det som er veldig fint med disse motbakkeløpene er at belastningen på løpebena er mindre i oppoverbakkene, det er flott for ryggen å bevege seg oppover og naturopplevelsene er selvsagt langt større enn i asfaltløp. Det er hardt for kondisen så klart, pulsen fyker opp på no time - men jeg tror du kan trene ganske hardt her uten den store skaderisikoen. Og, formen kommer nok kjapt!


Om man ikke liker det bratt, men heller vil ha det vått og kaldt, kan man jo prøve seg i Råskinnet. Noen som skal løpe det nå på lørdag? Evt som har løpt det før og sier "aldri mer"? ;-)
Husk Treningscamp kl 20:00 i morgen!!

Kommentarer

 1. jeg vurderer råskinnet men uten o-løp trening de siste årene så er jeg nok litt ute av terreng-form....og her er det jo tøft terreng vi snakker!! jeg er også redd for overtråkk....litt dumt med tanke på HK stafetten. Så, valgets kvaler råder i heimen i kveld :-) Silja

  SvarSlett
 2. Har litt lyst til å melde meg på Råskinnet jeg også. Ser gøy ut og barna skal løpe Knøttetassen så da skal jeg jo opp dit..

  Får vaskepulver i premie og greier;)

  Ingebjørg

  SvarSlett
 3. Jeg kan anbefale Råskinnet på det varmeste! - eller kanskje jeg burde si; det kaldeste!? For vått og kaldt blir det, men en kjempe fin opplevelse! Så møt opp i god tid og meld dere på! En helt annen løpeopplevelse enn et asfaltløp kan jeg virkelig love dere!

  SvarSlett
 4. Jeg små-ler litt; det sies jo at det ikke er så mye løping dette råskinnet men mer "baksketak med naturen"....det kan være moro det så jeg får se an litt og vurdere det hele på lørdag! MEN, major issue: jeg har et par ubrukte terrengsko og de kommer jo til å bli fryktelig møkkete.....hem....kule sko har sin pris ;-))) Silja

  SvarSlett

Legg inn en kommentar