En uke igjen, Sentrumsløpet

På lørdag kl 15:01 braker det løs, 15:00 er tidspunktet for de virkelig spreke folkene, vi campere følger litt bak! Dette blir et av vårens store løp i Oslo; Sentrumsløpet åpner - så kommer Råskinnet, Holmenkollstafetten, Ryeløpet og Fornebuløpet på rekke og rad i mai. Det er ca 5.500 påmeldte sålangt, og arrangøren BUL sier de stenger butikken ved 6.500. Etter at den ordinære påmeldingfristen gikk ut for noen dager siden er det etteranmelding og litt høyere pris som gjelder, men det er altså fortsatt mulig å få skvisa løpebena sine med! Campen stiller med hele 16 spreke mosjonister, og mange møtes til sosialt samvær med god mat & drikke på kvelden. Det er fortsatt mulig å skvise seg med også her, ta kontakt!


Det du ikke har fått gjort av trening så langt for å komme i form til Sentrumsløpet kan du i grunnen bare glemme nå. Spist er spist! Den siste uken roer vi ned treningen og bygger opp overskudd til løpsdagen. Er du usikker på om du greier 10 km, og gjerne vil teste det - bør det gjøres på lav intensitet og så tidlig i uka som mulig, eller helst denne helgen. Fredag kveld om en uke er en kveld for avslapping! Normalt kjører man opp mengde og intensitet fra 14-7 dager før løpsdag, og roer ned 7-0 dager før. Mosjonister behøver ikke tenke sånn kjempemye på dette, men det kan være en grei huskeregel at man kjører seg ned i kjelleren - for så å flyte opp og sprudle over av energi til løpsdagen. Så, får man gjennomføre dette "systemet" i så stor eller liten grad man ønsker!


Så, selve løpsdagen. Jeg kommer til å skrive dette om igjen nærmere løpsdagen, men dette kan ikke gjentas for ofte. Ikke nye sko eller noe annet tull på løpet, alt kan testes ut på forhånd. 10 km er ikke kjempelangt, men du rekker fint å få ganske fine gnagsår både her og der (Bruk vaselin på steder hvor hud møter hud). 
Det samme gjelder mat. Spis noe du vet fungerer å trene på, fredag kveld er ikke så farlig - men fra du står opp lørdag trenger du ikke spise noe helt nytt og spennende - kjør det trygge. Selv sverger jeg til havregrøt, men jeg vet at andre kan ha problemer med melkeprodukter generelt. Egg kan også være litt risky.  Det er kjipt å sitte på do når startskuddet går.


Ellers, det blir trangt langs Karl Johan med fem tusen mennesker. Møt opp ca en time før, hent startnummeret helst dagen før om du kan. Finn ut hvor toalettene og garderobene er, finn ut hvor inngangen på puljen er.  Skal du på do før start holder det ikke å gå dit fem minutter før... Det er mulig du må være på plass i startpulja femten minutter før start. Tiden går fort før start! 


Campere med hentet startnummer kan møtes kl 13:50 mellom Narvesen og fontenen ved Nationalteateret, så kan vi forsøke å holde oss sånn noenlunde samlet - og de som skal starte i samme pulje kan holde følge underveis om de ønsker. Jeg vet ikke hvor enkelt det er å møtes her, men vi prøver det slik. Jeg kommer ikke til å ha med mobiltelefon...

Kommentarer

 1. Joho, jeg har kjøpt meg nye konkurransesko som skal innvies i helgen for å være klare til neste helg! Jeg starter også i pulje 2, vil kanskje få øye på noen campere!

  SvarSlett
 2. Håper vi ses Anne-Brit, du vet hvor du kan finne oss - både før og etter løpet:-)

  Hvilke sko har du kjøpt? Grattis!

  SvarSlett
 3. Moro med nye sko og mine gamle konkurransesko var mildt sagt utbrukt! Det ble Asics gel-hyperspeed 4 på meg. Er glad i asics, de pleier å passe mine føtter veldig bra.

  SvarSlett
 4. Jeg forsøker meg på et litt mer seriøst spørsmål til deg Siri: fra hva du skriver, hva er så planen for neste onsdags treningscamp?? jeg og jeanette snakket om å få til å komme (siden vi skal være tidtakere på SRM så passer det å løpe camp etterpå). Silja

  SvarSlett
 5. Tilbake til Sentrumsløpet:
  Visstnok skal man holde seg unna fiber, meieriprodukter og ting som inneholder pektin (som f.eks. epler) rett i forkant. Dessuten husk at kunstig søtning har en viss lakserende virkning :)
  Selv følger jeg bare disse rådene til en viss grad - kutter ned på fiberinntaket på det siste måltidet før start og holder meg unna tyggis, sukkerfrie pastiller ol. Alle er forskjellige, og man må prøve seg fram.
  Kjenner det begynner å krible litt igjen. Løpene kommer tett nå :)

  SvarSlett
 6. Silja og Jeanette: Det blir mest korte intervaller på onsdag - og om været er godt blir det kanskje litt styrke som avrunding!

  Adelheid: Mange har trøbbel med melk ja, men ikke min mage! Det er greit å lese snne generelle råd, men det viktisgte er å finne ut hva som funker for ens egen mage. Noen må f.eks ha kaffe, andre kan absolutt ikke ha kaffe.Man tester selvsgat på trening, og ikke i konkurranse:-)
  Det kribler ikke det grann i mine nå, de er skikkelig mørbanka etter dagens lange økt!! LOL

  SvarSlett
 7. Oki, da skal jeg være ekstra vanskelig å spørre om du kan røpe litt mer;-) hvor kort er kort, hva skal intensitetsnivået være, hvor mange og hvor lange pauser....? Sorry, men det er jo tross alt siste uka før så jeg må planlegge litt... Silja

  SvarSlett
 8. 450-500 metere, 10-12 stk. Noe moro til slutt;-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar