SinnaSiri

Siri er provosert, veldig provosert faktisk.

Har du hørt om Sagen? -Anette Sagen. Vår supre, kvinnelige skihopper!
Vel, hun hopper ikke like langt som gutta, og hun har heller ikke like mange konkurrenter som de anorektiske guttene. Men, hun kan da heller ikke noe for at hun er hunkjønn og at skihopp for kvinner ikke helt har tatt av, ennå.

Hennes kjønn er det vel hennes far som er ansvarlig for, og at skihopping for kvinner ikke tar av kan gamle, gretne gamle gubber innen hoppsporten ta æren for. Slike som Torbjørn Yggeseth, tidligere formann i det internasjonale skiforbundet og formann i hoppkomiteen. Yggeseth er borte, men det gror visst fryktelig godt med gretne gubber i hoppsporten. Nå er det "sympatiske"  Roar Gaustad i kollenhopp som fronter det gammeldagse mannsjåvinistiske synet innen hoppsporten. De er livredde for at hoppsporten skal bli invadert av hunkjønn, de lever i beste fall i en 1960-virkelighet, mulig de vil helt tilbake til før 1913 da kvinner i Norge fikk stemmerett.

Vet du fortsatt ikke hva jeg snakker om? Les denne på VG og en tidligere sak på Aftenposten som en start. Anette skulle altså få æren av å åpne nye Holmenkollbakken i kveld, men gutta greide ikke svelge at de måtte hoppe etter en jente, så de tjuvhoppet i går kveld. 12 stk! Med ukjente Bjørn E Romøren som førstehopper, tilfeldigvis den samme skihopperen som tullingen Roar Gaustad mente måtte være den første til å hoppe i nye kollen...  Alibi: "Må jo sikre at hun ikke lander på kulen".  Kunne hun ikke prøvehoppet selv noen timer før TV-sendingen, er ikke det vanlig?

Det er så barnslig oppførsel! Å overprøve og kjøre omkamper, omigjen og omigjen. Det er åpenbart en kultur innenfor hoppsporten, ikke bare enkeltmennesker som har dette gammeldagse kvinnesynet.  Jeg er egentlig ikke opptatt av skihopp engang, syns det er gørr kjedelig! Men, jeg liker ikke at et særforbund i idrettsforbundet forskjellsbehandler mellom kjønnene på denne måten. Jeg ser rødt, rett og slett. Vi lever i 2010, i alle fall de fleste av oss. Argh, jeg har fortsatt ikke fått skrevet av meg frustrasjonen!!

Her er merittene til Sagen, i følge Wikipedia, som altså ikke er gode nok for Kollenhopp:
 • Bronse, normalbakke under Verdensmesterskapet i Liberec, 2009
 • Vinner av FIS Ladies Grand Prix (tilsvarer Hoppuka for menn) 2003, 2004, 2006 og 2008
 • Vinner av Continental Cup Ladies (tilsvarer Verdenscupen for menn) 2004/2005, 2005/2006, 2006/2007, 2007/2008, 2008/2009
 • 42 enkeltseire i Continental Cup Ladies (pr. desember 2009)
 • Norgesmester 8 ganger  

Kommentarer

 1. Heilt enig. "Tøffe" karer (eller MENN haha) tåler ikkje at damene er minst like tøff. Så då saboterer de, sleip sanksjon. Duster. Hm merkelig eg trudde ikkje eg hadde meinig om dette, men der klarte du jaggu å få meg engasjert alikevel ja ja.

  Eg kjem på trening i kveld ja...håper foten er bedre.

  SvarSlett
 2. Det er så UTROLIG TYPISK! Takk for at du skrev om dette Siri, jeg ble også veldig frustert - og skuffet. Så har vi altså ikke kommet så langt likevel...

  SvarSlett
 3. Anbefaler alle å boikotte bedriftene som sponser hopplandslaget inntil denne foreldede antikviteten som kaller seg "Roar Gaustad" tar sin hatt og går i skam og denne middelalderske holdningen i Norsk sport blir fjernet!

  Denne handlingen er det absolutt laveste av det lave man har sett i idrettsverden i Norge. Det er fryktelig viktig at vi i samfunnet benytter oss av de virkemidler vi har. Vi kan for eksempel sørge for at de får problemer med å fornye/finne nye sponsorer om det blir kjent at alle blir boikottet så lenge rasshølet Roar Gaustad er i førersetet.

  Har notert ned de største sponsorene jeg kunne finne på nett, det er sikkert flere av de, men her er de jeg kunne lokalisere:  VG
  (plenty alternativer)

  Konica Minolta
  (kamera/optikk produsent, alternativer; Nikon, Olympus, Fuji etc etc)

  Osram
  (Lyspærer o.l. alternativer: philips, radium etc etc, spør i butikken etter alternativer til Osram)

  Swix
  (vinteridrettsutstyr, klær og tilbehørsutstyr, massevis av alternative leverandører som IKKE betaler for gamle gubbers maktmisbruk)

  Casco
  (produsent av skisportsutstyr, massevis av alternative leverandører innen dette feltet som IKKE samarbeider med maktsyke, snever- og trangsynte middelaldrende gubber)  Dette er HOPPlandslagenes sponsorer. Men husk, det er absolutt ingenting i veien for å legge litt press på det øvrige skilandslagets sponsorer også, da de også er en del av hovedforbundet til denne middelalderske gutteklubben. Her er en ukomplett liste over andre sponsorer i skiforbundet som med fordel kan boikottes inntil Roar Gaustad har fått sparken i skam og Romøren gitt en ofisiell unnskyldning til Anette Sagen:

  DnB NOR
  Nemi Forsikring
  Telenor
  Statoil
  NorEngros
  SAS
  Superba Krill
  Leca
  Maxbo
  Weber
  Adecco
  Findus
  Spar
  Aleris
  First Securities
  Phenix
  Acer

  BOIKOTT ALLE DISSE!

