Sko, sko, sko


Jeg rakk en tur innom Løplabbet i går, og nå hadde de heldigvis skoene "mine" inne. Jeg hadde store planer om å løpe de inn med en rolig og lett joggetur i dag, men etter gårsdagens økt på Bislett har hosten formert seg til 20 liter snørr og trang hals. Så, jeg har hatt to timer i senga i ettermiddag, i tillegg har jeg vært henslengt på sofaen og på gulvet med poden og hans togbane. I tillegg har vi ryddet og malt litt, for å gjøre ferdig noen småting som bare har blitt "igjen" etter oppussingen vår for 3 år siden eller noe slikt... Det er i alle fall en god følelse å endelig ha tatt tak i disse siste karmene, en liten jobb vi virkelig burde gjort for lenge siden. Men, sånn er det vel alltid. Det man ikke gjør seg ferdig med av lister og karmer, det har en lei tendens til å bli hengende igjen.

I oppryddingen fant jeg mine eldgamle konkurransesko! Tørker en tåre i øyekroken. Minner, minner, minner. Lukten av tartan og svette, gnagsår, dueller og all slik gammel moro kommer tilbake til meg. Disse skoene har jammen fått sine kilometer! Superlette sko, raske og snertne, enkel og klassisk Adidas design. Det er lenge siden jeg har brukt de nå, men de har overlevd alle tidligere oppryddinger fordi følelsene er for sterke. Denne gangen tror jeg imidlertid de ryker, farvel kjære Adidas Racing - takk for alt!Noen som også muligens ryker, eller i alle fall står i sterk fare for å ryke, er mine nyinnkjøpte Saucony Omni Grid 8 som jeg kjøpte på labbet i begynnelsen av måneden. Jeg har ikke løpt med de nå på to uker, så mulig jeg gir de en aller siste sjanse ... Så langt er mine føtter og disse skoene åpenbart ikke kompatible, selve skoen er det neppe noe større galt med. Er du interessert i et par "litt brukte" løpesko (40-50 km har de løpt antakelig) til en billig penge er det bare å ta kontakt. De er i størrelse UK 5,5 tror jeg. En sko for de som overpronerer. Du kan lese mer på Løplabbet f.eks. Eske og Løplabbetpose fås på kjøpet, nesten nye sko til god pris som sagt!Kommentarer

 1. Aiaiai, de lette racingskoene til Adidas hadde jeg også den gang jeg var ung og lovende. Sukk, de var gode de:)

  Jeg prøver å få møtt deg tirsdag. Mailer deg i morgen ang det.

  SvarSlett
 2. Hva ca tilsvarer 5,5 i europeisk str?

  SvarSlett
 3. Det vekker samme minner hos deg Hanne? Vi er samme årgang tror jeg, så vi har antakelig rast rundt i disse "samtidig"

  Astrid: Det er 38 og 2/3 (så nesten 39) Ingunn som du traff på Lørenskog har også disse faktisk, og sier de er flotte til mølleløping bl.a. Kanskje derfor jeg ble frelst på labbet.

  SvarSlett
 4. Ok, da er de nok litt store til meg - jeg pleier å bruke ca 38 (de jeg har nå er 37, men så har jeg da også fått tre blå tær på hver fot etter løpingen i går...)

  SvarSlett
 5. For små sko er døden Astrid!! Spesielt på lange økter:-(

  Jeg fikk kjempevondt selv, blemmer og masse hard hud. Æsj! Gleder meg til å hoppe inn i de "gamle" Adistarene, den modellen kjenner bena mine!

  SvarSlett
 6. Uff ja, kanskje jeg har fått så hovne pailabber at jeg burde prøve dine likevel. (Hvis du en dag ikke vet hva du skal blogge om, kan du godt informere oss amatører mer om dette med sko - for meg er det i hvert fall en helt ukjent verden. Bør man ha flere par? Med forskjellige egenskaper? Og hvor lenge kan man *egentlig* bruke dem?)

  SvarSlett
 7. Det skal jeg gjøre:-)

  Nå først ble det en post om fart... jeg vet ikke hvor lesbare de bildene ble, men jeg håper man får noe ut av de!

  SvarSlett
 8. Tror kanskje at dette er sko til min fot, men de er nok litt for store.. Jeg bruker 37.5 sånn ca.. :-/

  SvarSlett
 9. Det er visst feil størrelse for alle sammen! Er det bare meg som har sånne svære føtter;-)

  SvarSlett
 10. Jeg kom tilfeldigvis over en konverteringstabell for Saucony: http://www.oslosportslager.no/magasinet/lopesko--storrelseguide-saucony-215.aspx og der ser det ut til at 5,5 tilsvarer 38. Kanskje det er verdt å prøve dem? De gamle skoene mine er i hvert fall definitivt for små...

  SvarSlett
 11. Du bør bare få prøvd de da! Du kan jo komme innom her før treninga i morgen, eller etter - eller en annen dag.

  Både for små og for store sko er kilde til blå tær, bare så det er nevnt:)

  SvarSlett
 12. Så bra, jeg kan komme innom i morgen. Sender deg en mail.

  SvarSlett
 13. Skoene har skiftet eier, og jeg håper det nye forholdet blir både bedre og mer lanvarig!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar