Årets og ukas andre halvmaraton

Føler meg litt over middels sprek denne uka, mandag halvmaraton i Drammen og i dag søndag ny halvmaraton i Fredrikstad.  Mandag perset jeg med 2 min fra løpet i høst på Lørenskog, og i dag var jeg litt usikker på hva jeg kunne utrette. Hadde veldig lyst på sluttsiffer som begynte på 1:3 og ikke 1:4 denne gangen - men jeg har følt meg ganske tung i beina hele uken, og var veldig usikker på om jeg ville ha noe juice i frasparket i dag.


Før start samlet Treningscamperne seg til "lagbilde": Astrid, Regis, Torfinn og Siri. Astrid skulle debutere på denne distansen, og Regis valgte seg mer menneskelige 5 km.
Det var en virkelig nydelig vårdag i Fredrikstad i dag, solen skinte og varmet oss opp etter den kalde vinteren, det var flott å kunne løpe i kort over- og underdel! Jeg løpte min første konkurranse i løpeskjørtet jeg kjøpte på ebay i vinter, veldig fornøyd med det! Masse folk var det også, både løpere og publikum - som sagt en flott dag!  Før start traff jeg også Adelheid, og vi startet sammen - men jeg lot henne løpe uten meg da hun ga full gass. Torfinn løp også fra meg, selv om han hadde bedyret at han ville henge seg på. No hard feelings:-)


Jeg åpnet ganske hardt - men lot meg ikke friste til å holde for høyt tempo for lenge, jeg vet at halvmaraton er 21,1 km. Løypa var en 5,25 runde som altså skulle løpes 4 ganger, litt hat spør du meg - spesielt 3. runden er drøy. Ganske lettløpt runde, og jeg var aldri alene - men hadde noen i nakken eller noen å henge på. Jeg åpna altså ganske fint, første runden gikk på 24:40, andre på 25:05, tredje på 25:17 og siste på 24:31. Etter den lange og harde tredjerunden begynte jeg å tvile sterkt på at jeg kom meg under 1:40 - jeg begynte faktisk å bli sikker på at jeg kom til å få en forhatt tid på 1:40:01.  Så, jeg tok meg skikkelig sammen og jobbet knallhardt kilometer for kilometer på den siste sløyfa. Jeg tok overraskende mange på denne runden, på de tre første var det nok jeg som ble forbiløpt mest.
Jeg kom meg altså fint under 1:40, først trodde jeg det var bare såvidt - jeg var temmelig i ørska de siste kilometerne inn. Da jeg sjekket klokka etterpå stod den på 1:39:34 - respektabelt for en mor med beskjeden treningsmengde:-)  Hoste og snørr har preget ukene etter at vi kom hjem fra Tenerife, og mange flotte, søvnløse timer natterstid siden poden er like plaget som mamman av hosten.


Adelheid slo meg med to minutter, det samme gjorde visst Torfinn. Astrid debuterte med 2:06 inkl skobytte. Les også mosjonistens og futt´n´farts bloggrapport fra dagens løpsfest i Fredrikstad, førstnevnte med skikkelig bilderas. Her er Astrid på vei inn til rundepassering, smiler fornøyd - har nok ikke møtt noen vegg!
Torfinn ble også fanget av kameramannen Stian, dette er trolig rett etter start - siden det er så tett med folk!

Kommentarer

  1. Det ser jo riktig så festlig ut - lykkevær og gode tider :-)

    SvarSlett
  2. Så bra! Flinka! - og så deilig vær da! Herlig!

    SvarSlett
  3. Det var en riktig flott dag i Fredrikstad! Er temmelig sliten nå etterpå, jeg tror kanskje at to halve ble litt i overkant for meg. Det var egentlig meningen å løpe litt roligere i Drammen - men teori og praksis....

    SvarSlett

Legg inn en kommentar