Løp, så vokser hjernen!

Det er litt rart at ikke gymtimen blir med fra skolen og over til arbeidslivet, så mye positivt som kommer ut av mosjon! Man kan selvsagt innvende at helsen tross alt er individets eget ansvar, noe jeg i for seg er enig i - men nå er det slik at ikke alle greier finne tid, anledning og kanskje også penger til slikt. Burde helsevesenet eller arbeidsgiver være flinkere til å hjelpe voksne med mosjon, slik at de kunne holde seg friske og mer lykkelige? Eller er det kun vårt eget ansvar? Kan du gjøre en forskjell og hjelpe noen i gang med trening?

Hør bare her fra et knippe nyhetssaker de siste ukene:
  • Løp, så vokser hjernen din (ny studie fra Cambridge UK viser at kondisjonstrening stimulerer hjernen slik at den danner nye hjerneceller - Siste nummer av i form. Fant dessverre ikke artikkelen på nettet nå) 
  • Bytt ut piller med trening. Artikkel i Aftenposten som viste til et knippe forsøkskommuner der legene skrev ut 4 x 4 intervalltrening i stedet for piller. Økt livsglede, mindre fett, bedre helse...
  • Løp deg frisk (dansk avisartikkel, 8-10 ekstra leveår. Mosjon forebygger diabetes, hjerte- og karsykdommer, depresjoner, forebyggende mot flere typer kreft. Videre også stressnedsettende)
  • Bedre skjellet (Aftonbladet om forebyggende benskjørhet gjennom mosjon) 
  • Gå en tur og spar millioner (Sintefs rapport om hvordan inaktive kan spare helsevesenet for millioner ved å begynne å mosjonere)
Trenger du egentlig flere argumenter for å omvende naboen/søster/far/kollegaen/kjæresten??

Kommentarer

  1. Likte den med hjernen - men får håpe det ikke bar er selve størrelsen med påvirkes - men innholdet også :-)
    Tenk for en intelligensia som travet rundt i Oslo lørdag - tenker det var mange verdensproblemer som ble løst fra 15-16.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar