Når Bill Gates styrer gassen

Alle som har jobbet med PC over tid vet at slike har en lei tendens til å krasje, både titt og ofte - og gjerne når det passer som dårligst. De vet vet også at feilmeldinger som kommer opp både kan være veiledende og villedende, og kommer igjen og igjen i loop. Et krasj kan være både at programmene henger seg opp og at man får se på den fine blå skjermen, sistnevnte er et tegn på at nå er man virkelig ute og kjører. Så, når man nå lager biler som har en slik i sin hjerne, kan man virkelig bli overrasket over at det går galt? 

Vi kjøpte oss ny bil  høst. Mannen ville helst ha en ny Toyota Prius. Vi er miljøbevisste mennesker som kjører mest med omstridte Ruter eller tar bena fatt, men når vi bruker bil syns vi det er viktig at den forurenser så lite som mulig. Dessuten sparer man jo mye drivstoffutgifter på å ha lavt forbruk og i tillegg er avgiftene på slike biler lavere. Anyway, jeg fikk heldigvis overtalt gubben til at vi skulle kjøpe en 2-3 år gammel utgave, ikke nyeste model. Jeg innrømmer at prisen på nybil var sterkt medvirkende for meg. Men, jeg hadde også "barnesykdommer" med nye modeller i tankene. Nå er det ukentlig i media at nye Toyota Prius løper løpsk. Gasspedalen henger seg opp og man suser avgårde i 170 km/t. Herlig. Det siste er forbud mot å bruke de problembefengte modellene. Kult med nybil da sikkert...


Uansett, kan man egentlig bli overrasket over at biler som er komputerstyrt henger seg opp og går bananas - akkurat som en pc? 


Moralen er, ta bena fatt eller kjør med Ruter, og ser du en Prius komme i vill fart. Grav deg ned i tide! God helg:-)

Kommentarer