  SvarSlett
 4. Ja, jeg ble også skikkelig provosert av et slikt "guttevelde"! Skulle ikke tro det var mulig i dag! Men i dag har nå Anette hoppet og sier at det ikke gjorde noe at gutta hoppet i går, det var hennes hopp som var det første offisielle og forhåpentligvis det som vil vises og huskes siden.

  SvarSlett
 5. Hei jeg skrev om dette på min Facebook-side og det kom mange kommentarer. Både fra kvinner og menn.
  Da jeg skrev det følgende:
  -----------------------------------------------
  I denne artikkelen viser Teatersjef Cathrine Telle at hun, som gamle gubber i idretten, mener at det ene kjønnet er flinkere enn det andre. Hvor hun har det fra aner jeg ikke, men vi kjenner igjen mytene: Kvinnelig intuisjon, menn kan ikke gjøre mer enn en ting av gangen osv.
  I artikkelen (et stykke nede) står det: "Telle mente at kvinner fra naturens side har en kondis som er bedre tilpasset det økte kravet til en moderne sjefsrolle som inneholder ansvaret for alle sider av driften: det kunstneriske, personalmessige og administrative. – Damer har bedre kondis for helheten, sa Telle."
  -----------------------------------------
  Dette fikk kun en kommentar, fra en mann.
  Så jeg spør dere kvinner hva synes dere om en slik uttalelse?

  SvarSlett
 6. Det er NOE i det teaterdama sier. Se f.eks på aerobic da, det kan sammenlignes. Det er både kondisjon og kombiansjon, og her finner du mange flinke hunkjønn.

  Løping er mer for enkle sjeler, slike som meg og hankjønn. En fot foran den andre, hele tiden. Kun avhengig av psyke og fysikk, ingen kunsteriske friheter;-)

  SvarSlett
 7. Til SinnaSiri: Jeg blir sinna når jeg ser at kvinner blir sinna når de føler seg urettferdig behandla utfra kjønn, men syns det er helt i orden når kvinner hevder at de som kjønn er bedre enn menn på andre områder.

  Hva om en mann hadde sagt det samme som CT tror du at kvinnfolk hadde godtatt dette?

  I dagens samfunn kan kvinner tillate seg å si mye mer som fremhever sitt kjønn som bedre enn det menn kan. (I hovedsak er det menns egen feil da vi sjeldent reagerer)

  Evolusjon tar laaaaaaaaang tid. "En moderne sjefsrolle" er noe som har eksistert i meget kort tid og menneskets biologi skifter ikke over natta dermed blir det tøvete å påstå at kvinner fra "naturens side".......

  SvarSlett
 8. Menn sier jo stadig vekk slike ting som teatersjefen sier (med motsatt fortegn), og det blir ikke bråk hver gang! Men, jeg er enig med deg - jenter kan tillate seg å si slikt uten å få bråk, men jeg tør påstå det oftest blir oppfattet litt flåsete og ikke tas på alvor.

  Forøvrig er jenter flinke til å kreve sin rett her i Norge, men ikke så gira på å gi i fra seg egne domener til gutta. Som f.eks fair fordeling av foreldrepermisjon. Eller ta på seg typiske "manneoppgaver" som f.eks ved oppussing eller bytte av dekk på bilen.

  SvarSlett
 9. Det blir bråk garantert flere ganger når menn sier det enn kvinner det er jeg ganske sikker på. Jeg har også opplevd kvinner "bruke" kjønnet mot meg i en rekke sammenhenger.
  - Jammen du er jo mann osv.

  Bra at du ser at jenter også bruker
  "kjønnet" sitt alt etter som det passer dem. Når det "tjener dem" stås det på krava. Mens når det gjelder mer "skitne" oppgaver som bilmekk ser ut til at kvinnene (også rødstrømpene) synes den tradisjonelle rollefordeling er helt super.

  Jeg mener bestemt at kvinner er like mye med på opprettholde kjønnsrollemønsteret som menn. Selv om dere har fått forandret på mye, mens menn har forandret på veldig lite.

  PS: Klarer ikke å se hvor jeg kan abonnere på denne kommentaren.

  SvarSlett
 10. Jeg er helt enig, kvinner har like mye ansvar for likestilling som menn. Både i forhold til å ta makt og å gi i fra seg makt.

  Jeg tror at den som har et gode gjør alt h*n kan for å beholde det, så en forskyvning av goder krever enten statlige regler/inngrep eller type revolusjon der man tar godene. Få Robin Hood å legge sin skjebne i!

  Det skal nevnes på tampen, at jeg jammen har fått høre "jammen du er jo jente/kvinne" også. Spesielt når det kommer til hustell og barn... Eller omvendt, av min onkel som ikke kunne forstå at jeg kunne ha hovedfag innenfor matematiske fag, jeg er jente. Han lurte på om det kanskje var annereldes matematikk "nå for tiden"

  SvarSlett

Legg inn en kommentar