Grusa i Kongeskogen

Dag tre av SRMs påsketreningsleir: Jeg fikk haik av Silja ned til Huk i dag, vi kom temmelig presis og rakk å snike oss med på "før"-økta bildet Heming tok av de spreke folkene som kom for å løpe fartslek i Kongeskogen på Bygdøy. Det var flere kjente fjes; Hilde og Mats var med også på onsdag i parken, og Adelheid har jeg møtt på Bislett.
Dersom Heming hadde tatt "etter"-økta bilde ville jeg definitivt ikke sett like smilende og opplagt ut! Det var nemlig en knallhard økt, og jeg lå som et slakt på sofaen her hjemme i en halvtimes tid nå i ettermiddag, uten at mann og barn fikk kontakt med meg. Så, hva skjedde egentlig i Kongeskogen mellom kl 11 og 12 i dag?


10 spreke mennesker møtte på parkeringsplassen, en kan selvsagt diskutere om alle var like spreke, men for ikke trampe på noen tær sier vi ti spreke. Om noen skulle ha lyst til å si jeg ikke tilhørte den sprekere delen av gruppen, er det ok, mine tær er allerede blå så det er bare å trampe i vei.


Etter en lattermild fotosession på parkeringsplassen bar det i vei opp mot "skogen". Kongeskogen er så liten og urban at det må bli i hermetegn. Det var for det meste snøfritt og isfritt på stiene, men et utall pytter og dammer, og ikke minst gjørme, gjorde det til en skitten opplevelse for klær og sko. Vått underlag er godt for legger som ikke tåler høy belastning, men det suger krefter ut av beina. En kan ikke få i pose og sekk på dette området. Så, vi får være fornøyd med at leggene fikk en snill tur. Nok tåkeprat og over til treninga. Heming kunngjorde opplegget som han altså kalte fartslek: Pyramideintervall. 1-2-3-4-5-5-4-3-2-1 min løping, 1 min pause mellom hver. 


Så bar det i vei da, den første intervallen gikk fint opp de første bakkene, gruppa delte seg ikke mye. På neste intervall ble nivåforskjellene synlige; Silja og jeg dannet den obligatoriske og viktige baktroppen. Halve gruppa ble borte, hvor tok dom vegen? Vi så dem igjen et kvarter senere sånn sirka, da vi hadde snudd både retningen og pyramiden. De kom susende forbi, som om de hadde trekkhund foran. Doping!! Jeg er sikker på at de der trener mer enn de lovlige tre øktene i uken. Fy skam seg, gruse meg på den måten da! 

Kommentarer

 1. Jeg ler i nisseskjegget (jula varer jo som kjent helt til påske!).... men....SÅÅÅåå langt bak var vi vel ikke, eller?? LOL. Jeg er kjempefornøyd med økta jeg. Når man ikke løper mer enn det jeg gjør så er jeg alltid fonøyd og jeg er ikke akkurat spesielt overrasket over at jeg var med å danne baktroppen;-) Jeg liker meg i baktroppen jeg!! Det eneste dumme er at benet er vondt nå så jeg får se om det blir PIF på søndag eller ikke....time will show! Men hvile seg på sofaen Siri....DET fikk jaggu ikke jeg gjort, det var jo premie delux jo:-))) Silja

  SvarSlett
 2. Vi var hundreogfjorten mil bak de første der! Så dem jo aldri igjen!!

  SvarSlett
 3. Nå synes jeg du undervurderer deg selv, og oss andre baki der... ;)
  Fy skam!

  SvarSlett
 4. Hehe, men det var noen skikkelige kjappinger de første der altså. Man blir lett litt utpsyka av slike!


  Vi var så flinke att.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar